פורום: הרגלי שינת תינוקות
תגובות: 3חושפת לידה לגבר שהאישה סטודנטית
תגובות אחרונות בפורומים
פורום: הריון ולידה רפואי
תגובות: 0פורום: הרגלי שינת תינוקות
תגובות: 0פורום: הרגלי שינת תינוקות
תגובות: 8פורום: הרגלי שינת תינוקות
תגובות: 0פורומים: 16 נושאים: 4088 תגובות: 5729
נושאים אחרונים בפורום זכויות נשים בהריון
01/08/2024 11:27
14/06/2024 23:08
30/05/2024 11:45
11/04/2024 18:10
13/11/2023 18:02

מנהל/ת את הפורומים: זכויות נשים בהריון
אני עובד במשרה מלאה ואילו בת זוגי היא סטודנטית, ואנחנו מתכננים הריון.
האם אוכל לקחת חופשת לידה אחרי הלידה במקום זוגתי ? המטרה היא שמצד אחד היא תוכל לחזור ללימודים אם מינימום של הפסד של לימודים - מדובר בלימודי רפואה כך שחיסור משמעותי של זמן בעקבות הלידה עלול לעלות לה אף בשנת לימודים שלמה - כמובן תלוי בזמן הלידה
מצד שני אנחנו די תלויים במשכורת שלי כך שאני לא ממש יכול להפסיק לעבוד סתם כך, חופשת לידה ( בתשלום) יכול להיות פתרון טוב- אם כמובן זה אפשרי בחוק
על פי חוק, רשאים בני הזוג לחלוק את חופשת הלידה ביניהם, כך שהבעל זכאי לצאת לחופשה החל מהשבוע השביעי לחופשה ובתנאי שהיא לא תפחת מ 21 ימי חופשה רצופים, ובלבד שהאשה עבדה וחזרה למקום עבודתה.
לצורך מימוש הזכאות לחופשה, מחוייב הבעל למסור למעביד הצהרה חתומה על ידי שני בני הזוג, לפחות 30 ימים טרם היציאה לחופשה.
זאת ועוד, על מנת שהבעל יהיה זכאי לצאת לחופשת הלידה במקום רעייתו, חייבים להתקיים מס' תנאים, וביניהם:
שולמו בעדו דמי ביטוח בעד 10 חודשים מתוך 14 החודשים שקדמו ללידה של בת זוגו, או בעד 15 חודשים מתוך 22 החודשים שקדמו ללידה, וכן כי לבת הזוג זכאות לדמי לידה.
משכך, כתנאי סף במקרה שלך, יש צורך לבחון ראשית האם לאישתך הזכאות לדמי לידה.
1. חושפת לידה לגבר שהאישה סטודנטית
14/06/2010 15:20
שלוםאני עובד במשרה מלאה ואילו בת זוגי היא סטודנטית, ואנחנו מתכננים הריון.
האם אוכל לקחת חופשת לידה אחרי הלידה במקום זוגתי ? המטרה היא שמצד אחד היא תוכל לחזור ללימודים אם מינימום של הפסד של לימודים - מדובר בלימודי רפואה כך שחיסור משמעותי של זמן בעקבות הלידה עלול לעלות לה אף בשנת לימודים שלמה - כמובן תלוי בזמן הלידה
מצד שני אנחנו די תלויים במשכורת שלי כך שאני לא ממש יכול להפסיק לעבוד סתם כך, חופשת לידה ( בתשלום) יכול להיות פתרון טוב- אם כמובן זה אפשרי בחוק
מאת: אורח/ת
2. חושפת לידה לגבר
14/06/2010 17:44
שלום לך,על פי חוק, רשאים בני הזוג לחלוק את חופשת הלידה ביניהם, כך שהבעל זכאי לצאת לחופשה החל מהשבוע השביעי לחופשה ובתנאי שהיא לא תפחת מ 21 ימי חופשה רצופים, ובלבד שהאשה עבדה וחזרה למקום עבודתה.
לצורך מימוש הזכאות לחופשה, מחוייב הבעל למסור למעביד הצהרה חתומה על ידי שני בני הזוג, לפחות 30 ימים טרם היציאה לחופשה.
זאת ועוד, על מנת שהבעל יהיה זכאי לצאת לחופשת הלידה במקום רעייתו, חייבים להתקיים מס' תנאים, וביניהם:
שולמו בעדו דמי ביטוח בעד 10 חודשים מתוך 14 החודשים שקדמו ללידה של בת זוגו, או בעד 15 חודשים מתוך 22 החודשים שקדמו ללידה, וכן כי לבת הזוג זכאות לדמי לידה.
משכך, כתנאי סף במקרה שלך, יש צורך לבחון ראשית האם לאישתך הזכאות לדמי לידה.
מאת: עו"ד ליאת שטיין
אשמח לסייע בפרטים נוספים,
בברכה,
ד"ר ליאת שטיין, עו"ד בתחום דיני העבודה, בדגש על נשים בהריון, בטיפולים ולאחר לידה, והליכים במשרד התמ"ת.
המשרד ממוקם במגדלי עזריאלי תל אביב, המגדל העגול, קומה 35.
03-6551010
https://shtein-law.co.il
בברכה,
ד"ר ליאת שטיין, עו"ד בתחום דיני העבודה, בדגש על נשים בהריון, בטיפולים ולאחר לידה, והליכים במשרד התמ"ת.
המשרד ממוקם במגדלי עזריאלי תל אביב, המגדל העגול, קומה 35.
03-6551010
https://shtein-law.co.il
חזרה לעמוד הראשי של
פורום הריון ולידה
חזרה לפורום
זכויות נשים בהריון
חזרה לעמוד הראשי של
פורום הריון ולידה
חזרה לפורום
זכויות נשים בהריון