מאמר בנושא הריון
האם פדיקור רפואי מותר בהריון?
נשים בהריון רבות חוששות מטיפולים אשר ביצעו באופן שגרתי לפני ההריון ופונות להתייעץ עם מומחים לגביהם. בין היתר כך הוא לגבי טיפול פדיקור רפואי. טיפול פדיקור רפואי הוא טיפול נפוץ מאוד אשר נועד לשמר את עור הרגליים וציפורניי הרגלים. כמו כן מטופלות בפדיקור רפואי בעיות כגון: פטרת ציפורניים, יבלות, סדקים, ציפורן חודרנית ועוד.
טיפול פדיקור רפואי כולל את השלבים הבאים: השריית הרגליים במים (כ-15 דקות), הסרת העור היבש מכף הרגל, טיפול בבעיות בכף הרגל (יבלות וכיו"ב), גזיזת הציפורניים וניקוי העור מסביב לציפורניים (וכן טיפול בציפורן חודרנית במידת הצורך), עיסוי ופילינג לכפות הרגליים, עיסוי בקרם רגליים מזין לכפות הרגליים ולבסוף - במידה והלקוחה מבקשת – מריחת לק.
נשים בהריון מתקדם וכן בשמירת הריון נתקלות במצב בו הן אינן מסוגלות לטפל בכפות רגליהן או אפילו לגזוז ציפורניים. בנוסף לקראת סוף ההריון לעיתים נוצרת נפיחות ברגלים וכאבים. אין ספק כי פדיקור עשוי להקל על אי הנוחות הנ"ל אולם נשאלת השאלה האם פדיקור רפואי הוא אכן מותר ובטוח בהריון?
אין מניעה רפואית לבצע את פדיקור רפואי בהריון (במצב של שמירת הריון רצוי ומומלץ להתייעץ עם הרופא המטפל לפני קבלת הטיפול). עם זאת, להלן מספר טיפים אשר מומלץ לאמץ בעת קבלת הטיפול: 1. יש לבדוק את הסמכת הפדיקוריסטית ונסיונה (לבקש תעודת פדיקור רפואי מהמטפלת). 2. יש לוודא שמדובר במקום מאוורר ועם ריחות נעימים (לעיתים במסגרת הפדיקור משייפים את הציפורניים ומורידים עור יבש ולכן חשוב להקפיד על אוורור המקום). 3. יש לוודא שכלי הפדיקור עוברים חיטוי ואף לשאול כיצד מחוטאים הכלים (עדיף שכלי הפדיקור יעברו חיטוי באמצעות מכשיר עיקור – סטריליזטור). 4. חשוב מאוד בהריון להקפיד שהפדיקוריסטית לא תעסה את כף הרגל בזמן הפדיקור ובמיוחד בנקודה שבין הקרסול והעקב שכן נגיעה לא מנוסה באזור זה עלולה לעודד ולגרום לצירים.
קוסמטיקול מגיעה לנשים רבות בהריון ובשמירת הריון, בביתן ובבתי חולים, למתן טיפולי פדיקור (רפואי וקוסמטי), מניקור, טיפולי פנים, הסרת שיער בשעווה ועוד.
http://www.cosmeticall.co.il

