בן שנה - מתעורר 3 פעמים בלילה לאכול

גנית פרג
קוראים לי גנית פרג, נשואה באושר לאופיר ואמא של ליהי ואילי המקסימים. אני מתמחה ב'הורים, ילדים והרגלים בריאים'. המטרה שלי היא לתת לכם - ההורים, "ארגז כלים" מעשי ויישומי של הרגלים יומיומיים בריאים, בתחומי החיים השונים הקשו... [לפירוט המלא]
מנהל/ת את הפורומים: הרגלי שינת תינוקות
עינת מזרחי
שמי עינת מזרחי, נשואה לאודי ואימא למאי עדן וניב. אני מדריכת התפתחות תינוקות ועוסקת בהקניית הרגלי שינה לתינוקות ופעוטות. הכניסה להורות לאחר לידתה של מאי זכורה לי כחוויה קשה, זה כלל כאבי הנקה, בכי ולילות ללא שינה. עד ג... [לפירוט המלא]
קוראים לי שרון זנג'ירי, נשואה באושר לבני ואמא של דורון, עידו ורוני המקסימים. אני עוסקת באימון אישי אדלריאני ובהקניית הרגלי שינה לתינוקות ופעוטות. במשך כעשר שנים עסקתי בתפקידי ניהול בתחום היי טק. התקדמתי, התפתחתי וב... [לפירוט המלא]

1. בן שנה - מתעורר 3 פעמים בלילה לאכול
30/08/2010 12:01
שלום רב,
בני בן שנה, יונק, ואוכל מוצקים מצוין. עד לאחרונה היה מתעורר אינספור פעמים בלילה לינוק. בעקבות כך, ולקראת חזרתי הקרובה לעבודה, גמלתי אותו מהנקת לילה, ובמקביל לימדנו אותו, באופן הדרגתי ונוכח, להרדם במיטה. אמנם חל שינוי ניכר, וכעת הוא מתעורר רק 3 פעמים בלילה, בסביבות 12, 3 ו-5, אבל מתעקש כל פעם לאכול (אני נותנת בקבוק אופטימיל). אם אני מתעקשת לא לתת, מתעורר אחרי חצי שעה או שעה בבכי עד שמקבל אוכל. אני לא מתעקשת באופן עקבי כי חוששת שאולי הוא באמת רעב. יש לציין שכל פעם שותה כ-100 CC, למרות שאני נותנת לו יותר בתקווה שיאגור וישן יותר. הניסיון להציע מים, או למהול את האבקה לא צלח בינתיים.
שתי שאלות: 1. האם לדעתך כדאי לצמצם את ההאכלות הללו או לחכות שיעלמו מעצמן, ואם כן כיצד?
2. האם לדעתך אוכל לחזור להניק בפעמים אלה, או שזה יחזיר אצלו את הדפוס של התעוררויות תכופות?
תודה רבה,
שירלי
מאת: אורח/ת
2. בן שנה - האכלת לילה
01/09/2010 15:01
הי שירלי,

אני שמחה לשמוע שמספר ההתעוררויות של בנך פחת, ויחד עם זאת כל עוד קיימת תלות בבקבוק כעזרה להירדמות יש סיכוי שכמות ההתעוררויות תגבר. חשוב לנתק את ההקשר שבנך עושה בין אוכל לשינה ולשם כך עלייך לנתק אותו כשקצב היניקות שלו נחלש ונעשה איטי ולהשכיב אותו במיטה ער.
לשאלתך, בגיל שנה הוא לא אמור לאכול בלילה כלל ולכן אני ממליצה להפחית בהדרגה את כמות ההאכלות שלו במהלך הלילה. את יכולה להתחיל מרווח של 4שעות בין הארוחות ובכל מספר ימים לרווח בעוד שעה עד להפסקת האוכל.
באשר להנקה, בוודאי שאת יכולה להניק. אין קשר בין כמות ההתעוררויות של בנך לבין צורת ההאכלה. תינוקות מפתחים תלות בבקבוק או במים בדיוק כמו בהנקה ולכן אני לא ממליצה להפסיק להניק אם העניין הוא חשש מהתעוררויות.

בהצלחה,
שרון
בברכה,
שרון זנג'ירי

יועצת שינה לפי שיטת 'לילה טוב' מבית 'גנית פרג'
טל' 077-9625605 | נייד 054-6664385 | sharonz  מייל הריון לידה ganit-prag.com
הוספת תגובה:
שם: התחבר   *מומלץ להרשם לאתר ולהכניס תגובה על שמכם
כותרת: *
תוכן התגובה:
תמונה:
אני מסכים עם תקנון פורום הריון ולידה.