הזזת פרק השינה

גנית פרג
קוראים לי גנית פרג, נשואה באושר לאופיר ואמא של ליהי ואילי המקסימים. אני מתמחה ב'הורים, ילדים והרגלים בריאים'. המטרה שלי היא לתת לכם - ההורים, "ארגז כלים" מעשי ויישומי של הרגלים יומיומיים בריאים, בתחומי החיים השונים הקשו... [לפירוט המלא]
מנהל/ת את הפורומים: הרגלי שינת תינוקות
עינת מזרחי
שמי עינת מזרחי, נשואה לאודי ואימא למאי עדן וניב. אני מדריכת התפתחות תינוקות ועוסקת בהקניית הרגלי שינה לתינוקות ופעוטות. הכניסה להורות לאחר לידתה של מאי זכורה לי כחוויה קשה, זה כלל כאבי הנקה, בכי ולילות ללא שינה. עד ג... [לפירוט המלא]
קוראים לי שרון זנג'ירי, נשואה באושר לבני ואמא של דורון, עידו ורוני המקסימים. אני עוסקת באימון אישי אדלריאני ובהקניית הרגלי שינה לתינוקות ופעוטות. במשך כעשר שנים עסקתי בתפקידי ניהול בתחום היי טק. התקדמתי, התפתחתי וב... [לפירוט המלא]

1. הזזת פרק השינה
12/10/2010 6:46
שלום,
בתי בת 10.5 חודשים.
מאז שהתחילה את הגן (ספטמבר) היא חוזרת כל כך מותשת,
שכבר כשאנחנו נכנסות הביתה (בערך בשעה 16:00) היא מראה סימני עייפות.
אני ממש מספיקה רק להכין לה לאכול, מקלחת, יניקה והיא נרדמת לבד בערך בשעה 17:00.
חוץ מכך שאני בכלל לא מספיקה לשחק ולהיות איתה, היא מתעוררת כל יום ב- 04:00 לפנות בוקר עירנית לגמרי.
האם ישנה אפשרות להזיז את כל הטווח הזה לשעות מאוחרות יותר?
כלומר, האם כדאי לנסות למשוך אותה לשעת שינה מאוחרת יותר כדי שתתעורר בשעה מאוחרת יותר או ששעת ההרדמות לא אמור להשפיע על שעת היקיצה?
(כשאנחנו מגיעות הביתה היא כבר מקטרת ובוכה מרב עייפות)
מאת: אורח/ת
2. הזזת השינה
12/10/2010 14:04
הי,

אני מבינה שביתך עדיין בשלבי התאקלמות לגן. לא פירטת איך היא ישנה בגן והאם היא ישנה מספיק במהלך היום. בכל מקרה, אני מקווה שהיא תסתגל בקרוב לשיגרה החדשה וזה יקל עליה להחזיק עד הערב.
בינתיים, מכיוון שהיא מאד עייפה אחהצ, אפשרי לה תנומה קצרה, של 30-40 דקות (את יכולה להעיר אותה) על מנת שתוכל להגיע לטקס השינה כשהיא לא בעייפות יתר. אין טעם למשוך אותה ללא שינה מכיוון שזה משפיע לרעה על איכות השינה ולא תורם מבחינת שעת ההתעוררות בבוקר.

בהצלחה,
שרון
3. הזזת פרק השינה
13/10/2010 8:53
היי שרון,
תודה רבה על התשובה המהירה (O:
באמת בגן שנתה של ביתי גרועה.
היא מספיקה לישון שעה בבית (שנת בוקר) בין 07:00 ל- 08:00 ואז בעלי לוקח אותה לגן.
בגן היא ישנה בצהריים בין חצי שעה לארבעים דקות בלבד!
הם לא מצליחים להחזיר אותה לישון לאחר מכן.
בימים שהיא לא בגן היא באמת לפעמים קצת מצייצת לאחר 40 דקות בשנת הצהריים.
לפעמים חוזרת לישון לבד, לפעמים אנחנו עוזרים לה עם מוצץ וסה"כ היא ישנה בין שעה וחצי לשעתיים (בבית).
הבעיה שלי עכשיו היא האם כשאיישם את מה שאמרת (אעיר אותה לאחר 30-40 דקות) אני בעצם זורמת עם התהליך שנוצר בגן (שנת צהריים של חצי שעה) ומקבעת אותו ע"י ההשלמה של 30-40 דקות אחה"צ?
האם יש איזשהו סיכוי ששנת הצהריים שלה תתארך ללא ההתערבות שלי? או שאין ברירה ולזרום עם בעיית שנת הצהריים בגן?
4. הזזת פרק השינה
14/10/2010 11:48
הי,

מנסיוני אין צורך להתערב בשינה של ביתך בגן, ועם הזמן ככל שהיא תסתגל לשיגרת היום שם גם השינה שלה תתארך ושוב תוכלו לחזור לשיגרת הערב שהתרגלתם אליה. שינה טובה היא חלק מתהליך ההסתגלות של הילד לסביבה החדשה וזה בדרך כלל מסתדר עם הזמן. עד אז נסי להקל עליה באמצעות תנומה קלה כפי שהצעתי.

בהצלחה,
שרון
בברכה,
שרון זנג'ירי

יועצת שינה לפי שיטת 'לילה טוב' מבית 'גנית פרג'
טל' 077-9625605 | נייד 054-6664385 | sharonz  מייל הריון לידה ganit-prag.com
הוספת תגובה:
שם: התחבר   *מומלץ להרשם לאתר ולהכניס תגובה על שמכם
כותרת: *
תוכן התגובה:
תמונה:
אני מסכים עם תקנון פורום הריון ולידה.