קשיים בהרדמת תינוק בן 4 חודשים

גנית פרג
קוראים לי גנית פרג, נשואה באושר לאופיר ואמא של ליהי ואילי המקסימים. אני מתמחה ב'הורים, ילדים והרגלים בריאים'. המטרה שלי היא לתת לכם - ההורים, "ארגז כלים" מעשי ויישומי של הרגלים יומיומיים בריאים, בתחומי החיים השונים הקשו... [לפירוט המלא]
מנהל/ת את הפורומים: הרגלי שינת תינוקות
עינת מזרחי
שמי עינת מזרחי, נשואה לאודי ואימא למאי עדן וניב. אני מדריכת התפתחות תינוקות ועוסקת בהקניית הרגלי שינה לתינוקות ופעוטות. הכניסה להורות לאחר לידתה של מאי זכורה לי כחוויה קשה, זה כלל כאבי הנקה, בכי ולילות ללא שינה. עד ג... [לפירוט המלא]
קוראים לי שרון זנג'ירי, נשואה באושר לבני ואמא של דורון, עידו ורוני המקסימים. אני עוסקת באימון אישי אדלריאני ובהקניית הרגלי שינה לתינוקות ופעוטות. במשך כעשר שנים עסקתי בתפקידי ניהול בתחום היי טק. התקדמתי, התפתחתי וב... [לפירוט המלא]

1. קשיים בהרדמת תינוק בן 4 חודשים
05/08/2010 12:39
בני בן 4 חודשים יונק כמעט באופן מלא, מתקשה להירדם בעריסה ובכלל, בוכה הרבה בזמן ההרדמה. ביומיים האחרונים אני מנסה שיטת הרם הורד- כל פעם שהוא בוכה מרימה על הידיים, יש לציין שאינו אוהב מוצץ, אך בזמן ההרדמה לוקח וזה עוזר לו מעט.ביומיים האחרונים נרדם בעריסה בסופו של דבר אך בוכה הרבה ואני מרימה על הידיים הרבה. מאוד מעייף... לעיתים זקוק לנדנוד. יש לי מס' שאלות: האם זמן ההרדמה יתקצר? האם תמיד זה יהיה מלווה בבכי? האם זה בסדר לנדנד קצת או שזה ייצור הרגל נוסף? כמה זמן בערך צריכה להיות כל הרדמה?
מאת: אורח/ת
2. הרדמה - בן 4 חודשים
07/08/2010 9:59
הי,

בנך עדיין צעיר וזה טבעי שיזדקק ליותר עזרה בהרדמות. יחד עם זאת בגילו את בהחלט יכולה להתחיל בתהליך הקנייית הרגלי שינה והירדמות עצמאית, וחשוב שהוא יחווה הירדמות במיטה וכך יתידד איתה בהקשר של שינה. השכיבי אותו במיטה ועזרי לו להירדם עם מגע רצוף, אם המגע במיטה אינו עוזר והבכי נמשך או מתגבר, הוציאי והרגיעי על הידיים וכשנרגע החזירי למיטה והמשיכי עם המגע עד להירדמות. כשתרגישי שההרדמות קלות יותר והבכי פחת משמעותית, תוכלי בהדרגה להפחית את המגע כדי שיוכל להתחיל לרכוש יכולת הירדמות עצמאית.

בהצלחה,
שרון
בברכה,
שרון זנג'ירי

יועצת שינה לפי שיטת 'לילה טוב' מבית 'גנית פרג'
טל' 077-9625605 | נייד 054-6664385 | sharonz  מייל הריון לידה ganit-prag.com
3. תודה על התגובה המהירה.
08/08/2010 8:22
אכן מס' ימים שאני עובדת על פי השיטה וזמן ההרדמה מתקצר וכן הבכי פחת, אבל אני נעזרת בנדנוד העריסה. האם כדאי להפסיק עם הנדנוד?
תודה על העזרה....
4. הרדמה - בן 4 חודשים
09/08/2010 15:25
הי,

אני שמחה לשמוע שאת מיישמת את השיטה ונראה שאתם כבר חווים שיפור.
אם את מרגישה שהבכי פחת וזמן ההרדמה מתקצר את יכול להפחית את הנידנוד של העריסה כל עוד בנך אינו בוכה. כך תוכלי לאפשר לו נסות להרדים את עצמו ללא מגע או נדנוד. המשיכי להיענות במגע לכל בכי.

בהצלחה,
שרון
בברכה,
שרון זנג'ירי

יועצת שינה לפי שיטת 'לילה טוב' מבית 'גנית פרג'
טל' 077-9625605 | נייד 054-6664385 | sharonz  מייל הריון לידה ganit-prag.com
5. בן שלושה חודשים ישן בעגלה
12/06/2011 1:48
שלום

בני בן שלושה חודשים (כמעט) רגיל להרדם בעגלה תוך כדי נדנודים חזקים.
כאשר אני מנסה להעביר אותו למיטה הוא צורח.
אני בעיקר מניקה. פעם ביום ופעם בלילה נותנת לו פורמולה.
בלילה ישן 4 לפעמים 5 שעות בדרך כלל 4 וביום ישן כמה פעמים בסביבות שעה.
איך אפשר להרגיל אותו להרדם במיטה ולא בעגלה ולהמנע מהנדנודים?

תודה
6. הרדמות-גיל 3 חודשים
13/06/2011 14:38
הי,
בנך עדיין צעיר וזה בסדר שהוא זקוק לעזרה שלך בהרדמות אך מדי פעם רצוי שידע להרדם במיטתו.
מדברייך אני מבינה שאתם מרדימים אותו בעגלה ואז מעבירים למיטה. כדי שהוא יתידד עם המיטה חשוב שגם ההרדמה מלכתחילה תתבצע שם. כלומר, הכניסי אותו למיטה כאשר הוא ער ואז היעזרי במגע כדי להרדימו (ליטופים, טפיחות, נדנוד, שיר וכו..) במידה וזה לא מרגיע אותו הוציאי אותו והרגיעי על הידיים וכשהבכי נחלש הניחי שוב במיטה. הרעיון הוא לא להשאיר אותו בוכה במיטה אלא תמיד לתת מענה לבכי. וכך חוזר חלילה עד שהוא ירדם לבסוף במיטתו לאט לאט הבכי יפחת וזמן ההרדמה יתקצר ואז תוכלי להפחית את הנדנוד ובהדרגה להפסיק אותו לגמרי.
ושוב, זה ממש בסדר שהוא צריך עדיין את עזרתך, רק מגיל 5 חודשים אנחנו מצפים להירדמות עצמאית בכל מצב.
בברכה,
עינת מזרחי, 'חלום מתוק'

יעוץ שינה לתינוקות ופעוטות
נייד 052-5616602 | http://www.halommatok.co.il | einat.mizrachi  מייל הריון לידה gmail.com
הוספת תגובה:
שם: התחבר   *מומלץ להרשם לאתר ולהכניס תגובה על שמכם
כותרת: *
תוכן התגובה:
תמונה:
אני מסכים עם תקנון פורום הריון ולידה.
טוען נתונים, נא המתן...

* שדות חובה
* גודל מקסימלי להעלאת תמונות: 700 KB
* ניתן להעלות קבצי jpg / gif בלבד