גיל 3 חודשים-שינה מרובה והתעוררות ללא בכי

גנית פרג
קוראים לי גנית פרג, נשואה באושר לאופיר ואמא של ליהי ואילי המקסימים. אני מתמחה ב'הורים, ילדים והרגלים בריאים'. המטרה שלי היא לתת לכם - ההורים, "ארגז כלים" מעשי ויישומי של הרגלים יומיומיים בריאים, בתחומי החיים השונים הקשו... [לפירוט המלא]
מנהל/ת את הפורומים: הרגלי שינת תינוקות
עינת מזרחי
שמי עינת מזרחי, נשואה לאודי ואימא למאי עדן וניב. אני מדריכת התפתחות תינוקות ועוסקת בהקניית הרגלי שינה לתינוקות ופעוטות. הכניסה להורות לאחר לידתה של מאי זכורה לי כחוויה קשה, זה כלל כאבי הנקה, בכי ולילות ללא שינה. עד ג... [לפירוט המלא]
קוראים לי שרון זנג'ירי, נשואה באושר לבני ואמא של דורון, עידו ורוני המקסימים. אני עוסקת באימון אישי אדלריאני ובהקניית הרגלי שינה לתינוקות ופעוטות. במשך כעשר שנים עסקתי בתפקידי ניהול בתחום היי טק. התקדמתי, התפתחתי וב... [לפירוט המלא]

1. גיל 3 חודשים-שינה מרובה והתעוררות ללא בכי
29/09/2013 21:39
שמי שירי. יש לי תינוקת בת כ-3 חודשים.
היא תינוקת מאוד רגועה ושקטה- לא נוהגת לבכות אלא אם מציק לה משהו נקודתי- רעב, בטן וכו'. ברגע שהקושי עובר היא נרגעת מהר.
היא מאוד אוהבת לישון- ישנה במשך היום פעמיים, כל פעם ל-3.5 שעות לערך ומבחינת שנת לילה- הולכת לישון ב-20:00 וישנה עד 00:30-1:00, מתעוררת לאוכל ואז ישנה עד 5:30-6:30.
בימים האחרונים היא מתעוררת בבוקר ללא בכי. אני פשוט שומעת אותה מדברת לעצמה וניגשת אליה. כשאני מגיעה היא מחייכת אלי.

האם שינה מרובה זו תקינה?
האם זה תקין שהיא מתעוררת בבוקר ולא בוכה אלא פשוט שוכבת רגועה במיטתה?
מאת: אורח/ת
2. היי שירי
30/09/2013 12:32
{מעתיקה את התשובה מהשרשור הקודם:}
בגיל 3 חודשים כמות השינה המומלצת היא כ- 16 שעות ביממה. ממה שאת כותבת נראה שהיא ישנה בערך את הכמות הזו כך שזה מצוין.
בכל מקרה, אם יש חשש לשינה מרובה מדי כדאי לפנות לרופא ילדים כי אז אנחנו רוצים לבדוק שהישנוניות הזו אינה נגרמת ממשהו רפואי (חוסר בברזל למשל.)
כשהיא ישנה את מכסת השעות הטובה לה היא מתעוררת רגועה וחייכנית כי אינה עייפה. זה מצוין, הכי כיף זה להתעורר כך (ובטוחה שזה גם מאוד כיף לקבל חיוך כזה בבוקר.)
בברכה,
עינת מזרחי, 'חלום מתוק'

יעוץ שינה לתינוקות ופעוטות
נייד 052-5616602 | http://www.halommatok.co.il | einat.mizrachi  מייל הריון לידה gmail.com
3. שינוי ניכר בהרגלים - בת 3 חודשים
12/10/2013 22:59
שלום וברכה!
אני אובדת עצות בשבוע האחרון,אולי תוכלו לסייע לי להבין מה קורה...
הקטנה בת 3חודשים. עד כה בשבועות האחרונים ישנה בערך פעמיים שלוש במהלך היום ליותר משעה וחצי ובלילה 7-9 שעות לרוב, לפעמים קצת פחות אבל תמיד שעות מרובות יותר מהיום. אציין שהיא רק יונקת, לפעמים נרדמת בהנקה האחרונה, לפעמים בנדנוד, ולפעמים הצליחה גם במיטה לבד.
שמחתי בחלקי, ידוע לי שזה נדיר בגילה ובמיוחד לתינוק שרק יונק.
השבוע חל שינוי משמעותי!! לא נרדמת במהלך היום יותר מחצי שעה בכלל! בלילה אנחנו ממש מתקשים להרדים אותה, שום נדנוד לא עוזר, מתחילה להירדם לכמה דקות בלבד ואז מתעוררת אחרי כמה דקות (עדיין על הידיים או בזמן ההנחה במיטה או כמה דקות אחרי ששמנו במיטה).
בסוף היא מצליחה להירדם ל3-5 שעות ושוב מתקשה לחזור לישון.
באיזשהו שלב הבנתי שאולי זו קפיצת גדילה! התחלתי לתת לה הנקה כל פעם שלא הצלחנו להרגיע בדרך אחרת, ובאמת אכלה ברעב... אבל עדיין לא חזרו הדפוסים הנורמליים שלה..
אין לי בעיה לקום להאכלת לילה, גם הגיוני לי שתהיה רעבה יותר, אבל היא מאוד פעילה וכרמית ומתעייפת ביום ופשוט לא נרדמת!
מה קרה לה? מה עושים??

תודה מראש, אשמח לכל עצה...
4. שינוי ניכר בהרגלים - בת 3 חודשים
13/10/2013 12:10
היי,

הרבה פעמים יש שינוי בסביבות גיל 4 חודשים. לא תמיד ברור לנו ממה הוא נובע ייתכן ויש לזה קשר לבשלות והבנה של התינוק.
קפיצת גדילה נמשכת כמה ימים ומשפיעה גם על האכילה ביום. אם זה אינו חולף ככל הנראה מדובר גם בתלות באוכל.
כרגע מומלץ להתחיל לשים לב לכמה דברים:
1. סמני עייפות- להרדים אותה לפי השעות המתאימות לה.
2. טקס שינה קבוע- גם לשנת לילה ומומלץ גם לבנות אחד שמותאם לשנות היום.
3. זה הזמן להתחיל להקפיד שההרדמות יהיו תמיד במיטה שלה. אפשר בהתחלה ע"י נדנוד וכשכל ההרדמות יהיו טובות אז ללמד אותה להירדם גם ללא נדנוד. בתך מתחילה להתבלבל מסוגי ההרדמות וגם אולי לפתח "עמידות" לחלקן ולכן כדאי מאוד ליישר קו.
4. הפרדה בין האוכל לשינה- זה הזמן להתחיל לוודא שהיא לא תירדם בזמן האוכל לא ביום, לא בערב ולא ביקיצות בלילה. כשאת מזהה שקצב היניקות נחלש נתקי אותה והרדימי כמו בתחילת הלילה. כשהיא כבר לא תזדקק לאוכל כדי לחזור לישון היא תוכל לפתוח שוב פער בזמני האוכל.

בהצלחה!
בברכה,
עינת מזרחי, 'חלום מתוק'

נייד 052-5616602 | http://www.halommatok.co.il | einat.mizrachi  מייל הריון לידה gmail.com
5. שינוי ניכר בהרגלים - בת 3 חודשים
13/10/2013 15:10
היי,

המון תודה על התשובה המהירה!

אשמח ליישם את העצות האלו.. יש לנו טקס שינה אבל בנתיים היא לא מצליחה להירדם בסוף הטקס. אז יוצא שעשינו את הטקס, ורק אחרי 3-4 שעות היא נרדמת, אחרי מאמצים רבים.
לגבי הירדמות במיטה - ניסינו וניסינו! אני לא מבינה כל כך איך זה אמור לעבוד...
לגבי הרם הורד למשל, ניסינו להקפיד על ההוראות - יושבים ליד המיטה שלה ומלטפים ומרגיעים, וכשזה לא עוזר והבכי ממש עולה הילוך אנחנו מרימים, מרגיעים ומחזירים למיטה.
הבעיה היא שפרקטית זה לא נגמר - באיזשהו שלב כבר בהנחה במיטה היא מתחילה לבכות, עד מתי להמשיך עם זה עבור אותו לילה?? לעשות עוד ועוד מחזורי הרמה והורדה? זה לא מוגזם? היא בכלל מבינה שהיא אמורה לישון?
אין לנו אפשרות לנדנד את המיטה, וכמו שהזכרתי ליטופים והרגעה במגע ומילים פשוט לא עובד...
6. שינוי ניכר בהרגלים - בת 3 חודשים
14/10/2013 11:57
היי,

כאשר ההרדמה היא בזמן הנכון אז היא לומדת שכאשר היא מרגישה עייפה היא צריכה ללכת לישון. אין ספק שהיא מבינה את זה.
כיון שאני לא מלווה את התהליך שלכם אני לא יכולה לומר למה לוקח לה הרבה מאוד זמן להירדם לאחר טקס השינה. מומלץ שכל טקס השינה יהיה בחדר שלה ולאחריו היא נכנסת למיטה ואין זמן משחק באמצע.
לגבי ההרדמה- מאוד ייתכן שבלילה הראשון ההרדמה תארך הרבה זמן, לא כי אינה מבינה שהיא צריכה לישון אלא כי היא רגילה לעשות את זה באופן אחר. אבל אחרי שבסופו של דבר היא תירדם במיטה היא תתחיל להבין, למחרת עדיין צפויה התנגדות אבל קצרה יותר. למידה של תינוקות היא מהירה ובדר"כ 2-3 פעמים הם כבר מתחילים להבין ולהסתגל. בעקרון, ככל שתתמידו בזה הלמידה תהיה מהירה יותר. אך אם אחרי כמה זמן תפסיקו את ההרדמה ותרדימו על הידיים הלמידה היא הפוכה- כדי לישון אני צריכה לבכות הרבה זמן. ולכן זה מתארך יותר ויותר.
אם אתם חוששים שזה מוקדם מדי כדי להתחיל בזה אתם יכולים להמתין שהיא תגדל אך בינתיים יהיה קשה בלילות.
אם את מרגישה שזה ממש מסתבך לכם אז אני ממליצה לכם לפנות אלינו טלפונית לייעוץ שינה.
בברכה,
עינת מזרחי, 'חלום מתוק'

הוספת תגובה:
שם: אורח/ת התחבר   *מומלץ להרשם לאתר ולהכניס תגובה על שמכם
כותרת: *
תוכן התגובה:
תמונה:
אני מסכים עם תקנון פורום הריון ולידה.
טוען נתונים, נא המתן...

* שדות חובה
* גודל מקסימלי להעלאת תמונות: 700 KB
* ניתן להעלות קבצי jpg / gif בלבד