הרי בכי זה מצוקה/או צורך אז מה עושים?

גנית פרג
קוראים לי גנית פרג, נשואה באושר לאופיר ואמא של ליהי ואילי המקסימים. אני מתמחה ב'הורים, ילדים והרגלים בריאים'. המטרה שלי היא לתת לכם - ההורים, "ארגז כלים" מעשי ויישומי של הרגלים יומיומיים בריאים, בתחומי החיים השונים הקשו... [לפירוט המלא]
מנהל/ת את הפורומים: הרגלי שינת תינוקות
עינת מזרחי
שמי עינת מזרחי, נשואה לאודי ואימא למאי עדן וניב. אני מדריכת התפתחות תינוקות ועוסקת בהקניית הרגלי שינה לתינוקות ופעוטות. הכניסה להורות לאחר לידתה של מאי זכורה לי כחוויה קשה, זה כלל כאבי הנקה, בכי ולילות ללא שינה. עד ג... [לפירוט המלא]
קוראים לי שרון זנג'ירי, נשואה באושר לבני ואמא של דורון, עידו ורוני המקסימים. אני עוסקת באימון אישי אדלריאני ובהקניית הרגלי שינה לתינוקות ופעוטות. במשך כעשר שנים עסקתי בתפקידי ניהול בתחום היי טק. התקדמתי, התפתחתי וב... [לפירוט המלא]

1. הרי בכי זה מצוקה/או צורך אז מה עושים?
07/07/2010 19:29
שלום ביתי בת 4 וחצי חודשים מתקשה להרדם ובכל פעם שאני מנסה להרדים אותה בנידנוד על המיטה או בליטוף היא בוכה בכי היסטרי עד שלפעמים נחנקת...ואז אני מרימה אותה ,כמובן שאני לא מסוגלת לשמוע אותה ככה,בודקת שכל צרכיה מסופקים כמובן, ושוב חוזרת לאותה רוטינה ..
עד שהיא נרדמת מרוב עייפות הבכי..לפעמים מסע הרדמה לוקח שעה וחצי ןיותר,מה אליי לעשות? בכי זה צורך למשהו אבל מה הוא הצורך?
אומרים שהיא בוכה כי היא רגילה למשהו וקשה לה להתרגל אחרת .. האם זה מוקדם מידי להרגיל אותה לדברים אחרים?והיא עדיין זקוקה להרדם על הידים של אמא כמו בשלושה חודשים הקודמים?
מאת: אורח/ת
2. הירדמות עם בכי
11/07/2010 0:46
הי,

אני מבינה שההרדמות של ביתך כרוכות בבכי רב, ואני חושבת שהבכי מבטא את הקושי שלה להירדם ואת ההזדקקות לעזרה. בגילה זה עדיין טבעי שהיא זקוקה לעזרה, וזהו זמן מצויין לעבוד איתה על הרגלי הירדמות עצמאיים. אחד הדברים שמאד עוזרים בהרדמה, זו ההיענות המוקדמת לסימני העייפות. הקפידי שלא תגיע למיטה כשהיא ביתר עייפות, מכיון שזה גורם בדרך כלל לתהליך הרדמה ארוך וקשה יותר. השתדלי ליצור טקס שינה מובנה ורגוע, וכשהיא רגועה השכיבי אותה במיטה ועזרי לה עם מגע רצוף עד להירדמות. אם היא בוכה והמגע במיטה אינו עוזר הוציאי אותה מייד והרגיעי על הידיים, וברגע שנרגעת החזירי למיטה והמשיכי עם המגע עד להירדמות. כאשר עושים זאת בצורה נכונה, הבכי וההתנגדות יורדים משמעותית בתוך ימים בודדים.

בהצלחה,

שרון
בברכה,
שרון זנג'ירי

יועצת שינה לפי שיטת 'לילה טוב' מבית 'גנית פרג'
טל' 077-9625605 | נייד 054-6664385 | sharonz  מייל הריון לידה ganit-prag.com
הוספת תגובה:
שם: אורח/ת התחבר   *מומלץ להרשם לאתר ולהכניס תגובה על שמכם
כותרת: *
תוכן התגובה:
תמונה:
אני מסכים עם תקנון פורום הריון ולידה.