בן 5.5 חודשים נרדם בקלות אבל אחר כך מתעורר

גנית פרג
קוראים לי גנית פרג, נשואה באושר לאופיר ואמא של ליהי ואילי המקסימים. אני מתמחה ב'הורים, ילדים והרגלים בריאים'. המטרה שלי היא לתת לכם - ההורים, "ארגז כלים" מעשי ויישומי של הרגלים יומיומיים בריאים, בתחומי החיים השונים הקשו... [לפירוט המלא]
מנהל/ת את הפורומים: הרגלי שינת תינוקות
עינת מזרחי
שמי עינת מזרחי, נשואה לאודי ואימא למאי עדן וניב. אני מדריכת התפתחות תינוקות ועוסקת בהקניית הרגלי שינה לתינוקות ופעוטות. הכניסה להורות לאחר לידתה של מאי זכורה לי כחוויה קשה, זה כלל כאבי הנקה, בכי ולילות ללא שינה. עד ג... [לפירוט המלא]
קוראים לי שרון זנג'ירי, נשואה באושר לבני ואמא של דורון, עידו ורוני המקסימים. אני עוסקת באימון אישי אדלריאני ובהקניית הרגלי שינה לתינוקות ופעוטות. במשך כעשר שנים עסקתי בתפקידי ניהול בתחום היי טק. התקדמתי, התפתחתי וב... [לפירוט המלא]

1. בן 5.5 חודשים נרדם בקלות אבל אחר כך מתעורר
28/07/2010 10:01
הי
בני בן 5.5 חודשים, סביב אחוזון 50 במשקל ובאורך. מעולם לא ישן "לילה שלם", לוקח מוצץ מגיל שבועיים בערך. הולך לישון סביב 20:00 אחרי אמבטיה וארוחה (הנקה/בקבוק שאוב), נרדם בעצמו במיטתו עם מוצץ ו"זורק" את המוצץ החוצה מספר דקות אחרי שנרדם. ישן איתנו בחדר.
בתקופות הטובות (עד לפני כ3 שבועות) היה מתעורר כעבור 3-4 שעות יונק וחוזר מיד לישון ומתעורר שוב אחרי 3 שעות נוספות ושוב אוכל וחוזר לישון.

לאחרונה החל להתעורר יותר פעמים בלילה - עדיין נרדם בקלות ב20:00 ומתעורר אחרי 3 שעות אבל אז כל שעה וחצי-שעתיים, אני מנסה לתת לו מוצץ מה שלא תמיד עובד או שוב הנקה שאחריה הוא נרדם בקלות (כל העניין יכול לקחת 10-15 דקות).

שאלותי הן:
1 - האם יתכן שהוא מתעורר עקב כאבי שיניים והעניין יחלוף מעצמו?
2- האם מדובר בעניין חינוכי?
3 - מה לעשות?
מאת: סיוןשבא
2. בן 5.5 חודשים
31/07/2010 10:02
הי,

מהדברים נשמע שבנך תלוי במספר גורמי תלות חיצוניים, דבר אשר יוצר לאורך זמן עמידות. העמידות מתבטאת בין השאר במספר הולך וגדל של התעוררויות. גם אם הוא אכן נרדם באופן עצמאי בתחילת הלילה, הוא עדיין נזקק לעזרה כשמתעורר במהלך הלילה וחשוב לעבוד איתו על הירדמות עצמאית בכל ההרדמות ביום, בתחילת הלילה ובמהלך הלילה.
כדי לעשות זאת עלייך לנתק את ההקשר שבין הנקה ושינה, כלומר, כשהוא יונק שימי ל לקצב היניקות ונתקי אותו כשהיניקות נחלשות ונעשות איטיות. חשוב לשכיב אותו במיטה כשהוא ער ולא רדום כדי שיוכל להירדם במיטה ולא תוך כדי הנקה.
לגבי המוצץ, חשוב ללמד אותו לקחת את המוצץ לבד מכיוון שכל עוד את נותנת לו את המוצץ לפה זה גורם תלות שיגרור עוד ועוד התעוררויות. כדי לעשות זאת אמני אותו במהלך היום על לקיחה עצמאית, ובהדרגה למדי אותו גם בלילה לקחת לבד.
לגבי הנושא של שיניים, בקיעת שן יכולה להפריע לילד לישון למשך מספר מועט של לילות, זה בדרך כלל לא מסביר דפוסי שינה לאורך זמן. אם את בכל זאת חוששת שמשהו פיזיולוגי מפריע רצוי להתייעץ עם רופא ילדים.

בהצלחה,

שרון
בברכה,
שרון זנג'ירי

יועצת שינה לפי שיטת 'לילה טוב' מבית 'גנית פרג'
טל' 077-9625605 | נייד 054-6664385 | sharonz  מייל הריון לידה ganit-prag.com
הוספת תגובה:
שם: אורח/ת התחבר   *מומלץ להרשם לאתר ולהכניס תגובה על שמכם
כותרת: *
תוכן התגובה:
תמונה:
אני מסכים עם תקנון פורום הריון ולידה.