הירדמות עם עזרה = בעיה?

גנית פרג
קוראים לי גנית פרג, נשואה באושר לאופיר ואמא של ליהי ואילי המקסימים. אני מתמחה ב'הורים, ילדים והרגלים בריאים'. המטרה שלי היא לתת לכם - ההורים, "ארגז כלים" מעשי ויישומי של הרגלים יומיומיים בריאים, בתחומי החיים השונים הקשו... [לפירוט המלא]
מנהל/ת את הפורומים: הרגלי שינת תינוקות
עינת מזרחי
שמי עינת מזרחי, נשואה לאודי ואימא למאי עדן וניב. אני מדריכת התפתחות תינוקות ועוסקת בהקניית הרגלי שינה לתינוקות ופעוטות. הכניסה להורות לאחר לידתה של מאי זכורה לי כחוויה קשה, זה כלל כאבי הנקה, בכי ולילות ללא שינה. עד ג... [לפירוט המלא]
קוראים לי שרון זנג'ירי, נשואה באושר לבני ואמא של דורון, עידו ורוני המקסימים. אני עוסקת באימון אישי אדלריאני ובהקניית הרגלי שינה לתינוקות ופעוטות. במשך כעשר שנים עסקתי בתפקידי ניהול בתחום היי טק. התקדמתי, התפתחתי וב... [לפירוט המלא]

1. הירדמות עם עזרה = בעיה?
29/09/2010 0:46
שלום,
בני בן חמישה חודשים, ואינו נרדם לבד - גם לא ניסיתי.
יש לו סדר יום שמתאים גם לי וגם לו. הוא ישן טוב במהלך היום וגם במהלך הלילה (הולך לישון כל יום בערך בשעה 20:00).
בתחילה היה נרדם על ידיי בתנועה בחדר שינה מעט חשוך (גם ביום וגם בלילה).
מאז שהפך מעט כבד הוא נרדם על מיטתי ומיטת בעלי בחדר שינה מעט חשוך, עם מוצץ וחיתול ביד, ועם עזרה ממני (יד על הבטן, חיבוק, הצמדת השפתיים שלי ללחי שלו או למצח שלו, לעתים הרמת הרגליים שלו - משום מה זה מרגיע אותו) והוא נרדם תוך דקות קצרות. ואז אני מעבירה אותו למיטה שלו. (אנחנו עדיין ישנים באותו חדר)

אני רוצה לציין כי אני נהנת לעזור לו לישון, אני מרגישה שזה חלק מזמן האיכות שלנו ביחד, והוא נרדם מהר ללא בעיות.

האם זאת בעיה שהוא לא נרדם לבד? האם אני גורמת לו נזק בכך שאינני מרגילה אותו להרדם לבד? האם זה יגרום לנזק כלשהוא בעתיד?
אשמח לתשובה.
תודה, וחג סוכות שמח,
ורד.
מאת: אורח/ת
2. הירדמות על עזרה = בעיה
03/10/2010 12:09
הי,
אכן מהתיאור שלך זה נשמע נורא כיף ונעים :-) יחד עם זאת זה כמו שכאשר הוא יהיה בן 5 תאמרי שאת נהנית להאכיל אותו ולהלביש אותו כי זה זמן איכות שלכם, למה אני משווה? כי בשלושת המקרים את בעצם עושה עבורו משהו שהוא מסוגל לעשות בעצמו. יתרה מכך, בשינה זה אף בעייתי אולי טיפה יותר כיוון שלתינוקות יש נטייה לפתח 'עמידות' לגורמי תלות חיצוניים כלומר כרגע זה עובד נהדר ואולי הוא אפילו ישן טוב אבל בקרוב תתחילי לראות שזה כבר לא עובד עליו, הוא פיתח עמידות כמו לחיידקים וזה עשוי לבוא לידי ביטוי בקושי בהרדמות, ביקיצות תכופות יותר ולעיתים אף בחלונות עירות בלילה ואז תמצאי עצמך מחליפה לו כל פעם תלות אחרת כשהתלות תפסיק לעבוד וחבל.
דבר נוסף, מאוד חשוב בשביל בטחונו של הילד, שילך לישון ויתעורר באותו מקום אחרת הוא עשוי לפתח רגשות שלילייים למיטתו כי זה בעצם יהיה המקום בו הוא מתעורר בבכי.
כעת הוא בדיוק בגיל שאפשר להתחיל ללמדו להירדם בעצמו, הורידי בהדרגה את גורמי התלות והכי חשוב - ידדי אותו עם המיטה שלו בהקשר של שינה, כלומר אפשרי לו להירדם במיטתו, יש סיכוי שהוא יגיב עכשיו בבכי רב כי אולי כבר פיתח רגשות שליליים למיטה אבל תוכלו להתגבר על זה ולו רק בשבילו.
וזמן איכות.....כמה שיותר אבל בזמן עירות ובמהלך היום
גנית
גנית פרג - יועצת שינה לתינוקות ופעוטות
מפתחת שיטת "לילה טוב" להרגלי שינה בריאים
אתר הבית: http://www.ganit-prag.com
09-7422611 \ 050-2422611
3. תודה! + תלות במוצץ = בעיה?
04/10/2010 1:09
תודה על התשובה.

היום הנחתי אותו במיטה, והוא כצפוי בכה. מיד הכנסתי את המוצץ לפיהו, הוא נרגע ונרדם תוך דקות.

אני מניחה כי תלות במוצץ אינה מהווה בעיה.
אני טועה?
4. הירדמות על הבטן?
04/10/2010 23:30
שאלה נוספת, אם אפשר :)

הבחנתי שקל לו יותר להרדם על הבטן.
אז, בעקבות המלצתך, היום הנחתי לו להרדם לבד במיטתו, אבל על הבטן. ובגלל המלצת משרד הבריאות אחרי 10 דקות של שינה בערך הפכתי אותו כך שישן על הגב.
יש בעיה עם זה?

תודה רבה על העזרה!!
5. מוצץ והירדמות על הבטן
05/10/2010 12:19
הי,

לגבי המוצץ, מוצץ הוא אמצעי נהדר להרגעה כל עוד התינוק יודע לקחת אותו לבדו ללא כל עזרה. ברגע שאת מכניסה את המוצץ לפיו זו בעצם תלות בגורם חיצוני ושוב, לאורך זמן תתרחש עמידות שתתבטא בעוד ועוד יקיצות שבהן הוא יצפה שתכניסו את המוצץ לפה שלו. לכן, חשוב לעבוד איתו כבר מגיל זה על לקיחה עצמאית של המוצץ התחילו לאמן אותו בזמן עירות ובהדרגה אפשרו לו גם בלילה לקחת את המוצץ לבד.
באשר להירדמות על הבטן, כפי שציינת רצוי להשכיב תינוקות על הגב על פי המלצת משרד הבריאות. מבחינת הרגלי השינה, כל התערבות בשינה של בנך, גם אם זה שינוי התנוחה שלו הוא בעייתי ויכול להוביל לעוד תלות ומכאן גם לעוד התעוררויות.

בהצלחה,
שרון
בברכה,
שרון זנג'ירי

יועצת שינה לפי שיטת 'לילה טוב' מבית 'גנית פרג'
טל' 077-9625605 | נייד 054-6664385 | sharonz  מייל הריון לידה ganit-prag.com
הוספת תגובה:
שם: התחבר   *מומלץ להרשם לאתר ולהכניס תגובה על שמכם
כותרת: *
תוכן התגובה:
תמונה:
אני מסכים עם תקנון פורום הריון ולידה.