הרגלי שינת תינוקות

תגובות אחרונות בפורומים

09/02/2012 9:26
פורום: הרגלי שינת תינוקות
תגובות: 1
09/02/2012 9:25
פורום: התפתחות תינוקות
תגובות: 4
09/02/2012 1:12
תגובות: 0
08/02/2012 22:00
תגובות: 0
08/02/2012 20:45
תגובות: 3
פורומים: 16    נושאים: 1276    תגובות: 1694

נושאים אחרונים בפורום הרגלי שינת תינוקות

09/02/2012 9:26
09/02/2012 1:12
08/02/2012 22:00
08/02/2012 20:45
08/02/2012 14:30

תינוק בן 9 חודשים -מתעורר קבוע בלילה

באנר פורום שינת תינוקות
גנית פרג
קוראים לי גנית פרג, נשואה באושר לאופיר ואמא של ליהי ואילי המקסימים. אני מתמחה ב'הורים, ילדים והרגלים בריאים'. המטרה שלי היא לתת לכם - ההורים, "ארגז כלים" מעשי ויישומי של הרגלים יומיומיים בריאים, בתחומי החיים השונים הקשו... [לפירוט המלא]
מנהל/ת את הפורומים: הרגלי שינת תינוקות
עינת מזרחי
שמי עינת מזרחי, נשואה לאודי ואמא למאי ועדן. אני מדריכת התפתחות תינוקות ועוסקת בהקניית הרגלי שינה לתינוקות ופעוטות. הכניסה להורות לאחר לידתה של מאי זכורה לי כחוויה קשה, זה כלל כאבי הנקה, בכי ולילות ללא שינה. עד גיל שנ... [לפירוט המלא]
קוראים לי שרון זנג'ירי, נשואה באושר לבני ואמא של דורון, עידו ורוני המקסימים. אני עוסקת באימון אישי אדלריאני ובהקניית הרגלי שינה לתינוקות ופעוטות. במשך כעשר שנים עסקתי בתפקידי ניהול בתחום היי טק. התקדמתי, התפתחתי וב... [לפירוט המלא]
1. תינוק בן 9 חודשים -מתעורר קבוע בלילה
06/04/2010 13:34
טוב, אני כותבת כאן כבר פעם שניה, אחרי כחודשיים, היינו בהרצאות, גם אני וגם בעלי, בגלל חמודוני שהיום הוא בן 9 חודשים.
עד גיל 6 חוד' הוא הורדם רק על הידיים, ולאחר שהתחלנו את השיטה שלך, לפי ההרצאות, וישבנו לידו, הצלחנו לצאת מהחדר, איכשהו....
אז מה שקורה בשבועות האחרונים הוא שאנחנו שמים אותו במיטה, אחרי טקס בשעה 19:00 בערך, מכסים ויוצאים מהחדר, הוא מתחיל לעמוד לשבת, לשחק במוצצים (יש לו 4 במיטה והוא לוקח לבד) וגם לפעמים לצעוק ואפילו "מתניע" בכי, כנראה בכוונה. הכול כדי להביא אותנו לחדר, אחרי שאנחנו מגיעים שוב להשכיב אותו ולכסות, שוב אותו ריטואל, במשך כ-4 פעמים, ולפעמים גם יותר. הוא נרדם כשאנחנו לא לידו. ניסיתי לילה אחד לא להכנס אליו שוב ושוב ולקח לו כשעה ועם בכי בסוף נופל מעייפות ונרדם.
הוא הצליח לישון אולי 2 לילות רצופים. ואני שומעת אותו בלילה מתעורר מידי פעם משחק ואח"כ נרדם. אבל בימים האחרונים לא רק שהוא מתעורר אלא הוא מתעורר לכ- שעתיים בשעב 3 לערך, קבוע באותה שעה. ואז אנחנו מתחילים שוב את טכס ההשכבה ולצאת שוב ושוב הוא נעמד וצועק כמעט בוכה ואנחנו שוב נכנסים להשכיב אותו. וזה יכול לקחת בערך 20 פעמים.
מה עושים??????
ניסינו לשבת לידו אבל זה רק גורם לו לרצות שנרים אותו על הידיים או שהוא בוכה ולא רוצה להשאר במיטה.
ניסינו לא להכנס לחדר, אבל אז הוא צועק עד כדי כך שאחרי 10 דקות הוא מתחל בבכי (כנראה כדי להביא אותנו לחדר).
השאלה שלי היא האם להשאר איתו בחדר? האם להרים אותו? האם הוא תלוי בזה שמשכיבים אותו? ואם כן, מה עושים?
ניסינו לחזור לשלב 2, אבל נראה שזה רק גורם לו לבכות יותר והוא מתחיל לעמוד ולנסות לטפס אלינו..
אני חייבת לציין שיש לו הסטוריה של כאבי בטן, שלדעתנו פתרנו אותה רק לאחרונה.
מאת: אורח/ת
2. תינוק בן 9 חודשים מתעורר קבוע
06/04/2010 23:06
הי,
ראשית, חשוב לי להבהיר כי מאוד קשה לי לדעת ממה שכתבת מה הסיבה לכך, אני כן יכולה לומר לך שזה לא מתאים בכלל לשלב בו אתם נמצאים, מה שבעצם מסביר כי משהו התפספס שם. כשמגיעים לשלב האחרון המצב צריך להיות "לילה טוב", נשיקה, ויציאה מהחדר כשהילד יודע להירדם לבד ואין התעסקויות, בוודאי לילה רצוף אם הוא לא אוכל בלילה. החלון שהוא פתח בלילה מלמד על כך שנותרה שם עדיין תלות שלא טיפלתם בה והוא פיתח אליה עמידות, אני לא מכירה את כל המקרה ולכן לא יודעת מה בדיוק התלות אבל זה בהחלט מלמד על כך, נסו לשים לב מה הוא צריך ובמה הוא תלוי עוד...
דבר נוסף וחשוב, את כותבת שיש פעמים שאתם לא ניגשים או לא מרימים כשבוכה, זה סותר את הגישה שלי כיוון שכמו שאמרתי בהרצאה, חשוב ביותר תמיד, תמיד להענות לבכי שלו, המטרה בתהליך היא מעבר ללימוד הירדמות עצמאית והרגלי שינה טובים זה לתת חוויה טובה עם שינה, כך שלשאלתך, בוודאי שלהיות איתו עד שנרגע.
ברוב המקרים אני לא ממליצה לחזור שלב אחורה, היו לי מקרים מאוד ספציפיים ובודדים בהם בתהליך חזרנו שלב אחורה אבל זה בליווי צמוד והדרכה כי יש סכנה של רגרסיה נוספת.
לגבי משהו פיסי, תמיד שווה לשלול.
לילה טוב,
גנית
מאת: גנית פרג
גנית פרג - יועצת שינה לתינוקות ופעוטות
מפתחת שיטת "לילה טוב" להרגלי שינה בריאים
אתר הבית: http://www.ganit-prag.com
09-7422611 \ 050-2422611
3. בן 9 חודשים מסברב לאכול את אוכל המוצקים שלו
20/08/2010 23:54
בני בן ה- 9 חודשים בשבוע האחרון פיתח אנטי לכל משקשור באוכל מוצק החל מפרות וכלה ממרק ניסיתי את כול הצורות האפשרויות ואין שיתוף פעולה הוא רוצה רק בקבוק כיום אחרי שבוע הוא ניזון מ- 5 בקבוקי מטרנה ושום דבר אחר , ראשית אני לא מבינה מהיכן זה נובע ומה אני אמורה לעשות

אשמח לעזרה בענין תודה
ננסי יצחק
4. מסרב לאכול
23/08/2010 7:11
הי,

הפורום שלנו עוסק בהרגלי שינה של תינוקות. שאלות בנושא תזונה אני ממליצה להפנות לרופא ילדים, תזונאית או כל גורם מקצועי אחר שיוכל לתת תשובות מתאימות.

בהצלחה,
שרון
מאת: שרון זנג'ירי
בברכה,
שרון זנג'ירי

יועצת שינה לפי שיטת 'לילה טוב' מבית 'גנית פרג'
טל' 077-9625605 | נייד 054-6664385 | sharonz  מייל הריון לידה ganit-prag.com
5. תינוק בן 9 חוד' מתעורר בלילה
29/07/2011 9:11
בני בן - 9 חודשים מתעורר כל לילה בין השעות 02:00-03:00 באופן קבוע .
הוא לא בוכה ולא מראה סימני מצורה כלשהן,מתעורר מאוד שמח ומאושר
אני או בעלי מרימים אותו בידיים והוא דוחף את עצמו לפתח של הדלת .
כמובן לפני שאנו מרימים אותו אנו מנסים לתת לו לשתות מוצץ ומשכיבים אותו במיטתו , ושוב שתיה ומוצץ ולאחר כמה ניסיונות כושלים , אנו נשברים ולוקחים אותו לסלון הוא משחק במשך שעה עד שעתיים , מאכילים אותו והוא נרדם .

יש לציין שהוא הולך לישון בסביבות השעה 20:00 אחרי מקלחת ואוכל נרדם בכוחות עצמו ללא שום עזרה .

אנו לא יודעים מה לעשות או למי לפנות ע"מ לקבל הצעה ועזרה בנושא
אני מקווה שהגעתי לכתובת הנכונה.
המון תודה
אלונה
6. לא מומחית אבל...
29/07/2011 23:11
לא ברור מדוע אתם ניגשים אליו ומרימים אותו אם אינו בוכה? תינוק שמתעורר כל לילה בשעה קבועה עושה זאת מתוך הרגל ולא בכלל שרעב, צמא וכד'. בתגובות שלכם אתם למעשה יוצרים אצלו ציפייה( הוא מחכה שתבואו) וכך אתם ממשיכים להנציח את ההתעוררות הלילית הזאת. האם ניסיתם פשוט להמתין ולחכות? יכול להיות שיישחק עם עצמו, ימלמל כל מיני דברים...ופשוט יירדם. חשוב שלא יהיו במיטה שלו צעצועים כלשהם כשהוא הולך לישון.

שנית, יכול מאד להיות שהתינוק מחפש את תשומת הלב שלכם ו"גונב" שעה -שעתיים מהשעות בהן הוא יודע שייקבל את מירב תשומת הלב גם מאמא וגם מאבא-ללא הפרעות ובאופן בלעדי. לחילופין, יכול להיות שעקב שינויים שהתרחשו אצלכם הוא זקוק לכם יותר, וזאת הדרך שלו לומר זאת. תשאלי את עצמך מתי כל זה התחיל? האם חזרת לעבודה? החלפתם מטפלת? גן חדש? הפסקת להניק? וכ' וכ' בכל מקרה, נסו לתת לו יותר תשומת לב במהלך היום- שחקו עם הקטנטן ותנו לו המון אהבה וחיבוקים ונישוקים באופן אישי. אני אומרת אישי- כיוון שלתת לו לשחק לידך כשאת עסוקה במשהו אחר- נניח בעבודה מול מחשב, אינה נחשבת לתשומת לב אמיתית. בהצלחה!
7. חלון עירות בלילה
31/07/2011 14:32
היי אלונה,
אני מסכימה עם זה שאין צורך לגשת אליו כאשר הוא אינו בוכה ולפעמים התערבות מהירה מדי של ההורים מקבעת את התופעה.

בנוסף, מניסיונינו חלונות עירות נוצרות בגלל צפיה כלשהי ל"הפתעה" כמו מים/מוצץ/הוצאה לסלון וכו'.. והן גם קשורות לתלות מסויימת שיש לילד.
קצת קשה לי כרגע להבין ממה נובעת ההתעוררות הזו.

בכל מקרה, אין סיבה להוציא אותו למשחק באמצע הלילה.
גשו אליו רק במידה והוא בוכה הרגיעו אותו במיטתו והחזירו לישון.

את מוזמנת ליצור עימי קשר טלפוני ואוכל לעזור לך יותר.
מאת: עינת מזרחי
בברכה,
עינת מזרחי

יועצת שינה מוסמכת ב'מרכז לילה טוב' סניף נס ציונה
נייד 052-5616602 | http://sweet-step.co.il | einatm  מייל הריון לידה ganit-prag.com

http://www.facebook.com/lailatov | http://www.ganit-prag.com