תלות בבקבוק של בני בן שנה ו-10

גנית פרג
קוראים לי גנית פרג, נשואה באושר לאופיר ואמא של ליהי ואילי המקסימים. אני מתמחה ב'הורים, ילדים והרגלים בריאים'. המטרה שלי היא לתת לכם - ההורים, "ארגז כלים" מעשי ויישומי של הרגלים יומיומיים בריאים, בתחומי החיים השונים הקשו... [לפירוט המלא]
מנהל/ת את הפורומים: הרגלי שינת תינוקות
עינת מזרחי
שמי עינת מזרחי, נשואה לאודי ואימא למאי עדן וניב. אני מדריכת התפתחות תינוקות ועוסקת בהקניית הרגלי שינה לתינוקות ופעוטות. הכניסה להורות לאחר לידתה של מאי זכורה לי כחוויה קשה, זה כלל כאבי הנקה, בכי ולילות ללא שינה. עד ג... [לפירוט המלא]
קוראים לי שרון זנג'ירי, נשואה באושר לבני ואמא של דורון, עידו ורוני המקסימים. אני עוסקת באימון אישי אדלריאני ובהקניית הרגלי שינה לתינוקות ופעוטות. במשך כעשר שנים עסקתי בתפקידי ניהול בתחום היי טק. התקדמתי, התפתחתי וב... [לפירוט המלא]

1. תלות בבקבוק של בני בן שנה ו-10
24/01/2013 9:31
בני החמוד והמתוק נרדם עם בקבוק בשעה קבועה בכל ערב. הבעיה היא שכמעט בכל לילה הוא מתעורר בין פעם לפעמיים ודורש בקבוק (בצרחות איומות ובכעס ונוסף על כך כועס מאד אם מקבל מים או חלב מהול מדי). ובבקרים לפעמים פותח את היום עם בקבוק נוסף,התלות קיימת מאז שהפסקתי להניק בלילה (הוא לא יונק כלל מגיל שנה). כמו כן הוא נרדם עם בקבוק גם בגן.
יש לציין ברקע שאין לו מוצץ, שעברנו לבית חדש לפני 3 חודשים, ובעצם רק מאז הוא ישן בחדר משלו, ושלפני חודשיים נולד לו אח.
אני ובעלי מאוד עייפים.... ומאוד רוצים לגמול אותו מהבקבוק... אני יודעת שברגע שמחליטים צריך ללכת עם זה עד הסוף, השאלה היא אם בהדרגה, (כך רוצה בעלי) או "זבנג" וגמרנו... כך נראה לי יותר נכון
ושאלת השאלות - איך?
תודה,
שחר
מאת: אורח/ת
2. נ.ב
24/01/2013 9:34
הוא מקבל את אח שלו מאוד יפה ובמקביל כבר קצת יותר מחודש עמוק בתוך ה-"terrible two"
מאת: אורח/ת
3. גמילה מבקבוק
24/01/2013 17:49
היי שחר,
בנך עובר תקופה עם הרבה מאוד שינויים ולמרות שהוא אוהב את אחיו ואת החדר החדש וכו'.. זה בטח יכול להשפיע על הלילה.
לגבי גמילה מבקבוק, אין הבדל בין מים, הנקה או אוכל. בעני זה נכון יותר לעשות את זה בהדרגה אבל גם בפעם אחת זה אפשרי. מה שלא תבחרו העקביות היא הדרך להצלחה.
אם את מפסיקים בפעם אחת- אז פשוט לא נותנים יותר. וכשהוא בוכה אתם נגשים ומרגיעים (במגע, אם צריך יותר מזה אפשר גם על הידיים וכשהוא רגוע מחזירים למיטה). הסבירו לו שאוכל הוא יקבל בבוקר ועכשיו חוזרים לישון כי זה לילה.
כדי לעשות את זה בהדרגה- ראשית להקפיד שהוא לא נרדם או מתנמנם בזמן האוכל וכשקצב היניקות נחלש והוא כבר לא ממש אוכל אז לנתק אותו ואז להחזיר לשינה. לאחר לילה להתחיל לרווח את הארוחות כל כמה לילות לדחות את האוכל בשעה ואם הוא מתעורר שלא בזמן האוכל אז כמ קודם מרגיעים ומחזירים לישון.

בהצלחה
בברכה,
עינת מזרחי, 'חלום מתוק'

יעוץ שינה לתינוקות ופעוטות
נייד 052-5616602 | http://www.halommatok.co.il | einat.mizrachi  מייל הריון לידה gmail.com
הוספת תגובה:
שם: אורח/ת התחבר   *מומלץ להרשם לאתר ולהכניס תגובה על שמכם
כותרת: *
תוכן התגובה:
תמונה:
אני מסכים עם תקנון פורום הריון ולידה.
טוען נתונים, נא המתן...

* שדות חובה
* גודל מקסימלי להעלאת תמונות: 700 KB
* ניתן להעלות קבצי jpg / gif בלבד