מעבר מעריסה למיטה - קושי להרדים

גנית פרג
קוראים לי גנית פרג, נשואה באושר לאופיר ואמא של ליהי ואילי המקסימים. אני מתמחה ב'הורים, ילדים והרגלים בריאים'. המטרה שלי היא לתת לכם - ההורים, "ארגז כלים" מעשי ויישומי של הרגלים יומיומיים בריאים, בתחומי החיים השונים הקשו... [לפירוט המלא]
מנהל/ת את הפורומים: הרגלי שינת תינוקות
עינת מזרחי
שמי עינת מזרחי, נשואה לאודי ואימא למאי עדן וניב. אני מדריכת התפתחות תינוקות ועוסקת בהקניית הרגלי שינה לתינוקות ופעוטות. הכניסה להורות לאחר לידתה של מאי זכורה לי כחוויה קשה, זה כלל כאבי הנקה, בכי ולילות ללא שינה. עד ג... [לפירוט המלא]
קוראים לי שרון זנג'ירי, נשואה באושר לבני ואמא של דורון, עידו ורוני המקסימים. אני עוסקת באימון אישי אדלריאני ובהקניית הרגלי שינה לתינוקות ופעוטות. במשך כעשר שנים עסקתי בתפקידי ניהול בתחום היי טק. התקדמתי, התפתחתי וב... [לפירוט המלא]

1. מעבר מעריסה למיטה - קושי להרדים
21/02/2013 14:46
שלום, אשמח לעצה. העברנו את התינוק בן חמישה וחצי חודשים למיטה. ביום הייתי מרדימה בעריסה על ידי הסעת העריסה (ניענוע). במיטה אין אפשרות לעשות זאת. הוא לא נרדם בשום דרך אחרת. בלילה נרדם לבד. רציתי לנסות את שיטה של להרגיע ולצאת מהחדר, אבל אני לא מוצאת שום דרך להרגיע אותו חוץ מניענוע. הוא צורח ולא נרגע לא ממגע, לא טפיחות, לא שששש והוא לא מוכן לקחת מוצץ כבר כמה חודשים. יוצא שלא ישן כמעט בכלל ביום. לפעמים נרדם בזמן הנקה ולא מתעורר כשאני מעבירה אותו, אבל רוב הפעמים מתעורר ולא נרדם. מה עושים?
מאת: אורח/ת
2. מעבר מעריסה למיטה - קושי להרדים
21/02/2013 15:53
לרוב יש יותר קושי בהרדמות ביום.
תנסי לבדוק מה ההבדל הגדול בין עריסה למיטה ותגלי שאין הבדל. אולי למעט הגודל שלה. את הנדנוד של העריסה אפשר בקלות להחליף ע"י נדנוד שלו עצמו (למשל להניח יד אחת על הטוסיק והשנייה בגב ולנדנד לצדדים, או טפיחות מכיון הטוסיק כלפי מעלה כך שגם הראש מקבל תנועה).
אם המיטה אכן גדולה יותר מהעריסה אפשר להקטין אותה ע"י הכנסה של נחשוש מסביבו או כל דבר בטיחותי אחר שקצת ייתן לו תחושת בטחון.
במקביל לזה, הרדימי בחדר חשוך אחרי טקס שינה קבוע (עדיף שונה מהלילה) כשאת נשארת לידו כל ההרדמה ונותנת לו את המגע/נדנוד. אם הוא בוכה מרימה להרגיע על הידיים ומחזירה למיטה. גם כשהוא רגוע את ממשיכה עם המגע הזה עד שבסוף הוא נרדם בעזרתך. הוא עדיין לא בשל לזה שתצאי מהחדר כשהוא רגוע ולכן חשוב שתישארי שם עד הירדמות. קודם כדאי לידד אותו עם המיטה שלו ורק אחרי שזה ישתפר תוכלי לעזוב את המגע ורק לאחר מכן להתחיל להתרחק ולצאת מהחדר כשהוא רגוע.
בהצלחה!
בברכה,
עינת מזרחי, 'חלום מתוק'

יעוץ שינה לתינוקות ופעוטות
נייד 052-5616602 | http://www.halommatok.co.il | einat.mizrachi  מייל הריון לידה gmail.com
3. תודה על התשובה - אין לו בעיה עם המיטה בלילה
21/02/2013 16:17
הוא נרדם כרגיל כאשר בערב ללילה וגם באמצע הלילה, בעצמו. ההבדל הוא באמת הנדנוד. האם הנדנוד שתיארת אפשרי כאשר שוכבים על הבטן? ניסיתי עד עכשיו טפיחות וניענוע של הגוף שלו, אבל הוא ממש לא נרגע מזה - מנסה לתפוס לי את היד, מסתכל עליי ובוכה. כאשר הייתי מנדנדת את העריסה נמנעתי מקשר עין איתו כי אחרת לא היה נרדם וכאשר אני נוגעת בו זה קשה. ההרגשה שלי שהוא בכלל לא מבין שאני מרדימה אותו כשאני לא מנענעת את המיטה. הוא לא מנסה להרדם. תודה.
מאת: אורח/ת
4. מעולה, אם כך זה בעיקר עניין של התמדה.
21/02/2013 18:24
אם בלילה הוא מסתדר עם המיטה שלו והבעיה היא רק בבוקר אז צריך לבדוק גם האם הוא בכלל הולך לישון בשעות נכונות לו מציאת השעה הטובה עבורו יכולה מאוד להקל על ההרדמה. במקביל גם טקס השינה והחדר החשוך יסייעו לך.

לגבי הנדנוד, אפשר לעשות את זה גם בשכיבה על הבטן. לגבי שינה על הבטן - לפי הנחיות משרד הבריאות.

ככל שתתמידי בצורת ההרדמה החדשה הוא יתחיל להבין שכך הוא אמור להירדם. וזה כאמור לא חייב להיות עם נדנוד אלה גם בליטוף או טפיחות כשיהיה לו קל יותר.
בברכה,
עינת מזרחי, 'חלום מתוק'

יעוץ שינה לתינוקות ופעוטות
נייד 052-5616602 | http://www.halommatok.co.il | einat.mizrachi  מייל הריון לידה gmail.com
הוספת תגובה:
שם: התחבר   *מומלץ להרשם לאתר ולהכניס תגובה על שמכם
כותרת: *
תוכן התגובה:
תמונה:
אני מסכים עם תקנון פורום הריון ולידה.
טוען נתונים, נא המתן...

* שדות חובה
* גודל מקסימלי להעלאת תמונות: 700 KB
* ניתן להעלות קבצי jpg / gif בלבד