פורום: הנקה
תגובות: 0שינה ביום ובלילה - תינוקת בת 3 חודשים
תגובות אחרונות בפורומים
פורום: תמיכה בטיפולי פוריות
תגובות: 0פורום: דרושים
תגובות: 0פורום: זכויות נשים בהריון
תגובות: 0פורום: הריון ולידה רפואי
תגובות: 0פורומים: 16 נושאים: 4094 תגובות: 5729
נושאים אחרונים בפורום הרגלי שינת תינוקות
01/06/2025 19:24
11/04/2025 14:43
26/02/2025 2:17
26/02/2025 2:12
15/02/2025 15:17

מנהל/ת את הפורומים: הרגלי שינת תינוקות

סדר היום שלה הוא כזה:
אני מעירה אותה ב 9:00 לארוחה הראשונה של היום. היא אף פעם לא מתעוררת לבד. לאחר ארוחה זו לרוב חוזרת לישון עד שאני מעירה אותה ב 12:30 לארוחה הבאה. אחרי ארוחה זו בדרך כלל נרדמת לחצי שעה ואז מתעוררת עד 16:00 לארוחה הבאה. אחרי הארוחה הבאה נרדמת לפעמים עד הארוחה הבאה ב 19:30 ולפעמים מתעוררת ועירנית. אחרי הארוחה של 19:30 בדרך כלל עירנית קצת ואז נרדמת עד הארוחה של 23:00 שלפניה אנחנו מקלחים אותה. אחרי הארוחה הזו בזמן האחרון עירנית עד 1:30 בערך.
אציין שקשה מאוד לגרום לה להישאר ערה כשהיא עייפה כי מיד מתחילה לבכות עד שנרדמת, לא משנה באיזה מקום ובאיזו צורה (על הידיים או במיטה) וכן כי התינוקת עולה יפה מאוד במשקל ומבחינת ארוחות הרופאה שלה המליצה לנו להמשיך ללא כל צורך בשינוי בשעות האכלה.
הייתי רוצה לדעת:
1. האם סדר היום הגיוני?
2. האם שעות השינה לא רבות מדי?
3. איך ניתן לקצר לה את שעות העירנות בשעות הלילה המאוחרות?
4. האם כדאי לשנות את שעת המקלחת לשעה מוקדמת יותר? אני מקפידה לקלח אותה לפני האכלה אחרונה בכדי לנסות וליצור רוטינה של מקלחת ולישון.
היא אמורה לישון בגיל הזה כ 15-16 שעות ביממה. אם היא ישנה הרבה יותר מזה אז אני מציעה להתייעץ עם רופאת המשפחה.
נראה שהיא לא הפכה את היום והלילה והיא ישנה כמעט כל היום ולכן ערה יותר בלילה. כדי לעזור לה בזה אז במהלך היום לחשוף אותה להמון אור ושמש ושינה באור ויציאה החוצה לפחות פעם ביום. בלילה, לאחר טקס השינה להיכנס לחדר חשוך ובו נשארים עד הבוקר.
עזרה נוספת למהפך של היום והלילה זה הקדמת טקס השינה והמקלחת. בערך סביב 18-20 (תלוי בסמני עייפות ומתי היא הולכת לישון) ואז מתחילים את הלילה.
פעמים רבות היא נרדמת תוך כדי ארוחה. מה לעשות בכדי שתהיה עירנית לאחר האוכל ובכך לעזור לה להפוך את היום והלילה?
בנוסף, רציתי לשאול, מה זאת אומרת מתחיל הלילה? היא עדיין צריכה להתעורר לאכול ארוחה נוספת.. להעיר אותה לאכול? או לתת לה להתעורר לבד (כי אז סביר שתתעורר באמצע הלילה לאכול). מתי תינוקותמאמורים להתחיל לישון לילה שלם מ 20:00 עד הבוקר?
תודה רבה
להתחיל את הלילה אומר שמעכשיו רק ישנים ובחדר חשוך. כלומר, לא לצאת מהחדר וכשהיא מתעוררת להחזיר לישון. כמובן של נעיר אותה, עדיף להישמע למנגנוני הרעב והשובע הטבעיים שלה ולתת לה להתעורר כשהיא רעבה, סיכוי גדול שהיא תתעורר באמצע הלילה לאכול (וככל הנראה גם יותר מפעם אחת).
אנחנו מצפים ללילה שלם החל מגיל 5-6 חודשים.
1. שינה ביום ובלילה - תינוקת בת 3 חודשים
19/11/2014 12:00
ביתי הקטנה בת 3 חודשים, ישנה טוב בלילה מגיל חודשיים בערך, אך ממשיכה לישון שעות רבות גם במהלך היום. לאחרונה החלה להאריך את זמן ההרדמות שלה בלילה לשעות מאוחרות. סדר היום שלה הוא כזה:
אני מעירה אותה ב 9:00 לארוחה הראשונה של היום. היא אף פעם לא מתעוררת לבד. לאחר ארוחה זו לרוב חוזרת לישון עד שאני מעירה אותה ב 12:30 לארוחה הבאה. אחרי ארוחה זו בדרך כלל נרדמת לחצי שעה ואז מתעוררת עד 16:00 לארוחה הבאה. אחרי הארוחה הבאה נרדמת לפעמים עד הארוחה הבאה ב 19:30 ולפעמים מתעוררת ועירנית. אחרי הארוחה של 19:30 בדרך כלל עירנית קצת ואז נרדמת עד הארוחה של 23:00 שלפניה אנחנו מקלחים אותה. אחרי הארוחה הזו בזמן האחרון עירנית עד 1:30 בערך.
אציין שקשה מאוד לגרום לה להישאר ערה כשהיא עייפה כי מיד מתחילה לבכות עד שנרדמת, לא משנה באיזה מקום ובאיזו צורה (על הידיים או במיטה) וכן כי התינוקת עולה יפה מאוד במשקל ומבחינת ארוחות הרופאה שלה המליצה לנו להמשיך ללא כל צורך בשינוי בשעות האכלה.
הייתי רוצה לדעת:
1. האם סדר היום הגיוני?
2. האם שעות השינה לא רבות מדי?
3. איך ניתן לקצר לה את שעות העירנות בשעות הלילה המאוחרות?
4. האם כדאי לשנות את שעת המקלחת לשעה מוקדמת יותר? אני מקפידה לקלח אותה לפני האכלה אחרונה בכדי לנסות וליצור רוטינה של מקלחת ולישון.
מאת: אורח/ת
2. שינה ביום ובלילה - תינוקת בת 3 חודשים
19/11/2014 14:50
הייהיא אמורה לישון בגיל הזה כ 15-16 שעות ביממה. אם היא ישנה הרבה יותר מזה אז אני מציעה להתייעץ עם רופאת המשפחה.
נראה שהיא לא הפכה את היום והלילה והיא ישנה כמעט כל היום ולכן ערה יותר בלילה. כדי לעזור לה בזה אז במהלך היום לחשוף אותה להמון אור ושמש ושינה באור ויציאה החוצה לפחות פעם ביום. בלילה, לאחר טקס השינה להיכנס לחדר חשוך ובו נשארים עד הבוקר.
עזרה נוספת למהפך של היום והלילה זה הקדמת טקס השינה והמקלחת. בערך סביב 18-20 (תלוי בסמני עייפות ומתי היא הולכת לישון) ואז מתחילים את הלילה.
מאת: עינת מזרחי
בברכה,
עינת מזרחי, 'חלום מתוק'
יעוץ שינה לתינוקות ופעוטות
נייד 052-5616602 | http://www.halommatok.co.il | einat.mizrachi
gmail.com
עינת מזרחי, 'חלום מתוק'

3. כמה שאלות על עירנות והפיכת יום ולילה
20/11/2014 9:54
עינת, תודה רבה על המענה המהיר!פעמים רבות היא נרדמת תוך כדי ארוחה. מה לעשות בכדי שתהיה עירנית לאחר האוכל ובכך לעזור לה להפוך את היום והלילה?
בנוסף, רציתי לשאול, מה זאת אומרת מתחיל הלילה? היא עדיין צריכה להתעורר לאכול ארוחה נוספת.. להעיר אותה לאכול? או לתת לה להתעורר לבד (כי אז סביר שתתעורר באמצע הלילה לאכול). מתי תינוקותמאמורים להתחיל לישון לילה שלם מ 20:00 עד הבוקר?
תודה רבה
מאת: babytut
4. מה שאלות על עירנות והפיכת יום ולילה
20/11/2014 15:22
היא עדיין יחסית צעירה וההנקה עדיין מעייפת, אבל זה גיל מצוין להתחיל לשים לב ולנתק את הקשר בין האוכל והשינה. התחילי להקשיב לקצב היניקות וכשהוא מתחיל להיחלש אז לנתק אותה. כך היא מקבלת את האוכל אבל לומדת שלא להירדם עליו. אם היא נרדמה אל תעירי אותה. כאמור, זה הגיל שבו זה מתחיל ולכן אם היא לפעמים נרדמת בזמן האוכל זה עדיין בסדר.להתחיל את הלילה אומר שמעכשיו רק ישנים ובחדר חשוך. כלומר, לא לצאת מהחדר וכשהיא מתעוררת להחזיר לישון. כמובן של נעיר אותה, עדיף להישמע למנגנוני הרעב והשובע הטבעיים שלה ולתת לה להתעורר כשהיא רעבה, סיכוי גדול שהיא תתעורר באמצע הלילה לאכול (וככל הנראה גם יותר מפעם אחת).
אנחנו מצפים ללילה שלם החל מגיל 5-6 חודשים.
מאת: עינת מזרחי
בברכה,
עינת מזרחי, 'חלום מתוק'
gmail.com
עינת מזרחי, 'חלום מתוק'

חזרה לעמוד הראשי של
פורום הריון ולידה
חזרה לפורום