פורום: הכנה ללידה
תגובות: 0יקיצות מרובות תינוקת בת שמונה וחצי חודשים
תגובות אחרונות בפורומים
פורום: הנקה
תגובות: 0פורום: תמיכה בטיפולי פוריות
תגובות: 0פורום: דרושים
תגובות: 0פורום: זכויות נשים בהריון
תגובות: 0פורומים: 16 נושאים: 4095 תגובות: 5729
נושאים אחרונים בפורום הרגלי שינת תינוקות
01/06/2025 19:24
11/04/2025 14:43
26/02/2025 2:17
26/02/2025 2:12
15/02/2025 15:17

מנהל/ת את הפורומים: הרגלי שינת תינוקות

אשמח להתייעצות ועזרה,
תודה מראש.
בהחלט יש מה לעשות כדי לעזור לישון שינה איכותית יותר.
ראשית, אני חושבת שזה מאוד נכון לכולכם שגם אבא ייכנס לתמונה (גם למנוחה שלך, ובעיקר למערכת היחסים בין בעלך לבתך). אני יודעת שזה מאוד לא קל לשמוע אותה קוראת לך ולא לגשת אליה. יחד עם זאת, את צריכה לזכור שמי שנמצא איתה הוא אבא שלה ולא אדם זר והוא שומר ודואג לה לא פחות ממך. הבכי שלה נובע מעצם העובדה שהשתנה לה הרגל ולא בגלל שהיא סובלת. ככל שהוא ימשיך בהרדמות ויסיים אותם בהצלחה (ולא בהתחלפות איתך באמצע) כך היא תתרגל לזה ותקבל גם את אבא.
לגבי היקיצות בלילה, היא ממשיכה להתעורר כיון שיש לה גורם תלות כלשהו. משהו שהיא זקוקה לו כדי שיעזור לה לחזור לישון. זה קשור לאופן ההרדמה שלה. למשל- אם היא נרדמת בזמן האוכל אז זה גורם התלות שלה. אם היא נרדמת בזמן נוכחות שלך או מגע שלך אז זה הגורם וכו.. מצאי מהו אותו דבר והתחילי ללמד אותה להירדם בכוחות עצמה. ככל שהיא תדע לעשות זאת יותר טוב לבד כך היא תישן טוב יותר כיון שתדע להחזיר את עצמה לישון ללא עזרה חיצונית.
בהצלחה
1. יקיצות מרובות תינוקת בת שמונה וחצי חודשים
13/04/2013 19:33
שלום רב, ביתי בת שמונה וחצי וחודשים ועדיין מתעוררת רבות בלילה. היא עדיין יונקת, אם כי התחלתי לתת לה בקבוק עם דייסה לפני השינה בתקווה שהשינה תהיה רצופה ועמוקה יותר אך זה לא תמיד עוזר. אני מתחילה את טקס השינה באזור השעה 19:00, לפעמים טיפה לפני, כך שלכל המאוחר היא כבר בשמונה ישנה. הבעיה היא שיש לילות בהם היא מתעוררת כל שעתיים או אפילו שעה וחצי ויש גם פערים גדולים יותר. בשבועיים האחרונים החלטנו בעלי ואני (יותר אני) לשים איתנו במיטה מכיוון שאני סובלת מבעיות גב והיא מחפשת רק אותי בלילה. אם בעלי מרים אותה או מנסה להרדים אותה בחזרה היא בוכה וקוראת "מאמה, מאמה!" ומושיטה אליי ידיים. חשוב לילציין שמהבלך החודשים הראשונים לחייה אני הייתי זו שהרדימה אותה וקמה אליה בלילה, גם בגלל שהיה לי חשוב להניק וגם כי, מודה, באיזה שהוא מקום נהניתי ליצור לשתינו מעין בועה. בשעת כתיבת שורות אלו בעלי מנסה להרדים אותה, כי החלטנו על אף שקשה לי עם ההחלטה הזו שהיא צריכה להתרגל גם לנוכחות שלו בלילה. האם יש משהו נוסף שאנחנו יכולים לעשות על מנת להבטיח לה שינה איכותית וארוכה? אציין עוד שהיום שלה דיי מסודר מבחינת זמני האכלה (אוכלת מוצק יפה בבוקר ובצהריים) ומבחינת שעות השינה (ישנה בערך שעה בבוקר בין 10:00-11:00 ובין שעה וחצי לשעתיים בצהריים. אשמח להתייעצות ועזרה,
תודה מראש.
מאת: אורח/ת
2. יקיצות מרובות תינוקת בת שמונה וחצי חודשים
15/04/2013 9:33
היי,בהחלט יש מה לעשות כדי לעזור לישון שינה איכותית יותר.
ראשית, אני חושבת שזה מאוד נכון לכולכם שגם אבא ייכנס לתמונה (גם למנוחה שלך, ובעיקר למערכת היחסים בין בעלך לבתך). אני יודעת שזה מאוד לא קל לשמוע אותה קוראת לך ולא לגשת אליה. יחד עם זאת, את צריכה לזכור שמי שנמצא איתה הוא אבא שלה ולא אדם זר והוא שומר ודואג לה לא פחות ממך. הבכי שלה נובע מעצם העובדה שהשתנה לה הרגל ולא בגלל שהיא סובלת. ככל שהוא ימשיך בהרדמות ויסיים אותם בהצלחה (ולא בהתחלפות איתך באמצע) כך היא תתרגל לזה ותקבל גם את אבא.
לגבי היקיצות בלילה, היא ממשיכה להתעורר כיון שיש לה גורם תלות כלשהו. משהו שהיא זקוקה לו כדי שיעזור לה לחזור לישון. זה קשור לאופן ההרדמה שלה. למשל- אם היא נרדמת בזמן האוכל אז זה גורם התלות שלה. אם היא נרדמת בזמן נוכחות שלך או מגע שלך אז זה הגורם וכו.. מצאי מהו אותו דבר והתחילי ללמד אותה להירדם בכוחות עצמה. ככל שהיא תדע לעשות זאת יותר טוב לבד כך היא תישן טוב יותר כיון שתדע להחזיר את עצמה לישון ללא עזרה חיצונית.
בהצלחה
מאת: עינת מזרחי
בברכה,
עינת מזרחי, 'חלום מתוק'
יעוץ שינה לתינוקות ופעוטות
נייד 052-5616602 | http://www.halommatok.co.il | einat.mizrachi
gmail.com
עינת מזרחי, 'חלום מתוק'
יעוץ שינה לתינוקות ופעוטות
נייד 052-5616602 | http://www.halommatok.co.il | einat.mizrachi

חזרה לעמוד הראשי של
פורום הריון ולידה