רוצה לעשות קצת סדר

גנית פרג
קוראים לי גנית פרג, נשואה באושר לאופיר ואמא של ליהי ואילי המקסימים. אני מתמחה ב'הורים, ילדים והרגלים בריאים'. המטרה שלי היא לתת לכם - ההורים, "ארגז כלים" מעשי ויישומי של הרגלים יומיומיים בריאים, בתחומי החיים השונים הקשו... [לפירוט המלא]
מנהל/ת את הפורומים: הרגלי שינת תינוקות
עינת מזרחי
שמי עינת מזרחי, נשואה לאודי ואימא למאי עדן וניב. אני מדריכת התפתחות תינוקות ועוסקת בהקניית הרגלי שינה לתינוקות ופעוטות. הכניסה להורות לאחר לידתה של מאי זכורה לי כחוויה קשה, זה כלל כאבי הנקה, בכי ולילות ללא שינה. עד ג... [לפירוט המלא]
מנהל/ת את הפורומים: הרגלי שינת תינוקות
קוראים לי שרון זנג'ירי, נשואה באושר לבני ואמא של דורון, עידו ורוני המקסימים. אני עוסקת באימון אישי אדלריאני ובהקניית הרגלי שינה לתינוקות ופעוטות. במשך כעשר שנים עסקתי בתפקידי ניהול בתחום היי טק. התקדמתי, התפתחתי וב... [לפירוט המלא]
מנהל/ת את הפורומים: הרגלי שינת תינוקות

1. רוצה לעשות קצת סדר
12/06/2010 9:42
היי,
אשמח לעזרתך בנוגע לשינת ביתי בת השישה וחצי חודשים.
היא מרבה להתעורר בלילה אני חושבת שפיתחה תלות בי / בהנקה להרדם.
היא נרדמת אחרי טקס שינה די קבוע. בו אני מרגיעה אותה על הידיים ומשתדלת להניח אותה במיטה כשהיא רגועה לגמרי , לפעמים לצערי אני מפספסת והיא ממש נרדמת על הידיים שלי. אני מוצאת את עצמי נלחמת איתה כדי שלא תרדם על הידיים שלי(וזה אורך הרבה מאוד זמן לפעמים שעה), לפעמים זה עוזר ולפעמים לא. במהלך הלילה יכולה לישון רצוף 3-4 שעות ולפעמים להתעורר כל שעה שעתיים. השאלות שלי הן כאלה: האם להרגיע אותה על הידיים לפני השינה או להניח אותה ישר במיטה ולהרים בכל פעם שבוכה? כיצד אני יכולה לקצר את זמן הרדמות שלה?
חשוב לי להדגיש כי לפני מספר שבועות הייתה נרדמת מהר יחסית ועוד מפהקת במיטה לפני שנרדמת, ושנות היום שלה היו ארוכות יותר ונמשכו למעלה משעה וחצי. אז מה קרה כאן?

תודה עינת
מאת: אורח/ת
2. איך לעשות סדר
12/06/2010 21:40
הי,

מדברייך נראה שביתך אכן פיתחה תלות בהירדמות ואינה יודעת להרדים את עצמה. זו הסיבה שהיא מרבה להתעורר במהלך הלילה וכמו כן שההרדמות ארוכות.
על מנת ללמד אותה הירדמות עצמאית חשוב להשכיב אותה במיטה תמיד כשהיא ערה ולא מנומנמת או רדומה ולעזור לה להירדם תוך שימוש במגע בתוך המיטה (ליטוף, טפיחות, נדנוד קל וכו'). אם היא בוכה והמגע בתוך המיטה אינו עוזר, את יכולה להוציא ולהרגיע על הידיים עד שנרגעת ולהחזיר מייד למיטה. עם הזמן תוכלי להפחית את המגע והנוכחות עד להירדמות עצמאית.
לגבי התלות בהנקה, חשוב להקפיד שהיא לא תירדם תוך כדי הנקה, לשם כך עלייך לנתק אותה כשהיניקות שלה נחלשות ונעשות איטיות בכל האכלה לפני השינה ובמהלך הלילה (אם היא עדיין יונקת בלילה).
הרדימי אותה באותו אופן גם בשנות היום על מנת שגם אלו ישתפרו ויתארכו.

בהצלחה,

שרון
בברכה,
שרון זנג'ירי

יועצת שינה לפי שיטת 'לילה טוב' מבית 'גנית פרג'
טל' 077-9625605 | נייד 054-6664385 | sharonz  מייל הריון לידה ganit-prag.com
3. מתחילים בסדר
13/06/2010 8:07
היי,
ראשית תודה על התשובה המהירה.
בהמשך לשאלתי ולתגובתך, הנחתי במיטה, התחילה לבכות שום דבר לא עזר, אז הרמתי אותה והרגעתי על הידיים(יכול לקחת דקה או שתיים עד שתפסיק לבכות), אך תוך כדי הרגעה היא נרדמת או מתנמנמת עלי, ואז אני מניחה במיטה ויוצא שהיא למעשה נרדמת עלי. לא כך?

עינת
מאת: אורח/ת
4. מצליחים לעשות סדר
13/06/2010 20:12
הי,

שאלה טובה...
הרעיון הוא להרגיע על הידיים אך לא להרדים על הידיים. כשאת מוציאה אותה על הידיים להרגעה, הקפידי להחזיר למיטה ברגע שהבכי נחלש על מנת למנוע מצב שבו היא מתנמנמת על הידיים. אם היא נרדמה על הידיים היא לא חווה הירדמות בתוך המיטה, ובהתעוררוית אחרות היא שוב תצפה לכך שתרדימי אותה על הידיים וזה יצור אצלה בילבול.

בהצלחה,

שרון
בברכה,
שרון זנג'ירי

יועצת שינה לפי שיטת 'לילה טוב' מבית 'גנית פרג'
טל' 077-9625605 | נייד 054-6664385 | sharonz  מייל הריון לידה ganit-prag.com
5. תודה! (ל"ת)
14/06/2010 21:04
מאת: אורח/ת
הוספת תגובה:
שם: התחבר   *מומלץ להרשם לאתר ולהכניס תגובה על שמכם
כותרת: *
תוכן התגובה:
תמונה:
אני מסכים עם תקנון פורום הריון ולידה.
טוען נתונים, נא המתן...

* שדות חובה
* גודל מקסימלי להעלאת תמונות: 700 KB
* ניתן להעלות קבצי jpg / gif בלבד