תינוק בן שנה בוכה לפני השינה, וקם כל בוקר בבכי

גנית פרג
קוראים לי גנית פרג, נשואה באושר לאופיר ואמא של ליהי ואילי המקסימים. אני מתמחה ב'הורים, ילדים והרגלים בריאים'. המטרה שלי היא לתת לכם - ההורים, "ארגז כלים" מעשי ויישומי של הרגלים יומיומיים בריאים, בתחומי החיים השונים הקשו... [לפירוט המלא]
מנהל/ת את הפורומים: הרגלי שינת תינוקות
עינת מזרחי
שמי עינת מזרחי, נשואה לאודי ואימא למאי עדן וניב. אני מדריכת התפתחות תינוקות ועוסקת בהקניית הרגלי שינה לתינוקות ופעוטות. הכניסה להורות לאחר לידתה של מאי זכורה לי כחוויה קשה, זה כלל כאבי הנקה, בכי ולילות ללא שינה. עד ג... [לפירוט המלא]
קוראים לי שרון זנג'ירי, נשואה באושר לבני ואמא של דורון, עידו ורוני המקסימים. אני עוסקת באימון אישי אדלריאני ובהקניית הרגלי שינה לתינוקות ופעוטות. במשך כעשר שנים עסקתי בתפקידי ניהול בתחום היי טק. התקדמתי, התפתחתי וב... [לפירוט המלא]

1. תינוק בן שנה בוכה לפני השינה, וקם כל בוקר בבכי
14/08/2012 11:00
שלום,

בני בן שנה, מגיל 4 וחצי חודשים הרגלנו אותו לישון במיטה, ולהירדם בכוחות עצמו. היינו שמים לו מובייל - והוא היה נרדם כמו מלאך.
בבוקר כשהוא היה קם, הוא היה מקשקש במיטה, לכן לא הייתי ניגשת אליו. לפעמים היה נרדם שוב, ולפעמים מתחיל לבכות - כמובן שהייתי ניגשת ברגע שהקשקושים הפכו לבכי.

מגיל 10 חודשים בערך, אולי קצת לפני, הוא כבר לא הולך לישון בכיף... הוא מתחיל לבכות ולצרוח, צרחות אימים. אנחנו חזקים ולא מוותרים. כל יום הוא צורח והולך לישון אחרי 10-15 דקות.
כשהוא עומד במיטה (לרדת הוא לא יודע עדין), וצורח... אני נכנסת לחדר, לא מדברת, לא יוצרת קשר עין, לא אומרת ששש... משכיבה אותו בחזרה ויוצאת מהחדר.
גם בבוקר, כבר לא מקשקש, קם בוכה, ניגשים אליו ישר, בוכה על הידיים, ובוכה בעיקרון עד שהוא מקבל בקבוק. ולפעמים גם בוכה אחרי... עד שיוצאים לגן.

אשמח לטיפים מה אפשר לנסות / לשנות...

תודה
נועה
מאת: noak
2. בכי לפני השינה
15/08/2012 12:21
היי נועה,
תבדקי שאין לו עוד גורמי תלות. אם הוא ממשיך להירדם עם המובייל אז למדי אותו להירדם ללא זה.
כשאתם נגשים אליו היו מאוד מדייקים להרגיע אותו במיטה ואם לא הולך אז על הידיים ואז להחזיר למיטה רק כשהוא רגוע.
בנוסף, הייתי בודקת שהוא לא הולך לישון כשהוא עייף מדי ולהקפיד על טקס שינה משמעותי ורגוע לפני שאת יוצאת מהחדר.
בברכה,
עינת מזרחי, 'חלום מתוק'

יעוץ שינה לתינוקות ופעוטות
נייד 052-5616602 | http://www.halommatok.co.il | einat.mizrachi  מייל הריון לידה gmail.com
3. שיר ערש מאוד מרגיע אחרי כמה דקות (ל"ת)
29/07/2013 22:33
מאת: אורח/ת
4. זה קצת מתקשר למובייל
30/07/2013 13:01
הוא רגיל להירדם עם המובייל ולכן זו לא הירדמות עצמאית. אפשר לשיר לו בטקס השינה אבל כשהטקס נגמר אז להפסיק עם המובייל וללמד אותו להירדם בלי זה. כשאתם ניגשים בלילה אפשר ללחוש מעט וללטף כשהוא במיטה ואם זה יעזור מצוין אז תוכלו לצאת ואם לא, כאמור להרים על הידיים. הרעיון הוא שהוא לא יישאר בוכה במיטה כדי שיחזור לעשות את ההירדמות בכיף.
ואם במהלך שבוע שעשית שינוי את לא רואה שיפור סימן שיש עוד משהו חבוי והכי נכון יהיה לעבור אבחון של יועצת שינה.
בברכה,
עינת מזרחי, 'חלום מתוק'

יעוץ שינה לתינוקות ופעוטות
נייד 052-5616602 | http://www.halommatok.co.il | einat.mizrachi  מייל הריון לידה gmail.com
הוספת תגובה:
שם: התחבר   *מומלץ להרשם לאתר ולהכניס תגובה על שמכם
כותרת: *
תוכן התגובה:
תמונה:
אני מסכים עם תקנון פורום הריון ולידה.
טוען נתונים, נא המתן...

* שדות חובה
* גודל מקסימלי להעלאת תמונות: 700 KB
* ניתן להעלות קבצי jpg / gif בלבד