מתי אפשר להשכיב את התינוקת במיטה ולצאת לגמרי מהחדר?

גנית פרג
קוראים לי גנית פרג, נשואה באושר לאופיר ואמא של ליהי ואילי המקסימים. אני מתמחה ב'הורים, ילדים והרגלים בריאים'. המטרה שלי היא לתת לכם - ההורים, "ארגז כלים" מעשי ויישומי של הרגלים יומיומיים בריאים, בתחומי החיים השונים הקשו... [לפירוט המלא]
מנהל/ת את הפורומים: הרגלי שינת תינוקות
עינת מזרחי
שמי עינת מזרחי, נשואה לאודי ואימא למאי עדן וניב. אני מדריכת התפתחות תינוקות ועוסקת בהקניית הרגלי שינה לתינוקות ופעוטות. הכניסה להורות לאחר לידתה של מאי זכורה לי כחוויה קשה, זה כלל כאבי הנקה, בכי ולילות ללא שינה. עד ג... [לפירוט המלא]
קוראים לי שרון זנג'ירי, נשואה באושר לבני ואמא של דורון, עידו ורוני המקסימים. אני עוסקת באימון אישי אדלריאני ובהקניית הרגלי שינה לתינוקות ופעוטות. במשך כעשר שנים עסקתי בתפקידי ניהול בתחום היי טק. התקדמתי, התפתחתי וב... [לפירוט המלא]

1. מתי אפשר להשכיב את התינוקת במיטה ולצאת לגמרי מהחדר?
02/08/2010 21:32
בתי בת שנה ויומיים, כרגע נרדמת כשאני נוכחת בחדר ויושבת ליד דלת הכניסה לחדר כך שכאשר הוא רוצה לראות אותי היא מרימה את ראשה ומביטה.(ני פועלת לפי ההנחיות שלך).
עדיין ההשכבות לא עוברות "חלק" היא בוכה כמה פעמים ואני ניגשת אליה, היא זורקת את המוצץ/ הדובי שלה מידי פעם לריצפה היא מתיישבת במיטה מנסה לטפס על שלבי המיטה...

אני חוששת שהיא יוצרת עת תלות בנוכחות שלי בחדרה וחוששת לעבור לשלב הבא ובעצם לא להצליח בו כי היא תקרא לי/ תבכה.
אנחנו כעב שבועיים בשלב הזה.
כעת היא נרדמת תוך 20-30 דק' כשאני יושבת בחדרה ועלי עדיין להשכיבה לעיתים דיי קרובות כי היא נעמדת במיטתה מדברת לעצמה ופעילה מאוד.

יש לציין שהיא מאוד אוהבת לישון ויכולה לישון שנת בוקר טובה וגם שנת צהריים ארוכה , שעתיים וחצי בערך.
היא בד"כ מתעוררת משנת הצהריים סביבות 15:30- 16.

איך עוברים שלב? מתי? ומה עלי לעשות על מנת שאצליח בו? מבלי להיכנס לחדר ולצאת בלי הפסקה?

תודה
מאת: אורח/ת
2. לצאת מהחדר
07/08/2010 9:55
הי,

מכיוון שאני לא מכירה את המקרה באופן אישי, אני לא יכולה לומר לך בוודאות האם זהו העיתוי הנכון לצאת מהחדר ולאפשר לה להירדם לבד. באופן כללי, כל שלב אמור להימשך מספר ימים - שבוע (כשהשלב מתבצע באופן נכון), וכשההרדמות הופכות לקלות יחסית, ללא התנגדות רבה או בכי זה הזמן לעבור לשלב הבא, לפני שתתרחש שוב עמידות ורגרסיה. כדי לעבור לשלב האחרון יש לצאת לאחר ההשכבה במיטה ולאפשר לה להירדם כשאתם מחוץ לחדר. גם בשלב הזה חשוב להיענות לכל בכי ולהיכנס לחדר כמה שצריך על מנת להרגיע. עם הזמן הבדיקות ילכו ויפחתו עד להירדמות עצמאית רגועה וקצרה.

בהצלחה,
שרון
בברכה,
שרון זנג'ירי

יועצת שינה לפי שיטת 'לילה טוב' מבית 'גנית פרג'
טל' 077-9625605 | נייד 054-6664385 | sharonz  מייל הריון לידה ganit-prag.com
הוספת תגובה:
שם: אורח/ת התחבר   *מומלץ להרשם לאתר ולהכניס תגובה על שמכם
כותרת: *
תוכן התגובה:
תמונה:
אני מסכים עם תקנון פורום הריון ולידה.