פורום: הכנה ללידה
תגובות: 0הרגלי שינה לבת 3 חודשים
תגובות אחרונות בפורומים
פורום: הנקה
תגובות: 0פורום: תמיכה בטיפולי פוריות
תגובות: 0פורום: דרושים
תגובות: 0פורום: זכויות נשים בהריון
תגובות: 0פורומים: 16 נושאים: 4095 תגובות: 5729
נושאים אחרונים בפורום הרגלי שינת תינוקות
01/06/2025 19:24
11/04/2025 14:43
26/02/2025 2:17
26/02/2025 2:12
15/02/2025 15:17

מנהל/ת את הפורומים: הרגלי שינת תינוקות

ביתי בת 3 חודשים. כיום בשביל להרדים אותה אני משעינה אותה על החזה שלי ואנחנו מתנדנדות בכיסא הנדנדה עד למצב בו היא מתחילה "לנקר". בשלב זה אני מעבירה אותה לעגלה (באמבטיה)- ושם יש צורך בעוד נענועים נוספים (עוד כשלוש דקות במהלך היום וכשעה בערב...) עד שהיא נרדמת לחלוטין. יש לציין שבערב יש לנו טקס קבוע הכולל אמבטיה ובקבוק - ולאחריו הנדנודים... :)
הייתי רוצה לגמול אותה מהנענועים בעגלה היות ובקרוב תהיה גדולה מדי ולא תיכנס בעגלה. לצערי קשה מאוד לנדנד את העריסה שלה וכן את המיטה שלה (אליה אנחנו רוצים להעביר אותה בקרוב). שאלותי הן:
1. בכדי ללמד אותה להרדם לבד - האם עלי לשים אותה גם במשך היום וגם בערב ישירות בעריסה שלה או שאפשר במשך היום להתחיל לתרגל הרדמות עצמית בעגלה המוכרת?
2. האם כדאי להעביר אותה לחדר משלה למיטה הגדולה כבר מעכשיו ולהקנות לה את ההרגלים החדשים כבר שם? האם זהו לא שינוי דרסטי מדי בבת אחת?
3. האם נכון להמשיך להרגיע אותה בכיסא הנדנדה ורק לאחר מכן, כשהיא כבר מתעייפת להעביר אותה למיטה שתרדם לבד?
תודה מראש!
אמא חוששת
בגילה הציר של ביתך זה בהחלט טבעי שהיא זקוקה לעזרה בהרדמות, ויחד עם זאת חשוב להתחילל לעבוד איתה על הרגלי שינה והירדמות עצמאית.
1. חשוב מאד להרדים אותה בעריסה או במיטה שלה בשנות היום והן בשנת הלילה. כאשר ילד נרדם מחוץ למיטה ואחכ מתעורר במיטה, זה מלחיץ ומקשה עליו להתידד עם המיטה בהקשר של שינה. ההירדמות צריכה להיעשות (כשאתם בבית) במיטה.
2. לגבי ההחלטה האם להרדים אותה בעריסה או במיטה, זו החלטה שלכם ומה שחשוב זה שאתם תרגישו נוח עם הבחירה. אתם יכולים לעבוד איתה על הירדמות עצמאית הן במיטה והן בעריסה.
3. זה לא נכון לגרום לה להתנמנם על כיסא הנדנדה מכיוון שכך מתפתחת תלות ובהמשך יהיה צורך לגמול אותה מהתלות הזו. רצוי להשכיב אותה ערה במיטה/עריסה ולעזור לה להירדם תוך מגע רצוף שלכם (ליטוף, טפיחות, נדנוד קל וכו'). אם היא בוכה והמגע במיטה אינו עוזר הוציאו והרגיעו על הידיים והחזירו למיטה.
בהצלחה,
שרון
1. הרגלי שינה לבת 3 חודשים
13/07/2010 12:43
שלום, (מצטערת על האריכות)ביתי בת 3 חודשים. כיום בשביל להרדים אותה אני משעינה אותה על החזה שלי ואנחנו מתנדנדות בכיסא הנדנדה עד למצב בו היא מתחילה "לנקר". בשלב זה אני מעבירה אותה לעגלה (באמבטיה)- ושם יש צורך בעוד נענועים נוספים (עוד כשלוש דקות במהלך היום וכשעה בערב...) עד שהיא נרדמת לחלוטין. יש לציין שבערב יש לנו טקס קבוע הכולל אמבטיה ובקבוק - ולאחריו הנדנודים... :)
הייתי רוצה לגמול אותה מהנענועים בעגלה היות ובקרוב תהיה גדולה מדי ולא תיכנס בעגלה. לצערי קשה מאוד לנדנד את העריסה שלה וכן את המיטה שלה (אליה אנחנו רוצים להעביר אותה בקרוב). שאלותי הן:
1. בכדי ללמד אותה להרדם לבד - האם עלי לשים אותה גם במשך היום וגם בערב ישירות בעריסה שלה או שאפשר במשך היום להתחיל לתרגל הרדמות עצמית בעגלה המוכרת?
2. האם כדאי להעביר אותה לחדר משלה למיטה הגדולה כבר מעכשיו ולהקנות לה את ההרגלים החדשים כבר שם? האם זהו לא שינוי דרסטי מדי בבת אחת?
3. האם נכון להמשיך להרגיע אותה בכיסא הנדנדה ורק לאחר מכן, כשהיא כבר מתעייפת להעביר אותה למיטה שתרדם לבד?
תודה מראש!
אמא חוששת
מאת: אורח/ת
2. הרגלי שינה לבת 3 חודשים
13/07/2010 23:56
הי,בגילה הציר של ביתך זה בהחלט טבעי שהיא זקוקה לעזרה בהרדמות, ויחד עם זאת חשוב להתחילל לעבוד איתה על הרגלי שינה והירדמות עצמאית.
1. חשוב מאד להרדים אותה בעריסה או במיטה שלה בשנות היום והן בשנת הלילה. כאשר ילד נרדם מחוץ למיטה ואחכ מתעורר במיטה, זה מלחיץ ומקשה עליו להתידד עם המיטה בהקשר של שינה. ההירדמות צריכה להיעשות (כשאתם בבית) במיטה.
2. לגבי ההחלטה האם להרדים אותה בעריסה או במיטה, זו החלטה שלכם ומה שחשוב זה שאתם תרגישו נוח עם הבחירה. אתם יכולים לעבוד איתה על הירדמות עצמאית הן במיטה והן בעריסה.
3. זה לא נכון לגרום לה להתנמנם על כיסא הנדנדה מכיוון שכך מתפתחת תלות ובהמשך יהיה צורך לגמול אותה מהתלות הזו. רצוי להשכיב אותה ערה במיטה/עריסה ולעזור לה להירדם תוך מגע רצוף שלכם (ליטוף, טפיחות, נדנוד קל וכו'). אם היא בוכה והמגע במיטה אינו עוזר הוציאו והרגיעו על הידיים והחזירו למיטה.
בהצלחה,
שרון
מאת: שרון זנג'ירי
בברכה,
שרון זנג'ירי
יועצת שינה לפי שיטת 'לילה טוב' מבית 'גנית פרג'
טל' 077-9625605 | נייד 054-6664385 | sharonz
ganit-prag.com
שרון זנג'ירי
יועצת שינה לפי שיטת 'לילה טוב' מבית 'גנית פרג'
טל' 077-9625605 | נייד 054-6664385 | sharonz

חזרה לעמוד הראשי של