פורום: הכנה ללידה
תגובות: 0שמירת הריון
תגובות אחרונות בפורומים
פורום: הנקה
תגובות: 0פורום: תמיכה בטיפולי פוריות
תגובות: 0פורום: דרושים
תגובות: 0פורום: זכויות נשים בהריון
תגובות: 0פורומים: 16 נושאים: 4095 תגובות: 5729
נושאים אחרונים בפורום זכויות נשים בהריון
02/06/2025 13:42
01/08/2024 11:27
14/06/2024 23:08
30/05/2024 11:45
11/04/2024 18:10

מנהל/ת את הפורומים: זכויות נשים בהריון
בביטוח לאומי אמרו לי שקצבת דמי שמירת הריון זהה במשמעותה לדמי לידה, ואני נחשבת כ"עובדת" ולכן הוותק ושאר זכויותיי אצל המעסיק יישמרו. לעומת זאת, האחראית על כוח אדם במשרד החינוך אמרה לי שדמי שמירת הריון בביטוח לאומי אינם נחשבים לעבודה ולכן גם לא ייחשב לי הדבר כוותק, ואף יקזז לי את תשלומי חופשת הקיץ.
מי מהשניים צודק?
בנוסף - בשל היותי מורה, הבנתי ממעסיקי שבקיץ תלוש המשכורת אינו נחשב כ"משכורת עבודה" ולכן אהיה זכאית לתשלום נוסף מביטוח לאומי על שמירת הריון (מעין משכורת כפולה) האם הדבר נכון?
באופן עקרוני אשיב לך שעם שתי האופציות עשויות להיות בעיות מבחינת הותק, מי יותר מי פחות, כאשר לדבר השלכה ישירה גם על דמי הלידה הצפויים.כך, שאלותייך ספציפיות מאוד, ולא ניתן להשיב במסגרת הפורום, אלא בפגישת ייעוץ פרטנית.
1. שמירת הריון
24/08/2010 14:16
אני בשמירת הריון מתחילת יולי. כיוון שאני מורה במקצועי, ומקבלת משכורת בחופשת הקיץ, לא הפעלתי את תשלום דמי שמירת הריון מביטוח לאומי. כעת לקראת ספטמבר, התבקשתי ממעסיקי (העירייה) להחליט אם אני מעוניינת להגיש תביעה מביטוח לאומי או להשתמש בימי המחלה הרבים שישי לי. תאריך הלידה שלי הוא סוף אוקטובר, אך כאמור איני יודעת אם אגיע אליו עקב מצבי הבריאותי. אני מנסה להבין מה ההבדל בין שתי האפשרויות?בביטוח לאומי אמרו לי שקצבת דמי שמירת הריון זהה במשמעותה לדמי לידה, ואני נחשבת כ"עובדת" ולכן הוותק ושאר זכויותיי אצל המעסיק יישמרו. לעומת זאת, האחראית על כוח אדם במשרד החינוך אמרה לי שדמי שמירת הריון בביטוח לאומי אינם נחשבים לעבודה ולכן גם לא ייחשב לי הדבר כוותק, ואף יקזז לי את תשלומי חופשת הקיץ.
מי מהשניים צודק?
בנוסף - בשל היותי מורה, הבנתי ממעסיקי שבקיץ תלוש המשכורת אינו נחשב כ"משכורת עבודה" ולכן אהיה זכאית לתשלום נוסף מביטוח לאומי על שמירת הריון (מעין משכורת כפולה) האם הדבר נכון?
מאת: אורח/ת
2. שמירת הריון או ימי מחלה
29/08/2010 22:30
שלום לך,באופן עקרוני אשיב לך שעם שתי האופציות עשויות להיות בעיות מבחינת הותק, מי יותר מי פחות, כאשר לדבר השלכה ישירה גם על דמי הלידה הצפויים.כך, שאלותייך ספציפיות מאוד, ולא ניתן להשיב במסגרת הפורום, אלא בפגישת ייעוץ פרטנית.
מאת: עו"ד ליאת שטיין
אשמח לסייע בפרטים נוספים,
בברכה,
ד"ר ליאת שטיין, עו"ד בתחום דיני העבודה, בדגש על נשים בהריון, בטיפולים ולאחר לידה, והליכים במשרד התמ"ת.
המשרד ממוקם במגדלי עזריאלי תל אביב, המגדל העגול, קומה 35.
03-6551010
https://shtein-law.co.il
בברכה,
ד"ר ליאת שטיין, עו"ד בתחום דיני העבודה, בדגש על נשים בהריון, בטיפולים ולאחר לידה, והליכים במשרד התמ"ת.
המשרד ממוקם במגדלי עזריאלי תל אביב, המגדל העגול, קומה 35.
03-6551010
https://shtein-law.co.il
חזרה לעמוד הראשי של
פורום הריון ולידה
חזרה לפורום
זכויות נשים בהריון
חזרה לעמוד הראשי של
פורום הריון ולידה
חזרה לפורום
זכויות נשים בהריון