פורום: הרגלי שינת תינוקות
תגובות: 3הרגלי שינה של בת שנתיים וחצי
תגובות אחרונות בפורומים
פורום: הריון ולידה רפואי
תגובות: 0פורום: הרגלי שינת תינוקות
תגובות: 0פורום: הרגלי שינת תינוקות
תגובות: 8פורום: הרגלי שינת תינוקות
תגובות: 0פורומים: 16 נושאים: 4088 תגובות: 5729
נושאים אחרונים בפורום הרגלי שינת תינוקות
11/04/2025 14:43
26/02/2025 2:17
26/02/2025 2:12
15/02/2025 15:17
04/06/2024 20:07

מנהל/ת את הפורומים: הרגלי שינת תינוקות

למן ימיה הראשונים אימצנו טקס שינה שכלל אמבטיה האכלה ושינה במיטה שלה, מעולם לא שלנו אלא במיטתה ובחדר שלה. היום היא אוכלת א. ערב איתנו בשבע, מקבלת בקבוק סימילאק לפני השינה ואחרי המקלחת והסיפור ונרדמת בכוחות עצמה כשמוצצים לרוב סביבה.
לפני כחצי שנה היא עברה למיטת מעבר. המעבר היה חלק והיא לא יורדת מן המיטה באמצע הלילה.
בשבועיים האחרונים החלטנו סוף סוף להיאבק על הפסקת מתן בקבוק אוכל באמצע הלילה. את זה לרוב היא מקבלת.
אלא שהיא לא ישנה רצוף. בין שתיים לחמש בבוקר היא מתעוררת ולא מצליחה לחזור לישון למעלה משעה. היא נרדמת ומעירה את עצמה שוב בבכי וקוראת בעיקר לי וכך חזור ושנה כמה פעמים.
לרוב אני מנסה להסביר בטוב, לפעמים אחרי שלוש שעות של בכי לסירוגין כמו היום בלילה אני כבר מגיעה ממש לכעס.
ילדתנו נבונה מאד, נוחה ומסתגלת לשינויים מהר יחסית, ואת רוב האתגרים עד היום הצלחנו להסביר לה בשיחה ורוטינות. פה אני ממש לא יודעת מה לעשות והאמת שכבר חרדה מן הלילות, שלא לדבר על עייפות מצטברת.
מה עושים ???
אין ספק שההתעוררויות הארוכות במהלך הלילה אינן קלות, והן נובעות מההרגל לקבל את הבקבוק שעזר לה עד כה לחזור ולישון.
אני לא יודעת כיצד ביתך נרדמת במהלך היום ובתחילת הלילה, והאם זו הירדמות לגמרי עצמאית, ללא כל עזרה. אם כן, חשוב שתהיו מאד ברורים ותמשיכו לנהוג באותו אופן גם בהתעוררויות במהלך הלילה. הסבירו לה בתחית הלילה שהיא לא תקבל בקבוק במהלך הלילה, ואם היא מתעוררת במהלך הלילה גשו על מנת להרגיע. רצוי במהלך ההתעוררות לא להרבות בשיחה אלא לומר לה פעם אחת לחזור לישון. הכעס שאת מרגישה מאד מובן אבל נסי לשמור על רוגע עד כמה שניתן, להרגיע אותה ולצאת מהחדר מכיוון שהתגובה שלך יכולה לעודד דווקא את ההתעקשות שלה לא לחזור לשינה. ברגע שתנהגו בעקביות ובנחישות מספר ימים, רוב הסיכויים שהיא תטמיע את המסר ותחזור לישון.
בהצלחה,
שרון
1. הרגלי שינה של בת שנתיים וחצי
25/08/2010 4:02
שלום, שמי ליאת ואני אימא לילדה נבונה ופקחית בת שנתיים וחצי (בהריון בחודש שישי עם בת שנייה). בחודשים האחרונים היא מתישה אותנו בהתעוררויות ליליות. למן ימיה הראשונים אימצנו טקס שינה שכלל אמבטיה האכלה ושינה במיטה שלה, מעולם לא שלנו אלא במיטתה ובחדר שלה. היום היא אוכלת א. ערב איתנו בשבע, מקבלת בקבוק סימילאק לפני השינה ואחרי המקלחת והסיפור ונרדמת בכוחות עצמה כשמוצצים לרוב סביבה.
לפני כחצי שנה היא עברה למיטת מעבר. המעבר היה חלק והיא לא יורדת מן המיטה באמצע הלילה.
בשבועיים האחרונים החלטנו סוף סוף להיאבק על הפסקת מתן בקבוק אוכל באמצע הלילה. את זה לרוב היא מקבלת.
אלא שהיא לא ישנה רצוף. בין שתיים לחמש בבוקר היא מתעוררת ולא מצליחה לחזור לישון למעלה משעה. היא נרדמת ומעירה את עצמה שוב בבכי וקוראת בעיקר לי וכך חזור ושנה כמה פעמים.
לרוב אני מנסה להסביר בטוב, לפעמים אחרי שלוש שעות של בכי לסירוגין כמו היום בלילה אני כבר מגיעה ממש לכעס.
ילדתנו נבונה מאד, נוחה ומסתגלת לשינויים מהר יחסית, ואת רוב האתגרים עד היום הצלחנו להסביר לה בשיחה ורוטינות. פה אני ממש לא יודעת מה לעשות והאמת שכבר חרדה מן הלילות, שלא לדבר על עייפות מצטברת.
מה עושים ???
מאת: ליאת
2. הרגלי שינה - בת שנתיים וחצי
26/08/2010 15:19
הי,אין ספק שההתעוררויות הארוכות במהלך הלילה אינן קלות, והן נובעות מההרגל לקבל את הבקבוק שעזר לה עד כה לחזור ולישון.
אני לא יודעת כיצד ביתך נרדמת במהלך היום ובתחילת הלילה, והאם זו הירדמות לגמרי עצמאית, ללא כל עזרה. אם כן, חשוב שתהיו מאד ברורים ותמשיכו לנהוג באותו אופן גם בהתעוררויות במהלך הלילה. הסבירו לה בתחית הלילה שהיא לא תקבל בקבוק במהלך הלילה, ואם היא מתעוררת במהלך הלילה גשו על מנת להרגיע. רצוי במהלך ההתעוררות לא להרבות בשיחה אלא לומר לה פעם אחת לחזור לישון. הכעס שאת מרגישה מאד מובן אבל נסי לשמור על רוגע עד כמה שניתן, להרגיע אותה ולצאת מהחדר מכיוון שהתגובה שלך יכולה לעודד דווקא את ההתעקשות שלה לא לחזור לשינה. ברגע שתנהגו בעקביות ובנחישות מספר ימים, רוב הסיכויים שהיא תטמיע את המסר ותחזור לישון.
בהצלחה,
שרון
מאת: שרון זנג'ירי
בברכה,
שרון זנג'ירי
יועצת שינה לפי שיטת 'לילה טוב' מבית 'גנית פרג'
טל' 077-9625605 | נייד 054-6664385 | sharonz
ganit-prag.com
שרון זנג'ירי
יועצת שינה לפי שיטת 'לילה טוב' מבית 'גנית פרג'
טל' 077-9625605 | נייד 054-6664385 | sharonz

חזרה לעמוד הראשי של