מתקשה לחזור לישון - רגרסיה

גנית פרג
קוראים לי גנית פרג, נשואה באושר לאופיר ואמא של ליהי ואילי המקסימים. אני מתמחה ב'הורים, ילדים והרגלים בריאים'. המטרה שלי היא לתת לכם - ההורים, "ארגז כלים" מעשי ויישומי של הרגלים יומיומיים בריאים, בתחומי החיים השונים הקשו... [לפירוט המלא]
מנהל/ת את הפורומים: הרגלי שינת תינוקות
עינת מזרחי
שמי עינת מזרחי, נשואה לאודי ואימא למאי עדן וניב. אני מדריכת התפתחות תינוקות ועוסקת בהקניית הרגלי שינה לתינוקות ופעוטות. הכניסה להורות לאחר לידתה של מאי זכורה לי כחוויה קשה, זה כלל כאבי הנקה, בכי ולילות ללא שינה. עד ג... [לפירוט המלא]
קוראים לי שרון זנג'ירי, נשואה באושר לבני ואמא של דורון, עידו ורוני המקסימים. אני עוסקת באימון אישי אדלריאני ובהקניית הרגלי שינה לתינוקות ופעוטות. במשך כעשר שנים עסקתי בתפקידי ניהול בתחום היי טק. התקדמתי, התפתחתי וב... [לפירוט המלא]

1. מתקשה לחזור לישון - רגרסיה
06/11/2012 11:35
ביתי בת שנתיים וחצי.

אחרי שכבר היינו בייעוץ שינה והצלחנו להגיע למצב שהיא נרדמת עצמאית וישנה כל הלילה, חלה נסיגה לאחרונה.

מזה כשבוע לפחות היא מתקשה להירדם וגם מתעוררת לפחות פעם אחת בלילה ולא מצליחה לחזור לישון!! זה החל מלילה נוראי בו עקצו אותה יתושים (באמת התעללו בה) ונאלצנו להיכנס לחדר לשים לה משחות שונות כדי להרגיע את הגירוד. למחרת היא המשיכה להתלונן על גירוד ואף על כאבי בטן ובחילות. גם לאחר מלחמה של כשעתיים בה התעלמנו מהתלונות שלה ורק החזרנו אותה למיטה עם המשפט "לא יורדים מהמיטה, עכשיו ישנים", בלי להתייחס לתלונות שלה, היא המשיכה לבכות, להילחם ולהתלונן על כאבים עד שלבסוף הקיאה. כך קרה גם ביום שלמחרת. לאחר בדיקה אצל הרופאה, הנחנו שהכול בסדר איתה פיזית וייתכן והיא גורמת לעצמה להקיא באיזשהו אופן, כדי למשוך אותנו לתוך החדר לטפל בה.

מאז החלטנו לחזור ולעשות מההתחלה את כל מה שהציעו לנו בייעוץ השינה ולהתעלם מכל תלונה של גירודים, בחילות וכו'.
משום מה לא נראה שהלחימה פוחתת ואני חוששת שמשחקי השליטה האלו יכולים לגרום לנזק יותר מתועלת.
כמה זמן לגיטימי ונכון להילחם בה ככה ללא שיפור? האם יש דרך אחרת שנוכל לדעתך לפתור את הבעיה? יכול להיות שהבעיה עמוקה יותר ונובעת מפחדים, חרדות או מהעובדה שאני אמורה ללדת עוד פחות מחודשיים והיא מרגישה את השינוי?

נשמח ונודה מאוד לעצתך, אנחנו כרגע אובדי עצות...
מאת: אורח/ת
2. רגרסיה
06/11/2012 14:39
היי,

דבר ראשון אני מציעה לכם לפנות ליועצת השינה שאיתה עברתם את התהליך. היא מכירה יותר לעומק את היסטוריית השינה שלכם ואולי זה נעוץ במשהו שהיה בעבר.
זה בהחלט קשור להצבת גבולות וכשהגבולות הם ברורים וחזקים אז זה אמור לאחר 2-4 ימים בערך להסתדר או בכלל להראות שינוי כלשהו.
אם זה לא כך אז כנראה שעדיין יש לה "רווח חיובי" ממה שקורה סביבה בערב/לילה. או שמשהו בהתנהלות שלכם לא עקבי ומבלבל אותה.
באופן אישי אני לא בטוחה שזה נכון להתעלם לגמרי ממנה, אפשר לומר לה ללכת לישון, לילה טוב וכו'.. ולא בכעס אלא מתוך כנות אמיתית.

אפשר גם לנסות להבין את הנושא הרגשי אצלה ולדבר איתה שוב ושוב (אני בטוחה שאתם כבר מכינים אותה) על זה שהשינוי לאחר הלידה יהיה אמנם גדול אבל עדיין תהיו לצידה ותמשיכו לאהוב אותה. חזקו אותה על זה. זה נכון ללא קשר, אני לא ממש בטוחה שזו הסיבה לאותה התנהגות.

הייתי גם בודקת מה קורה בגן ואולי משהו בשינה בצהריים מפריע לה, אולי היא כבר לא צריכה אותה או אולי היא הופסקה והיא כן זקוקה לה.
בברכה,
עינת מזרחי, 'חלום מתוק'

יעוץ שינה לתינוקות ופעוטות
נייד 052-5616602 | http://www.halommatok.co.il | einat.mizrachi  מייל הריון לידה gmail.com
הוספת תגובה:
שם: התחבר   *מומלץ להרשם לאתר ולהכניס תגובה על שמכם
כותרת: *
תוכן התגובה:
תמונה:
אני מסכים עם תקנון פורום הריון ולידה.
טוען נתונים, נא המתן...

* שדות חובה
* גודל מקסימלי להעלאת תמונות: 700 KB
* ניתן להעלות קבצי jpg / gif בלבד