התעוררויות חוזרות ונשנות

גנית פרג
קוראים לי גנית פרג, נשואה באושר לאופיר ואמא של ליהי ואילי המקסימים. אני מתמחה ב'הורים, ילדים והרגלים בריאים'. המטרה שלי היא לתת לכם - ההורים, "ארגז כלים" מעשי ויישומי של הרגלים יומיומיים בריאים, בתחומי החיים השונים הקשו... [לפירוט המלא]
מנהל/ת את הפורומים: הרגלי שינת תינוקות
עינת מזרחי
שמי עינת מזרחי, נשואה לאודי ואימא למאי עדן וניב. אני מדריכת התפתחות תינוקות ועוסקת בהקניית הרגלי שינה לתינוקות ופעוטות. הכניסה להורות לאחר לידתה של מאי זכורה לי כחוויה קשה, זה כלל כאבי הנקה, בכי ולילות ללא שינה. עד ג... [לפירוט המלא]
קוראים לי שרון זנג'ירי, נשואה באושר לבני ואמא של דורון, עידו ורוני המקסימים. אני עוסקת באימון אישי אדלריאני ובהקניית הרגלי שינה לתינוקות ופעוטות. במשך כעשר שנים עסקתי בתפקידי ניהול בתחום היי טק. התקדמתי, התפתחתי וב... [לפירוט המלא]

1. התעוררויות חוזרות ונשנות
22/10/2009 22:44
שלום לך

הבן שלי, עידו, בן שנה ושלושה חודשים. עד לפני כחודש הוא קם פעם עד פעמיים בלילה על מנת לאכול. ( הוא מאוד סבל מריפלוקס והרופא הורה לתת לו ארוחות קטנות יחסית ובתכיפות גדולה יותר.) החלטנו לילה אחד לקום אליו כשהוא מתעורר להציע לו מוצץ או מים ללטף אותו ולהשכיב אותו לישון, זה היה סיוט , יומיים אחר כך התמדנו ובסוף זה עבד. אבל כל פעם שאני הולכת להשכיב אותו במיטה והוא רואה שאנחנו מתקרבים לחדר שלו ובמיוחד למיטה הוא בוכה ולא רוצה. חשוב לי לציין שהבכי נמשך דקות ספורות והוא נרגע ונרדם אבל תחושת האשמה שאני סוחבת עימי שגרמנו לו ל"טראומת מיטה" קשה. בערב אנחנו נותנים לו בקבוק והוא בדרך כלל נרדם עליו ואנחנו מכניסים אותו למיטה. אבל הערב, לדוגמא, הוא לא נרדם על הבקבוק ושוב בכה כשהכנסתי אותו למיטה. מה עליי לעשות?
מאת: fr_sarit
2. התעוררויות חוזרות ונישנות - תשובה
23/10/2009 13:14
הי,
ממה שאת מתארת נראה כי בנך הפך את הבקבוק לתלות ולהקשר עם שינה, זה כמובן לא מומלץ כיוון שכאשר ילד תלוי בגורם חיצוני כדי להירדם הוא עשוי לפתח אליו "עמידות" כמו לחיידקים, כלומר מה שעובד תחילה מעולה ומרדים אותו מהר וגם אין הרבה יקיצות עם הזמן משתנה ויכול לבוא לידי ביטוי או בהרדמות קשות כי אותו גורם כבר לא משפיע או תיקיצות תכופות יותר בהן הוא זקוק לאותו גורם תלות עוד ועוד ולעיתים אפילו מביא למצבים בהם ילדים פותחים ממש חלונות עירות בלילה של שעה, שעתיים ויותר ומתקשים לחזור לישון - כל אלו סימנים לעמידות, נראה שהיקיצות התכופות אצלכם והקושי היום להירדם עם בקבוק הנם סימני לעמידות, עליכם להתחיל לגמול אותו מהתלות וזה אומר ללמד אותו להירדם לבד ללא בקבוק ולנתק את ההקשר הזה שנוצר אצלו, גם לגבי הלילה, השאלה מתי הרופא הורה זאת כי אם זה היה בגיל צעיר יותר אין זה אומר שכעת זה עדיין תקף, מניסיוני בעבודה עם תינוקות הסובלים מרפלוקס, ההמלצה היא אכן האכלות תכופות אך לא בלילה. וגם אם הרופא יאמר שכן עדיין צריך להאכיל בלילה אל תאפשרו לו להירדם על הבקבוק אלא לבד בהדרגה ותוך היענות שלכם תמיד לבכיו.
אין לך מה ל...
גנית פרג - יועצת שינה לתינוקות ופעוטות
מפתחת שיטת "לילה טוב" להרגלי שינה בריאים
אתר הבית: http://www.ganit-prag.com
09-7422611 \ 050-2422611
3. המשך
23/10/2009 19:20
תודה אך תגובתך נקטעה באמצע.
איך בפועל מנתקים את הקשר הזה בין בקבוק להירדמות?
לגבי הריפלוקס זה היה בגיל ינקות ממש
מאת: fr_sarit
4. איך מנתקים את ההקשר של שינה ובקבוק?
25/10/2009 18:57
הי,
מוזר שזה קטע, אני לא ממש זוכרת מה כתבתי אבל אענה לשאלותייך:
מה שאני מציעה זה שכאשר את מאכילה את עידו ואת מרגישה שהיניקות נחלשות והופכות איטיות יותר, נתקי אותו והעבירי למיטתו כאשר את שם בשבילו, אם הוא בוכה, חבקי אותו והרגיעי אבל אל תחזירי שוב את הבקבוק ואין לך מה לדאוג שמא הוא לא אכל מספיק כיוון שאם היניקות נחלשו זה אומר שעכשיו היניקות הן לצורך הירדמות (כמו מוצץ).
לגבי ההאכלות התכופות, תיארתי לי שזה היה בגיל צעיר יותר ודי ברור לי /זה לא רלוונטי להיום, הוא כבר גדול וההאכלה בלילה עשויה רק לעשות לו רע מבחינת הריפלוקס (אם עדיין סובל).
בהצלחה,
גנית
גנית פרג - יועצת שינה לתינוקות ופעוטות
מפתחת שיטת "לילה טוב" להרגלי שינה בריאים
אתר הבית: http://www.ganit-prag.com
09-7422611 \ 050-2422611
5. פיצול השרשור
09/11/2009 4:27
למען הסדר הטוב, הנושא הנוכחי "התעוררויות חוזרות ונשנות" פוצל ל-3 נושאים שונים.
ההודעות "בעיות שינה לבן 8 חודשים" ו"הרדמת תאומים" הועברו לנושאים חדשים.

תודה,
הנהלת האתר
בברכה,
מערכת קרוסלה
הוספת תגובה:
שם: התחבר   *מומלץ להרשם לאתר ולהכניס תגובה על שמכם
כותרת: *
תוכן התגובה:
תמונה:
אני מסכים עם תקנון פורום הריון ולידה.
טוען נתונים, נא המתן...

* שדות חובה