הרגלי שינה לבת 3 חודשים

גנית פרג
קוראים לי גנית פרג, נשואה באושר לאופיר ואמא של ליהי ואילי המקסימים. אני מתמחה ב'הורים, ילדים והרגלים בריאים'. המטרה שלי היא לתת לכם - ההורים, "ארגז כלים" מעשי ויישומי של הרגלים יומיומיים בריאים, בתחומי החיים השונים הקשו... [לפירוט המלא]
מנהל/ת את הפורומים: הרגלי שינת תינוקות
עינת מזרחי
שמי עינת מזרחי, נשואה לאודי ואימא למאי עדן וניב. אני מדריכת התפתחות תינוקות ועוסקת בהקניית הרגלי שינה לתינוקות ופעוטות. הכניסה להורות לאחר לידתה של מאי זכורה לי כחוויה קשה, זה כלל כאבי הנקה, בכי ולילות ללא שינה. עד ג... [לפירוט המלא]
מנהל/ת את הפורומים: הרגלי שינת תינוקות
קוראים לי שרון זנג'ירי, נשואה באושר לבני ואמא של דורון, עידו ורוני המקסימים. אני עוסקת באימון אישי אדלריאני ובהקניית הרגלי שינה לתינוקות ופעוטות. במשך כעשר שנים עסקתי בתפקידי ניהול בתחום היי טק. התקדמתי, התפתחתי וב... [לפירוט המלא]
מנהל/ת את הפורומים: הרגלי שינת תינוקות

1. הרגלי שינה לבת 3 חודשים
13/07/2010 12:43
שלום, (מצטערת על האריכות)
ביתי בת 3 חודשים. כיום בשביל להרדים אותה אני משעינה אותה על החזה שלי ואנחנו מתנדנדות בכיסא הנדנדה עד למצב בו היא מתחילה "לנקר". בשלב זה אני מעבירה אותה לעגלה (באמבטיה)- ושם יש צורך בעוד נענועים נוספים (עוד כשלוש דקות במהלך היום וכשעה בערב...) עד שהיא נרדמת לחלוטין. יש לציין שבערב יש לנו טקס קבוע הכולל אמבטיה ובקבוק - ולאחריו הנדנודים... :)
הייתי רוצה לגמול אותה מהנענועים בעגלה היות ובקרוב תהיה גדולה מדי ולא תיכנס בעגלה. לצערי קשה מאוד לנדנד את העריסה שלה וכן את המיטה שלה (אליה אנחנו רוצים להעביר אותה בקרוב). שאלותי הן:
1. בכדי ללמד אותה להרדם לבד - האם עלי לשים אותה גם במשך היום וגם בערב ישירות בעריסה שלה או שאפשר במשך היום להתחיל לתרגל הרדמות עצמית בעגלה המוכרת?
2. האם כדאי להעביר אותה לחדר משלה למיטה הגדולה כבר מעכשיו ולהקנות לה את ההרגלים החדשים כבר שם? האם זהו לא שינוי דרסטי מדי בבת אחת?
3. האם נכון להמשיך להרגיע אותה בכיסא הנדנדה ורק לאחר מכן, כשהיא כבר מתעייפת להעביר אותה למיטה שתרדם לבד?

תודה מראש!
אמא חוששת
מאת: אורח/ת
2. הרגלי שינה לבת 3 חודשים
13/07/2010 23:56
הי,

בגילה הציר של ביתך זה בהחלט טבעי שהיא זקוקה לעזרה בהרדמות, ויחד עם זאת חשוב להתחילל לעבוד איתה על הרגלי שינה והירדמות עצמאית.
1. חשוב מאד להרדים אותה בעריסה או במיטה שלה בשנות היום והן בשנת הלילה. כאשר ילד נרדם מחוץ למיטה ואחכ מתעורר במיטה, זה מלחיץ ומקשה עליו להתידד עם המיטה בהקשר של שינה. ההירדמות צריכה להיעשות (כשאתם בבית) במיטה.
2. לגבי ההחלטה האם להרדים אותה בעריסה או במיטה, זו החלטה שלכם ומה שחשוב זה שאתם תרגישו נוח עם הבחירה. אתם יכולים לעבוד איתה על הירדמות עצמאית הן במיטה והן בעריסה.
3. זה לא נכון לגרום לה להתנמנם על כיסא הנדנדה מכיוון שכך מתפתחת תלות ובהמשך יהיה צורך לגמול אותה מהתלות הזו. רצוי להשכיב אותה ערה במיטה/עריסה ולעזור לה להירדם תוך מגע רצוף שלכם (ליטוף, טפיחות, נדנוד קל וכו'). אם היא בוכה והמגע במיטה אינו עוזר הוציאו והרגיעו על הידיים והחזירו למיטה.

בהצלחה,

שרון
בברכה,
שרון זנג'ירי

יועצת שינה לפי שיטת 'לילה טוב' מבית 'גנית פרג'
טל' 077-9625605 | נייד 054-6664385 | sharonz  מייל הריון לידה ganit-prag.com
הוספת תגובה:
שם: התחבר   *מומלץ להרשם לאתר ולהכניס תגובה על שמכם
כותרת: *
תוכן התגובה:
תמונה:
אני מסכים עם תקנון פורום הריון ולידה.
טוען נתונים, נא המתן...

* שדות חובה
* גודל מקסימלי להעלאת תמונות: 700 KB
* ניתן להעלות קבצי jpg / gif בלבד