פורום: הכנה ללידה
תגובות: 0
הריון » פורום הריון ולידה » הרגלי שינת תינוקות » איך מרגילים בת 4 חודשים להירדם במיטה על הבטן?ככה היא ישנה הכי טוב
איך מרגילים בת 4 חודשים להירדם במיטה על הבטן?ככה היא ישנה הכי טוב
תגובות אחרונות בפורומים
פורום: הנקה
תגובות: 0פורום: תמיכה בטיפולי פוריות
תגובות: 0פורום: דרושים
תגובות: 0פורום: זכויות נשים בהריון
תגובות: 0פורומים: 16 נושאים: 4095 תגובות: 5729
נושאים אחרונים בפורום הרגלי שינת תינוקות
01/06/2025 19:24
11/04/2025 14:43
26/02/2025 2:17
26/02/2025 2:12
15/02/2025 15:17

מנהל/ת את הפורומים: הרגלי שינת תינוקות

ברור שהתלות הזו יצרה בעיות-יקיצות כל שעה בלילה,צווחות בהרדמה, תנומות של מחזור שינה אחד במקום שעה-שעה וחצי, קושי שלי לזהות את העייפות שלה ועוד.
שאלת השאלות-
איך פרקטית ללמד אותה להירדם במיטה? מה בדיוק עושים שם כדי שזה יקרה?
ואם שמתי לב שעל הבטן היא ישנה יותר עמוק,ופחות נבהלת מרעשים-איך גורמים לה להירדם עצמאית על הבטן,בלי לנסות להתרומם,כשעד עכשיו היא ישנה על הגב?
דרך אגב קראתי שהמלצת לא להאכיל בחלום-מה שעד עכשיו עשיתי,ואני הולכת לנסות זאת,תודה.
זה מצוין שאת מתחילה תמיד הרדמה במיטה, זו הדרך הנכונה להתחיל, יחד עם זאת, ההרדמה חייבת גם להסתיים במיטה כיון שכרגע בתך לומדת את הדבר ההפוך: "אם תבכי חזק והרבה אז תקבלי להירדם על הידיים.." ולכן, זה מה שהיא עושה. כדי שהיא תלמד שצריך להירדם במיטה ולא על הידיים את צריכה להיות מאוד ברורה ועקבית. בכל פעם שהיא בוכה הרימי אותה והרגיעי וכשהיא רגועה החזירי למיטה והמשיכי עם מגע (ליטופים, טפיחות, נדנוד מיטה, שיר וכדומה) וחוזר חלילה עד שלבסוף היא תרדם עם המגע שלך במיטה (גם כשהיא שוכבת רגועה במיטה המשיכי עם המגע). בלילות הראשונים יכול להיות שזה ייקח לא מעט זמן, היי מוכנה לזה וקבלי את זה בהבנה- בכל זאת, זה שינוי מהרגל שהיא מכירה. אחרי כ-3-4 לילות את כבר אמורה לראות שיפור והרבה פחות התנגדות.
אפשר לנסות עיטוף בשמיכה גם במצב זה יש פחות רפלקס בהלה.
סביר להניח שהנקת החלום גם תרמה להרגל להירדם על הידיים/הנקה.
בהצלחה!
1. איך מרגילים בת 4 חודשים להירדם במיטה על הבטן?ככה היא ישנה הכי טוב
09/06/2013 13:07
לפני כחודשיים,לא ברור לי למה,הבת שלי התרגלה להירדם רק בידיים/בהנקה. התחלתי בהדרגה להכיר לה את המיטה-אני תמיד מתחילה הרדמה משם וכשהיא בוכה(-90% מהמקרים..)אני מרימה ומרדימה בידיים. ברור שהתלות הזו יצרה בעיות-יקיצות כל שעה בלילה,צווחות בהרדמה, תנומות של מחזור שינה אחד במקום שעה-שעה וחצי, קושי שלי לזהות את העייפות שלה ועוד.
שאלת השאלות-
איך פרקטית ללמד אותה להירדם במיטה? מה בדיוק עושים שם כדי שזה יקרה?
ואם שמתי לב שעל הבטן היא ישנה יותר עמוק,ופחות נבהלת מרעשים-איך גורמים לה להירדם עצמאית על הבטן,בלי לנסות להתרומם,כשעד עכשיו היא ישנה על הגב?
דרך אגב קראתי שהמלצת לא להאכיל בחלום-מה שעד עכשיו עשיתי,ואני הולכת לנסות זאת,תודה.
מאת: אורח/ת
2. הרדמות במיטה-"עקביות" זה שם המשחק
09/06/2013 15:27
היי,זה מצוין שאת מתחילה תמיד הרדמה במיטה, זו הדרך הנכונה להתחיל, יחד עם זאת, ההרדמה חייבת גם להסתיים במיטה כיון שכרגע בתך לומדת את הדבר ההפוך: "אם תבכי חזק והרבה אז תקבלי להירדם על הידיים.." ולכן, זה מה שהיא עושה. כדי שהיא תלמד שצריך להירדם במיטה ולא על הידיים את צריכה להיות מאוד ברורה ועקבית. בכל פעם שהיא בוכה הרימי אותה והרגיעי וכשהיא רגועה החזירי למיטה והמשיכי עם מגע (ליטופים, טפיחות, נדנוד מיטה, שיר וכדומה) וחוזר חלילה עד שלבסוף היא תרדם עם המגע שלך במיטה (גם כשהיא שוכבת רגועה במיטה המשיכי עם המגע). בלילות הראשונים יכול להיות שזה ייקח לא מעט זמן, היי מוכנה לזה וקבלי את זה בהבנה- בכל זאת, זה שינוי מהרגל שהיא מכירה. אחרי כ-3-4 לילות את כבר אמורה לראות שיפור והרבה פחות התנגדות.
אפשר לנסות עיטוף בשמיכה גם במצב זה יש פחות רפלקס בהלה.
סביר להניח שהנקת החלום גם תרמה להרגל להירדם על הידיים/הנקה.
בהצלחה!
מאת: עינת מזרחי
בברכה,
עינת מזרחי, 'חלום מתוק'
יעוץ שינה לתינוקות ופעוטות
נייד 052-5616602 | http://www.halommatok.co.il | einat.mizrachi
gmail.com
עינת מזרחי, 'חלום מתוק'
יעוץ שינה לתינוקות ופעוטות
נייד 052-5616602 | http://www.halommatok.co.il | einat.mizrachi

חזרה לעמוד הראשי של
פורום הריון ולידה