חושפת לידה לגבר שהאישה סטודנטית

עו"ד ליאת שטיין
ד"ר ליאת שטיין, עו"ד ממייסדי המשרד. דוקטור למשפטים, בעלת תואר שני במשפטים (מאסטר) מאוניברסיטת בר אילן ותואר ראשון במשפטים בהצטיינות (עו"ד משנת 2006). עו”ד ליאת שטיין מעניקה יעוץ משפטי ועוסקת בכל התחום האזרחי מסחרי, מ... [לפירוט המלא]
מנהל/ת את הפורומים: זכויות נשים בהריון

1. חושפת לידה לגבר שהאישה סטודנטית
14/06/2010 15:20
שלום
אני עובד במשרה מלאה ואילו בת זוגי היא סטודנטית, ואנחנו מתכננים הריון.

האם אוכל לקחת חופשת לידה אחרי הלידה במקום זוגתי ? המטרה היא שמצד אחד היא תוכל לחזור ללימודים אם מינימום של הפסד של לימודים - מדובר בלימודי רפואה כך שחיסור משמעותי של זמן בעקבות הלידה עלול לעלות לה אף בשנת לימודים שלמה - כמובן תלוי בזמן הלידה

מצד שני אנחנו די תלויים במשכורת שלי כך שאני לא ממש יכול להפסיק לעבוד סתם כך, חופשת לידה ( בתשלום) יכול להיות פתרון טוב- אם כמובן זה אפשרי בחוק
מאת: אורח/ת
2. חושפת לידה לגבר
14/06/2010 17:44
שלום לך,
על פי חוק, רשאים בני הזוג לחלוק את חופשת הלידה ביניהם, כך שהבעל זכאי לצאת לחופשה החל מהשבוע השביעי לחופשה ובתנאי שהיא לא תפחת מ 21 ימי חופשה רצופים, ובלבד שהאשה עבדה וחזרה למקום עבודתה.

לצורך מימוש הזכאות לחופשה, מחוייב הבעל למסור למעביד הצהרה חתומה על ידי שני בני הזוג, לפחות 30 ימים טרם היציאה לחופשה.

זאת ועוד, על מנת שהבעל יהיה זכאי לצאת לחופשת הלידה במקום רעייתו, חייבים להתקיים מס' תנאים, וביניהם:
שולמו בעדו דמי ביטוח בעד 10 חודשים מתוך 14 החודשים שקדמו ללידה של בת זוגו, או בעד 15 חודשים מתוך 22 החודשים שקדמו ללידה, וכן כי לבת הזוג זכאות לדמי לידה.

משכך, כתנאי סף במקרה שלך, יש צורך לבחון ראשית האם לאישתך הזכאות לדמי לידה.
אשמח לסייע בפרטים נוספים,

בברכה,
ד"ר ליאת שטיין, עו"ד בתחום דיני העבודה, בדגש על נשים בהריון, בטיפולים ולאחר לידה, והליכים במשרד התמ"ת.
המשרד ממוקם במגדלי עזריאלי תל אביב, המגדל העגול, קומה 35.
03-6551010
https://shtein-law.co.il
הוספת תגובה:
שם: התחבר   *מומלץ להרשם לאתר ולהכניס תגובה על שמכם
כותרת: *
תוכן התגובה:
תמונה:
אני מסכים עם תקנון פורום הריון ולידה.
טוען נתונים, נא המתן...

* שדות חובה
* גודל מקסימלי להעלאת תמונות: 700 KB
* ניתן להעלות קבצי jpg / gif בלבד