פורום: הריון ולידה רפואי
תגובות: 0רכב עבודה בשמירת הריון וחופשת לידה
תגובות אחרונות בפורומים
פורום: זכויות נשים בהריון
תגובות: 2פורום: התפתחות תינוקות
תגובות: 0פורום: הריון ולידה רפואי
תגובות: 2פורום: הריון ולידה רפואי
תגובות: 1פורומים: 16 נושאים: 4082 תגובות: 5726
נושאים אחרונים בפורום זכויות נשים בהריון
01/08/2024 11:27
14/06/2024 23:08
30/05/2024 11:45
11/04/2024 18:10
13/11/2023 18:02
מנהל/ת את הפורומים: זכויות נשים בהריון
אני בחודש השמיני להריון וייתכן ואצא לשמירה.
יש לי רכב מהעבודה-אשר אינו מגולם ובעצם אני משלמת כל חודש את המס עליו (אני עובדת בעבודת שטח).
בזמן חופשת לידה הרכב נשאר אצל העובדת (לפי בנות אחרות בחברה שאני רואה בשלוש שנים שאני עובדת במקום זה)
האם גם בשמירת הריון אהיה זכאית להחזיק ברכב?
תודה רבה
עקרונית - דין חופשת לידה כדין שמירת הריון, כאשר שמירת הריון הינה אף תקופת עבודה יותר "מובהקת".
החוק אומנם לא מתייחס לסוגייה זו של הרכב, אולם יש לנהוג לפי הנוהג במקום העבודה, או הסכם העבודה, אם מדבר על כך.
אני כעת בשמירת הריון.
עבדתי במקום העבודה שנה. במהלך העבודה נעשה שימוש ברכב הפרטי שלי ודמי החזקת הרכב שולמו.
מאחר שמדובר ברכב פרטי שלי, עליו אני משלמת ביטוח ושאר תשלומים, אני מניחה שהדין שונה ממצב בו מדובר ברכב חברה. האם במהלך שמירת ההריון אני זכאית להמשיך לקבל דמי החזקת רכב, לפחות חלקיים (מכיוון שאני כבר לא מבצעת את הנסיעות לרמת גן מירושלים הלוך ושוב...)?
שאלה נוספת, לגבי טלפון נייד של העבודה. במהלך חודשי העבודה נוכה משכרי תשלום על הנייד. עכשיו הנייד ברשותי אך אין אני משתמשת בו כלל והוא כבוי. אני לא רוצה להחזיר את הנייד לעבודה כי יש שם עדויות על התנהלות לא כשורה של המעסיק ויתכן ואזדקק לזה בהמשך. האם המעסיק רשאי לקחת ממני את הנייד בתקופה זו והאם מותר להמשיך לנכות את דמי התשלום על הנייד משכרי גם כשלא נעשה בו שימוש?
אודה מאוד על עזרתך
ניצן
1. רכב עבודה בשמירת הריון וחופשת לידה
04/12/2011 10:10
הי ליאתאני בחודש השמיני להריון וייתכן ואצא לשמירה.
יש לי רכב מהעבודה-אשר אינו מגולם ובעצם אני משלמת כל חודש את המס עליו (אני עובדת בעבודת שטח).
בזמן חופשת לידה הרכב נשאר אצל העובדת (לפי בנות אחרות בחברה שאני רואה בשלוש שנים שאני עובדת במקום זה)
האם גם בשמירת הריון אהיה זכאית להחזיק ברכב?
תודה רבה
מאת: אורח/ת
2. רכב בתקופת שמירת הריון
04/12/2011 10:58
שלום לך,עקרונית - דין חופשת לידה כדין שמירת הריון, כאשר שמירת הריון הינה אף תקופת עבודה יותר "מובהקת".
החוק אומנם לא מתייחס לסוגייה זו של הרכב, אולם יש לנהוג לפי הנוהג במקום העבודה, או הסכם העבודה, אם מדבר על כך.
מאת: עו"ד ליאת שטיין
אשמח לסייע בפרטים נוספים,
בברכה,
ד"ר ליאת שטיין, עו"ד בתחום דיני העבודה, בדגש על נשים בהריון, בטיפולים ולאחר לידה, והליכים במשרד התמ"ת.
המשרד ממוקם במגדלי עזריאלי תל אביב, המגדל העגול, קומה 35.
03-6551010
https://shtein-law.co.il
בברכה,
ד"ר ליאת שטיין, עו"ד בתחום דיני העבודה, בדגש על נשים בהריון, בטיפולים ולאחר לידה, והליכים במשרד התמ"ת.
המשרד ממוקם במגדלי עזריאלי תל אביב, המגדל העגול, קומה 35.
03-6551010
https://shtein-law.co.il
3. החזקת רכב פרטי בזמן שמירת הריון
01/08/2024 11:27
שלום רבאני כעת בשמירת הריון.
עבדתי במקום העבודה שנה. במהלך העבודה נעשה שימוש ברכב הפרטי שלי ודמי החזקת הרכב שולמו.
מאחר שמדובר ברכב פרטי שלי, עליו אני משלמת ביטוח ושאר תשלומים, אני מניחה שהדין שונה ממצב בו מדובר ברכב חברה. האם במהלך שמירת ההריון אני זכאית להמשיך לקבל דמי החזקת רכב, לפחות חלקיים (מכיוון שאני כבר לא מבצעת את הנסיעות לרמת גן מירושלים הלוך ושוב...)?
שאלה נוספת, לגבי טלפון נייד של העבודה. במהלך חודשי העבודה נוכה משכרי תשלום על הנייד. עכשיו הנייד ברשותי אך אין אני משתמשת בו כלל והוא כבוי. אני לא רוצה להחזיר את הנייד לעבודה כי יש שם עדויות על התנהלות לא כשורה של המעסיק ויתכן ואזדקק לזה בהמשך. האם המעסיק רשאי לקחת ממני את הנייד בתקופה זו והאם מותר להמשיך לנכות את דמי התשלום על הנייד משכרי גם כשלא נעשה בו שימוש?
אודה מאוד על עזרתך
ניצן
מאת: אורח/ת
חזרה לעמוד הראשי של
פורום הריון ולידה
חזרה לפורום
זכויות נשים בהריון
חזרה לעמוד הראשי של
פורום הריון ולידה
חזרה לפורום
זכויות נשים בהריון