תינוק בן ארבעה חודשים - שנת לילה ארוכה

גנית פרג
קוראים לי גנית פרג, נשואה באושר לאופיר ואמא של ליהי ואילי המקסימים. אני מתמחה ב'הורים, ילדים והרגלים בריאים'. המטרה שלי היא לתת לכם - ההורים, "ארגז כלים" מעשי ויישומי של הרגלים יומיומיים בריאים, בתחומי החיים השונים הקשו... [לפירוט המלא]
מנהל/ת את הפורומים: הרגלי שינת תינוקות
עינת מזרחי
שמי עינת מזרחי, נשואה לאודי ואימא למאי עדן וניב. אני מדריכת התפתחות תינוקות ועוסקת בהקניית הרגלי שינה לתינוקות ופעוטות. הכניסה להורות לאחר לידתה של מאי זכורה לי כחוויה קשה, זה כלל כאבי הנקה, בכי ולילות ללא שינה. עד ג... [לפירוט המלא]
קוראים לי שרון זנג'ירי, נשואה באושר לבני ואמא של דורון, עידו ורוני המקסימים. אני עוסקת באימון אישי אדלריאני ובהקניית הרגלי שינה לתינוקות ופעוטות. במשך כעשר שנים עסקתי בתפקידי ניהול בתחום היי טק. התקדמתי, התפתחתי וב... [לפירוט המלא]

1. תינוק בן ארבעה חודשים - שנת לילה ארוכה
08/07/2013 23:39
שלום רב,
בני בן ארבעה חודשים, יונק מלא.
נרדם בכל יום בסביבות השעה 20:00 בסיום ההנקה על השד או במיטה לבד, וישן שינה רצופה עד הבוקר ( 4, 5, או 5 וחצי בבוקר).
האם שנת לילה כל כך ארוכה (9 וחצי שעות!) בריאה ובטוחה לתינוק?

תודה רבה,
ורד.
מאת: אורח/ת
2. תינוק בן ארבעה חודשים - שנת לילה ארוכה
09/07/2013 11:06
היי ורד,

אני אפתיע אותך ואומר שהוא יכול אף יותר. כשאנחנו מדברים על לילה זה בין 10-12 שעות.
בגיל הזה הוא זקוק לכ15-16 שעות שינה ביממה כשרובן בלילה.
לכן, הוא ישן נהדר וזה מאוד מאוד חשוב ובריא בשבילו!
בברכה,
עינת מזרחי, 'חלום מתוק'

יעוץ שינה לתינוקות ופעוטות
נייד 052-5616602 | http://www.halommatok.co.il | einat.mizrachi  מייל הריון לידה gmail.com
3. תודה רבה על התשובה +
10/07/2013 0:02
תודה רבה על התשובה :)
אני רוצה לחדד קצת את השאלה, כדי לוודא שאנחנו מדברות על אותו הדבר...
הוא ישן 9 וחצי שעות ברציפות, מבלי להתעורר לאכול.
נרדם בשעה שמונה, וקם בשעה חמש וחצי לאכול.
לאחר הארוחה של שעה חמש וחצי ממשיך לישון עוד כשעתיים-שלוש.
השינה הרצופה מבלי לקום לאכול מטרידה אותי משני טעמים:
1. הפסקת נשימה חס וחלילה בגלל שינה עמוקה.
2. חשש לירידה באספקת החלב שלי בגלל פער השעות הארוך בין שתי הנקות.

שוב תודה :)
4. אכן כן
10/07/2013 14:59
יש תינוקות שישנים לילה שלם החל מגיל חודשיים. מגיל 5 חודשים (שזה הגיל בו אנחנו מתחילים תהליכי שינה) אנחנו יכולים לצפות מבחינה פזיולוגית כמעט לכל התינוקות שישנו לילה שלם ללא אוכל. לילה שלם הוא כאמור בן 10-12 שעות ברציפות ללא ארוחה.
הפסקות נשימה קורות מסיבות שאינן לגמרי ידועות ולכן ההנחיות הן לא לישון על הבטן. מוצץ אגב, עוזר במניעת הפסקות שינה. את יכולה גם להיכנס לאתר של ארגון בטרם או משרד הבריאות כדי לראות את ההנחיות למניעה.
מבחינת כמות החלב, בדר"כ התינוק יעלה את צריכת החלב במהלך היום כדי להשלים את זה. בכל מקרה אני מציעה לך לפנות עם השאלה הזו ליועצת הנקה.
בברכה,
עינת מזרחי, 'חלום מתוק'

נייד 052-5616602 | http://www.halommatok.co.il | einat.mizrachi  מייל הריון לידה gmail.com
5. בן חמישה חודשים
02/09/2013 23:48
בן חמישה חודשים אוכל בין 4-5 ארוחות ביום של 150 לרוב לא מסיים את כל הארוחות שוקל 6 וחצי... ובלילה ישן רצוץ מבלי להתעורר לאכול בין 10-12 שעות לפעמיים נרדם ב10 וחצי עד 9-10 בבוקר ולפעמיים נרדם ב20:00 עד 8-9 בבוקר מבלי לאכול הם זה תקין ואם לא מב עליי לעשות הוא לא שמן ואני דואגת לתזונה שלו
6. בן חמישה חודשים
03/09/2013 12:26
באופן כללי זה נשמע לי בסדר גמור, כשתינוק לא אוכל במהלך הלילה הוא משלים את האוכל במהלך היום.
יחד עם זאת, אם יש בעיית משקל ואת חוששת, אני ממליצה להתייעץ עם רופא ילדים ולבדוק אתו האם יש צורך להוסיף ארוחות בלילה או לא.
בברכה,
עינת מזרחי, 'חלום מתוק'

הוספת תגובה:
שם: התחבר   *מומלץ להרשם לאתר ולהכניס תגובה על שמכם
כותרת: *
תוכן התגובה:
תמונה:
אני מסכים עם תקנון פורום הריון ולידה.
טוען נתונים, נא המתן...

* שדות חובה
* גודל מקסימלי להעלאת תמונות: 700 KB
* ניתן להעלות קבצי jpg / gif בלבד