פורום: הכנה ללידה
תגובות: 0קשיי הרדמות והתעוררויות בלילה
תגובות אחרונות בפורומים
פורום: הנקה
תגובות: 0פורום: תמיכה בטיפולי פוריות
תגובות: 0פורום: דרושים
תגובות: 0פורום: זכויות נשים בהריון
תגובות: 0פורומים: 16 נושאים: 4095 תגובות: 5729
נושאים אחרונים בפורום הרגלי שינת תינוקות
01/06/2025 19:24
11/04/2025 14:43
26/02/2025 2:17
26/02/2025 2:12
15/02/2025 15:17

מנהל/ת את הפורומים: הרגלי שינת תינוקות

לבני מלאו עתה 6 חודשים. לפני חודשיים התחלנו ב"טעימות" מזון, אשר הפכו באופן הדרגתי, אך מהיר יחסית, לארוחות מלאות (בשילוב עם הנקות כמובן). בנוסף, לפני כחודש התחיל לזחול. תינוק מאוד פעיל, עירני וחייכן, אשר יודע להעסיק את עצמו. עד לפני כחודש- לאחר טקס השינה, היינו משכיבים אותו במיטה (כשהוא ער), לאחר הנקה, והוא היה נרדם באופן עצמאי תוך מספר דקות. לפני כחודש, מרגע הנחתו במיטה- הוא בוכה ומייבב, לפעמים אף בכי היסטרי, ונדרשים מספר חיבוקים ארוכים, חמים ואוהבים- על מנת להרגיעו לגמרי. בשבוע האחרון, הוא ממאן לינוק לפני השינה, ומתעורר ב23:00 בלילה להשלמת היניקה, ובנוסף, מתעורר פעם נוספת באמצע הלילה בבכי על עמידת שש. במקרה זה, הוא נרגע שוב על ידי חיבוק ארוך... תחילה חשבתי שמדובר במעבר למוצקים, אחר כך בהסתגלות לשינויים חדשים, אולי משהו רגשי... עכשיו אני כבר לא יודעת. אני ממש מתוסכלת ואובדת עצות. הבכי שלו קורע לב ולא מובן, שכן עד עתה היה תינוק רגוע אשר ישן לילות שלמים ואוהב את מיטתו...
אודה לחוות דעתכן,
שירי.
מדברייך אני מבינה שעד לפני מספר שבועות בנך היה נרדם באופן עצמאי וכעת ההרדמות מלוות בבכי. יכולות להיות לכך סיבות שונות ולפעמים אכן שלבים בהתפתחות יכולים ליצור את הקושי ואת ההתעוררויות במהלך הלילה. כדי שלא תיווצר רגרסיה בהרגלי השינה שלו חשוב להתמיד באופן ההרדמה שהיה נהוג עד כה, כאשר אתם ניגשים ומרגיעים כל בכי וברגע שהוא נרגע יוצאים מהחדר כדי לאפשר לו להמשיך ולהירדם באופן עצמאי, ללא עזרתכם.
גם אם אתם חווים קושי בהרדמות או התעוררויות רבות יותר, כל עוד תשמרו על הרגלי השינה וההירדמות הקשיים הללו יחלפו תוך זמן קצר ולא יובילו לרגרסיה בשינה שלו.
בהצלחה וגמר חתימה טובה,
שרון
עד כה, כשבני היה מתעורר בתלונה או בכי- היינו ממתינים מספר שניות והוא מייד היה נרגע. עתה, מדובר בבכי חזק שאינו פוסק. ניסינו ללטפו במיטה, אך זה לא עזר, כך שכעת, עם כל התעוררות- אנחנו מרימים אותו, מחבקים אותו ומשכיבים במיטה. פעמים רבות נדרשו מספר רב של חיבוקים, עד שבשלב מסוים נדרשו שני חיבוקים ולבסוף הספיק אף ליטוף וטפיחה על הגב- אך זה קרה יום אחד בלבד! אני חשה ששוב חלה רגרסייה, ושוב אנחנו מוצאים את עצמנו מרימים ומחבקים אינספור פעמים... לפעמים אני חושבת שמדובר בסוג של רצון לתשומת לב, אך מהיכרותי את בני- הוא מעולם לא התלונן לשווא... כמובן שגם ניסיתי להניקו, להשקות אותו במים... לא ברור לי מה הוא עובר, אבל אני יכולה בוודאות להצביע על השינוי מתחילת הזחילה... הבכי שלו פשוט קורע אותי ומדיר שינה מעיניי.
מכיוון שאני לא מלווה אתכם קשה לי לומר בוודאות מדוע אתם חשים שוב רגרסיה בהרדמות. יחד עם זאת, חשוב להמשיך ולהתמיד בשיגרת השינה ובהיענות שלכם לבכי שלו. כאשר הוא בוכה ולא נרגע מייד באופן עצמאי, גשו אליו ונסו קודם כל להרגיע במגע בתוך המיטה. אם המגע אינו עוזר הוציאו והרגיעו על הידיים וברגע שהוא נרגע החזירו מייד למיטה על מנת לאפשר לו להירדם לבד כשאתם מחוץ לחדר. השתדלו שלא להכניס גורמי תלות כעזרה בהרדמות כגון הנקה או מים מכיוון שזה עלול רק לשבש עוד את השינה שלו וליצור ציפיה לעזרה שלכם בכל התעוררות. ההמלצה שלי היא להמשיך להיענות לכל בכי בהרגעה, במיטה או על הידיים ומנסיוני תוך מספר ימים הקושי אמור לחלוף.
בהצלחה,
שרון
המון תודה!!
שירי
1. קשיי הרדמות והתעוררויות בלילה
11/09/2010 20:27
שלום רב, לבני מלאו עתה 6 חודשים. לפני חודשיים התחלנו ב"טעימות" מזון, אשר הפכו באופן הדרגתי, אך מהיר יחסית, לארוחות מלאות (בשילוב עם הנקות כמובן). בנוסף, לפני כחודש התחיל לזחול. תינוק מאוד פעיל, עירני וחייכן, אשר יודע להעסיק את עצמו. עד לפני כחודש- לאחר טקס השינה, היינו משכיבים אותו במיטה (כשהוא ער), לאחר הנקה, והוא היה נרדם באופן עצמאי תוך מספר דקות. לפני כחודש, מרגע הנחתו במיטה- הוא בוכה ומייבב, לפעמים אף בכי היסטרי, ונדרשים מספר חיבוקים ארוכים, חמים ואוהבים- על מנת להרגיעו לגמרי. בשבוע האחרון, הוא ממאן לינוק לפני השינה, ומתעורר ב23:00 בלילה להשלמת היניקה, ובנוסף, מתעורר פעם נוספת באמצע הלילה בבכי על עמידת שש. במקרה זה, הוא נרגע שוב על ידי חיבוק ארוך... תחילה חשבתי שמדובר במעבר למוצקים, אחר כך בהסתגלות לשינויים חדשים, אולי משהו רגשי... עכשיו אני כבר לא יודעת. אני ממש מתוסכלת ואובדת עצות. הבכי שלו קורע לב ולא מובן, שכן עד עתה היה תינוק רגוע אשר ישן לילות שלמים ואוהב את מיטתו...
אודה לחוות דעתכן,
שירי.
מאת: אורח/ת
2. קשיי הירדמות והתעוררות בלילה
13/09/2010 15:11
הי,מדברייך אני מבינה שעד לפני מספר שבועות בנך היה נרדם באופן עצמאי וכעת ההרדמות מלוות בבכי. יכולות להיות לכך סיבות שונות ולפעמים אכן שלבים בהתפתחות יכולים ליצור את הקושי ואת ההתעוררויות במהלך הלילה. כדי שלא תיווצר רגרסיה בהרגלי השינה שלו חשוב להתמיד באופן ההרדמה שהיה נהוג עד כה, כאשר אתם ניגשים ומרגיעים כל בכי וברגע שהוא נרגע יוצאים מהחדר כדי לאפשר לו להמשיך ולהירדם באופן עצמאי, ללא עזרתכם.
גם אם אתם חווים קושי בהרדמות או התעוררויות רבות יותר, כל עוד תשמרו על הרגלי השינה וההירדמות הקשיים הללו יחלפו תוך זמן קצר ולא יובילו לרגרסיה בשינה שלו.
בהצלחה וגמר חתימה טובה,
שרון
מאת: שרון זנג'ירי
בברכה,
שרון זנג'ירי
יועצת שינה לפי שיטת 'לילה טוב' מבית 'גנית פרג'
טל' 077-9625605 | נייד 054-6664385 | sharonz
ganit-prag.com
שרון זנג'ירי

3. קשיי הירדמות והתעוררויות בלילה- המשך
14/09/2010 20:57
הי שרון- המון תודה על תשובתך!עד כה, כשבני היה מתעורר בתלונה או בכי- היינו ממתינים מספר שניות והוא מייד היה נרגע. עתה, מדובר בבכי חזק שאינו פוסק. ניסינו ללטפו במיטה, אך זה לא עזר, כך שכעת, עם כל התעוררות- אנחנו מרימים אותו, מחבקים אותו ומשכיבים במיטה. פעמים רבות נדרשו מספר רב של חיבוקים, עד שבשלב מסוים נדרשו שני חיבוקים ולבסוף הספיק אף ליטוף וטפיחה על הגב- אך זה קרה יום אחד בלבד! אני חשה ששוב חלה רגרסייה, ושוב אנחנו מוצאים את עצמנו מרימים ומחבקים אינספור פעמים... לפעמים אני חושבת שמדובר בסוג של רצון לתשומת לב, אך מהיכרותי את בני- הוא מעולם לא התלונן לשווא... כמובן שגם ניסיתי להניקו, להשקות אותו במים... לא ברור לי מה הוא עובר, אבל אני יכולה בוודאות להצביע על השינוי מתחילת הזחילה... הבכי שלו פשוט קורע אותי ומדיר שינה מעיניי.
4. קשיי הירדמות - המשך
19/09/2010 12:15
הי,מכיוון שאני לא מלווה אתכם קשה לי לומר בוודאות מדוע אתם חשים שוב רגרסיה בהרדמות. יחד עם זאת, חשוב להמשיך ולהתמיד בשיגרת השינה ובהיענות שלכם לבכי שלו. כאשר הוא בוכה ולא נרגע מייד באופן עצמאי, גשו אליו ונסו קודם כל להרגיע במגע בתוך המיטה. אם המגע אינו עוזר הוציאו והרגיעו על הידיים וברגע שהוא נרגע החזירו מייד למיטה על מנת לאפשר לו להירדם לבד כשאתם מחוץ לחדר. השתדלו שלא להכניס גורמי תלות כעזרה בהרדמות כגון הנקה או מים מכיוון שזה עלול רק לשבש עוד את השינה שלו וליצור ציפיה לעזרה שלכם בכל התעוררות. ההמלצה שלי היא להמשיך להיענות לכל בכי בהרגעה, במיטה או על הידיים ומנסיוני תוך מספר ימים הקושי אמור לחלוף.
בהצלחה,
שרון
מאת: שרון זנג'ירי
בברכה,
שרון זנג'ירי
ganit-prag.com
שרון זנג'ירי

5. קשיי הירדמות
19/09/2010 20:34
אנחנו ממשיכים לחבק כמובן... :))המון תודה!!
שירי
חזרה לעמוד הראשי של
פורום הריון ולידה
חזרה לפורום
הרגלי שינת תינוקות
חזרה לעמוד הראשי של
פורום הריון ולידה
חזרה לפורום
הרגלי שינת תינוקות