פורום: הכנה ללידה
תגובות: 0בתי בת שנתיים וחודש
תגובות אחרונות בפורומים
פורום: הנקה
תגובות: 0פורום: תמיכה בטיפולי פוריות
תגובות: 0פורום: דרושים
תגובות: 0פורום: זכויות נשים בהריון
תגובות: 0פורומים: 16 נושאים: 4095 תגובות: 5729
נושאים אחרונים בפורום הרגלי שינת תינוקות
01/06/2025 19:24
11/04/2025 14:43
26/02/2025 2:17
26/02/2025 2:12
15/02/2025 15:17

מנהל/ת את הפורומים: הרגלי שינת תינוקות

כיון שאני לא מכירה את ההיסטוריה של הרגלי השינה של בתך והאם היו לה יקיצות במהלך השנה הזו ומה היה בהם וכו.. קשה לי לדעת מהיכן נובעת הרגרסיה הזו.
לרוב זה נובע מתלות מסוימת שהיתה לבתך (גם אם היא נרדמה עצמאית בתחילת הלילה) אליה היא פיתחה עמידות ולכן נוצרה הרגרסיה. לפעמים זה מגיע לאחר מחלה או שינוי שגרה גדול (אבל לא בהכרח).
כרגע, התחלתם שוב ולכן המשיכו משם. אם היא הסגלה להירדמות עם המגע אז הפסיקו עם מגע. המשיכו לשבת לידה אך לא ליזום את המגע. כמובן שאם היא בוכה, לטפו והרגיעו אותה וכשהיא רגועה הפסיקו עם המגע.
חשוב שבמקביל לשלבי ההירדמות העצמאית תטפלו גם בכל גורמי התלות שיש לה על מנת שלא תתפתח שוב רגרסיה בעתיד.
לתינוקות וילדים יש למידה מהירה. לטוב ולרע. לאחר 2-3 פעמים ברצף הם לומדים דברים חדשים.
זה טבעי שבזמן מחלה היא תרצה אתכם יותר וכיון שהיא נרדמה על הידיים בתקופת המחלה היא פיתחה את התלות הזו.
החדשות הטובות הן שלוקח גם בין 2-3 פעמים כדי ללמוד את הדרך חזרה לשינה טובה (בממוצע- תלוי בילד ובהיסטוריה של הרגלי השינה שלו).
דעתי לגבי הבכי היא שונה, לדעתי חשוב לתת מענה לבכי ולהרגיע אותה בכל פעם שהיא בוכה כדי להחזיר לה את הביטחון בהישארות במיטה לבד. אם אתם מתחברים לשיטת ה-5 דקות ומיישמים אותה נכון זו שיטה שיכולה לעבוד.
לדעתי התהליך צריך להיות הדרגתי תוך מתן היענות תמידי לבכי וזה אומר תחילה להיות לידה בחדר עד שהיא נרדמת ובצורה הדרגתית להתרחק ממנה עד שהיא מקבלת את הביטחון ואפשר לצאת מהחדר ולהחזיר את הלילות הקודמים (וזה בהחלט אפשרי!).
תודה
אני ממליצה לך לפנות ליועצת שינה (את מוזמנת ליצור עימי קשר כמובן) ולחשוב על תהליך אישי עם ליווי צמוד שיכוון אותך מה לעשות ותוכלי לקבל בחזרה את הלילות והערבים הנעימים.
1. בתי בת שנתיים וחודש
20/12/2011 23:13
שלום בתי כיום בת שנתיים וחצי ולפני שנה בערך הורגלה להרדם לבד הרדמה עצמית,הייתי מניחה אותה במיטה והייתה נרדמת לבד ללא נוכחות של אף אחד מבוגר אפילו אם היה לוקח לה חצי שעה,הייתה נרדמת באופן עצמי וזאת לאחר שהורגלה ע"י ליטוף ונוכחותנו בחדר,כיום לפני חודש בערך התחילה שוב לעשות בעיות בשינה גם בצהריים וגם בערב ולא מוכנה להרדם באופן עצמאי בכלל מבקשת שוב שיעמדו לידה ויעשו לה ליטוף,היא קוראת לזה מסאז'. אנחנו עומדים לידה ולא מלטפים רק מנחים את היד על הראש או הגב אך בקושי שהיא לא מרגישה וברגע שנרדמת יוצאים מהחדר,אני לא יודעת מה לעשות ומדוע היא התחילה שוב לעשות בעיות בשינה כשיותר משנה הייתה ישנה מצויין באופן עצמאי.מה ניתן לעשות? והאם זה בסדר שחזרנו אחורה ומתחילים את הכל מחדש? מאת: אורח/ת
2. רגרסיה
22/12/2011 23:21
היי,כיון שאני לא מכירה את ההיסטוריה של הרגלי השינה של בתך והאם היו לה יקיצות במהלך השנה הזו ומה היה בהם וכו.. קשה לי לדעת מהיכן נובעת הרגרסיה הזו.
לרוב זה נובע מתלות מסוימת שהיתה לבתך (גם אם היא נרדמה עצמאית בתחילת הלילה) אליה היא פיתחה עמידות ולכן נוצרה הרגרסיה. לפעמים זה מגיע לאחר מחלה או שינוי שגרה גדול (אבל לא בהכרח).
כרגע, התחלתם שוב ולכן המשיכו משם. אם היא הסגלה להירדמות עם המגע אז הפסיקו עם מגע. המשיכו לשבת לידה אך לא ליזום את המגע. כמובן שאם היא בוכה, לטפו והרגיעו אותה וכשהיא רגועה הפסיקו עם המגע.
חשוב שבמקביל לשלבי ההירדמות העצמאית תטפלו גם בכל גורמי התלות שיש לה על מנת שלא תתפתח שוב רגרסיה בעתיד.
מאת: עינת מזרחי
בברכה,
עינת מזרחי, 'חלום מתוק'
יעוץ שינה לתינוקות ופעוטות
נייד 052-5616602 | http://www.halommatok.co.il | einat.mizrachi
gmail.com
עינת מזרחי, 'חלום מתוק'

3. בתי בת שנתיים וחודש
24/12/2011 20:54
שלום,בהמשך לתג' הקוד' לגבי הרגלי השינה של בתי רציתי לציין שבמשך יותר משנה בערך הייתה נרדמת באופן עצמאי ללא שום תלות במשך כל הלילה רצוף מבלי להתעורר בכלל בלילה וגם בצהריים הייתה ישנה בין 3ל-4 שעות רצוף הייתה אומרת לכולם לילה טוב ונותת נשיקה ושמים אותה במיטה והייתה נרדמת באופן עצמאי הייתה מדברת קצת עם עצמה ושרה לה שירים עד שהייתה נרדמת אך לפני חודש בערך היא חלתה בדלקת אזניים ולכן היה לה קשה להרדם לא הייתה מוכנה בכלל להיות במיטה כל הזמן בידיים שלנו ויש לציין שאנחנו גרים אצל הוריי ולפעמים נוסעים לישון גם אצל הוריו של בעלי וגם שם יש לה מיטה שהייתה נרדמת באופן עצמאי ומשם התחילה לעשות בעיות בלהרדם במטה לבד,כיום אנחנו יושבים לידה בחדר מתעקשת למסאז' וכשאנחנו יוצאים מתחילה לבכות,זה לוקח לפעמים שעות ועד שהיא נרדמת אז היא מתעוררת באותו הלילה מס' פעמים,עד שהחלטנו לתת לה לבכות עד שתרדם,בוכה עד 5 דקות ונרדמת אני לא יודעת אם זה בסדר ומה כבר ניתן לעשות כדי להחזיר אותה לאותו מצב שהייתה נרדמת לבד ושום דבר לא היה מעיר אותה לא רעש ולא אור. מאת: אורח/ת
4. הדרגתיות
27/12/2011 22:25
הי,לתינוקות וילדים יש למידה מהירה. לטוב ולרע. לאחר 2-3 פעמים ברצף הם לומדים דברים חדשים.
זה טבעי שבזמן מחלה היא תרצה אתכם יותר וכיון שהיא נרדמה על הידיים בתקופת המחלה היא פיתחה את התלות הזו.
החדשות הטובות הן שלוקח גם בין 2-3 פעמים כדי ללמוד את הדרך חזרה לשינה טובה (בממוצע- תלוי בילד ובהיסטוריה של הרגלי השינה שלו).
דעתי לגבי הבכי היא שונה, לדעתי חשוב לתת מענה לבכי ולהרגיע אותה בכל פעם שהיא בוכה כדי להחזיר לה את הביטחון בהישארות במיטה לבד. אם אתם מתחברים לשיטת ה-5 דקות ומיישמים אותה נכון זו שיטה שיכולה לעבוד.
לדעתי התהליך צריך להיות הדרגתי תוך מתן היענות תמידי לבכי וזה אומר תחילה להיות לידה בחדר עד שהיא נרדמת ובצורה הדרגתית להתרחק ממנה עד שהיא מקבלת את הביטחון ואפשר לצאת מהחדר ולהחזיר את הלילות הקודמים (וזה בהחלט אפשרי!).
בברכה,
עינת מזרחי, 'חלום מתוק'
gmail.com
עינת מזרחי, 'חלום מתוק'

5. היי,תודה על תשובתך
02/01/2012 16:58
צר לי לציין שעדיין בתי עושה לנו בעיות בשינה זה כבר 3 שבועות מפעם לפעם זה נהפך ליותר קשה היא לא מוכנה להרדם ללא נוכחותנו ומעוניינת שנתפוס לה את היד או נלטף אותה ובמידה ואנחנו משחררים לרגע שנרדמה מיד מתעוררת ומתחילה לבכות וגם אוהבת לשגע אותנו בכך שמבקשת שנצא מהחדר וכשאנחנו יוצאים היא בוכה וניגשים אליה ושוב דורשת שנצא ככה היא אוהבת לעשות ללא הפסקה וגם משגעת אותנו בכך שנכסה אותה ושמכסים לא מעוניינת כל פעם אנחנו עוברים את זה איתה לוקח שעות להרדים אותה ומתעוררת הרבה בלילה וכשהיא מתעוררת בבוקר ומוציאים אותה מהמיטה לא מעוניינת בוכה שרוצה להשאר צורחת,זה הפך להיות ממש קשה ביחס לילדה שהורגלה להרדם בעצמה ללא שום תלות ושום דבר לא היה מפריע לה לישון והייתה ישנה מצויין גם צהריים וגם בלילה,אנחנו ממש לא יודעים מה לעשות,אני מגיע למצבים שאני כבר מתחילה לבכות, אני ממש מתגעגעת לתקופה שהייתה ישנה ללא שום בעיה אני לא יודעת מה לעשות וכיצד ניתן להחזיר זאת.תודה
מאת: אורח/ת
6. הי
06/01/2012 15:06
אני מאוד מבינה את התסכול והייאוש ואני חושבת שיש כאן הרבה מעבר לה ששאלות בפורום יכולות להציע ולעזור לך.אני ממליצה לך לפנות ליועצת שינה (את מוזמנת ליצור עימי קשר כמובן) ולחשוב על תהליך אישי עם ליווי צמוד שיכוון אותך מה לעשות ותוכלי לקבל בחזרה את הלילות והערבים הנעימים.
בברכה,
עינת מזרחי, 'חלום מתוק'
gmail.com
עינת מזרחי, 'חלום מתוק'

חזרה לעמוד הראשי של
פורום הריון ולידה
חזרה לפורום