איך צריך להיות סדר יום של בן 9 ח'? והרגל שינה.

גנית פרג
קוראים לי גנית פרג, נשואה באושר לאופיר ואמא של ליהי ואילי המקסימים. אני מתמחה ב'הורים, ילדים והרגלים בריאים'. המטרה שלי היא לתת לכם - ההורים, "ארגז כלים" מעשי ויישומי של הרגלים יומיומיים בריאים, בתחומי החיים השונים הקשו... [לפירוט המלא]
מנהל/ת את הפורומים: הרגלי שינת תינוקות
עינת מזרחי
שמי עינת מזרחי, נשואה לאודי ואימא למאי עדן וניב. אני מדריכת התפתחות תינוקות ועוסקת בהקניית הרגלי שינה לתינוקות ופעוטות. הכניסה להורות לאחר לידתה של מאי זכורה לי כחוויה קשה, זה כלל כאבי הנקה, בכי ולילות ללא שינה. עד ג... [לפירוט המלא]
קוראים לי שרון זנג'ירי, נשואה באושר לבני ואמא של דורון, עידו ורוני המקסימים. אני עוסקת באימון אישי אדלריאני ובהקניית הרגלי שינה לתינוקות ופעוטות. במשך כעשר שנים עסקתי בתפקידי ניהול בתחום היי טק. התקדמתי, התפתחתי וב... [לפירוט המלא]

1. איך צריך להיות סדר יום של בן 9 ח'? והרגל שינה.
14/07/2010 11:07
שלום..
איך צריך להיות סדר יום של בן 9 ח'?
וכן כמה שעות אמור לישון פחות/יותר לשם הבנה? ואיך זה מתפזר ביום.

כרגע אנחנו די הפוכים. היה ישן מ- 7 עד 7 וב9 שעה וחצי-שעתיים וב 13:00 עוד שעה וחצי עד שעתיים .

היום נרדם בנדנוד על כיסא נדנדה ב-7 (מאז שנולד) מתעורר כל כמה שעות, נרדם מהר בתחילת הלילה מלבד לפנות בוקר, ו ב-6 שמתעורר סופית (לנו זה מוקדם מאוד..... ומעיר את אחותו בת השנתיים והיא עייפה בגן וכל היום שלה עקום בגלל שקמה מוקדם)
כשמתעורר מלטפים אבל יכול לקחת המון זמן בשעות מסויימות וכל רגע עושה בדיקת נוכחות ...פשוט סיוט אנחנו פשוט עייפים..לכן לאחר זמן מה שיכול להיות אפילו חצי שעה 40 דקות מתייאשים מרימים מנדנדים , וגם זה יכול לקחת זמן.

ביום ישן ב-9 מתעורר בבכי לאחר 40 דקות , פעם יכולתי להרדים שוב היום בלתי אפשרי...וגם בצהריים מתעורר לאחר 40 ד' או שעה ומקטר הרבה.

מה עושים?

תודה
מאת: אורח/ת
2. סדר יום בן 9 חודשים
16/07/2010 22:57
הי,

שיגרת היום של בן 9 חודשים אמורה לכלול שינה של כ- 14 שעות בממוצע שמתוכן 2-3 תנומות במהלך היום.
נראה שבנך פיתח תלות בנידנוד ולכן התפתחה עמידות אשר באה לידי ביטוי בהרדמות ארוכות וקשות יותר. על מנת להתמודד עם העניין חשוב לעבוד איתו על הירדמות עצמאית. כדי לעשות זאת, השכיבו אותו במיטה כשהוא ער ועיזרו לו להירדם עם מגע רצוף שלכם. המגע יכול להיות ליטוף, טפיחות, נידנוד קל וכו'. אם הוא בוכה והמגע במיטה אינו עוזר הוציאו והרגיעו על הידיים, ברגע שנרגע החזירו למיטה והמשיכו עם המגע עד להירדמות. כשההרדמות יהיו קלות יותר תוכלו בהדרגה להפחית את המגע ואחכ את הנוכחות עד שתגיעו להירדמות עצמאית לחלוטין. רק בתהליך שבו תנטרלו את כל גורמי התלות החיצוניים תוכלו להגיע ללילות רצופים ולשנות יום ארוכות יותר.

בהצלחה,

שרון
בברכה,
שרון זנג'ירי

יועצת שינה לפי שיטת 'לילה טוב' מבית 'גנית פרג'
טל' 077-9625605 | נייד 054-6664385 | sharonz  מייל הריון לידה ganit-prag.com
הוספת תגובה:
שם: אורח/ת התחבר   *מומלץ להרשם לאתר ולהכניס תגובה על שמכם
כותרת: *
תוכן התגובה:
תמונה:
אני מסכים עם תקנון פורום הריון ולידה.