פורום: הכנה ללידה
תגובות: 0שינוי התנהגות בגיל 6 חודשים
תגובות אחרונות בפורומים
פורום: הנקה
תגובות: 0פורום: תמיכה בטיפולי פוריות
תגובות: 0פורום: דרושים
תגובות: 0פורום: זכויות נשים בהריון
תגובות: 0פורומים: 16 נושאים: 4095 תגובות: 5729
נושאים אחרונים בפורום הרגלי שינת תינוקות
01/06/2025 19:24
11/04/2025 14:43
26/02/2025 2:17
26/02/2025 2:12
15/02/2025 15:17

מנהל/ת את הפורומים: הרגלי שינת תינוקות

בית בת שישה חודשים. משלב מוקדם מד היא הורגלה ביניקה,ומייד אחר כך מעבר למיטתה לעתים כשהיא רדומה ולעתים לא. כשלא היתה רדומה הרדימה את עצמה עם המובייל.
לאחרונה תהליך ההרדמה הפך ארוך מאד אחרי היניקה אני צריכה להישאר איתה ללטף לשיר ורק אז היא נרדמת בשני הלילה האחרונים זה ארך זמן רב מהרגיל והלילה היא אחרי יניקה סירבה להרדם ובכתה. ניסינו פעמים רבות לחזור להרגיע ולצאת אך לשווא, היא המשיכה לבכות עד שהרמתי אותה וכשהחזרתי חזרה לבכות. בסופו של דבר אחרי שעה של נסיונות נתתי לה לינוק היא נרדמה והעברתי אותה למיטה. אני יודעת זה מקנה הרגל לא טוב. מה עושים? אם היא ממשיכה לבכות כל זמן שהיא במיטה וכשלוקחים נרגעת מחזירים בוכה. מה התהליך שעלינו לעשות. אני מבינה שאסור לתת לה להירדם בבכי, אז מהעושים?
- טקס השינה שלנו מתחיל בד"כ בשבע וחצי עם אמבטיה, הנקה בחדר חשוך ושינה.
- לרוב בתי מתעוררת פעם אחת בלילה ליניקה בסביבות ארבע ארבע וחצי. אני מניקה אותה בחדרה והיא חוזרת מייד לישון
- בהתעוררות השנייה של הבוקר שיכולה להיות בשש וחצי או שבע אני מביאה אותה למיטתנו ומניקה אותה שם ואז היא נרדמת שוב (ואני איתה) ומעוררת כעבור שעה שעה וחצי (יכול להיות שזה בעייתי? )
זהו מקווה שנתתי תמונה מספיק מלאה כדי לקבל תשובה
ממה שאת מתארת ביתך קיבלה ועדיין מקבלת עזרה בהרדמות. ברגע שתינוק תלוי בגורם תלות חיצוני (הנקה למשל) על מנת להירדם, עם הזמן מתפתחת עמידות אשר באה לידי ביטוי בהרדמות ארוכות יותר, יקיצות שהולכות ומתרבות ואף בחלונות עירות. כדי להימנע בכל אלו חשוב לעבוד על הירדמות עצמאית והרגלי שינה טובים.
כדי לעשות זאת, עליכם להתחיל מהשלב הראשון בשיטת 'לילה טוב', כלומר, להשכיב את ביתך במיטה תמיד כשהיא ערה ולא רדומה או מנומנמת ולעזור לה להירדם עם מגע רצוף שלכם במיטה. חשוב מאד להיענות לכל בכי, ולכן, אם היא בוכה והמגע במיטה אינו עוזר הוציאו והרגיעו על הידיים, וברגע שהיא נרגעת החזירו אותה למיטה והמשיכו עם המגע עד להירדמות.
מנסיוני התחלת התהליך יכולה להיות מלווה בהתנגדות, אך אם תנהגו בצורה נכונה ועקבית ההתנגדות והבכי יפחתו בצורה מאד משמעותית בתוך לילה או שניים.
כשתרגישו שההרדמות הופכות להיות קלות ורגועות יותר תוכלו בהדרגה להפחית את המגע והנוכחות עד שתגיעו להירדמות עצמאית.
הרדמה תוך הנקה היא בעייתית מכיוון שהיא יוצרת תלות, ולכן חשוב לשים לב לקצב היניקות כשהיא אוכלת ולנתק אותה כשהיניקות נחלשות ונעשות איטיות.
לגבי המשך השינה במיטתכם בבוקר, זה יכול להיות בעייתי מכיוון שהיא לא מודעת לכך שעכשיו בוקר ומבחינתה זה חלק מהלילה שבו שוב היא מקבלת עזרה בהירדמות. ההתעוררות הזו שבה היא מצפה להגיע למיטתכם סביר להניח שתלך ותקדים עם הזמן. רצוי מאד ללמד אותה לישון כל הלילה במיטה שלה.
בהצלחה,
שרון
1. שינוי התנהגות בגיל 6 חודשים
15/10/2010 22:17
שלוםבית בת שישה חודשים. משלב מוקדם מד היא הורגלה ביניקה,ומייד אחר כך מעבר למיטתה לעתים כשהיא רדומה ולעתים לא. כשלא היתה רדומה הרדימה את עצמה עם המובייל.
לאחרונה תהליך ההרדמה הפך ארוך מאד אחרי היניקה אני צריכה להישאר איתה ללטף לשיר ורק אז היא נרדמת בשני הלילה האחרונים זה ארך זמן רב מהרגיל והלילה היא אחרי יניקה סירבה להרדם ובכתה. ניסינו פעמים רבות לחזור להרגיע ולצאת אך לשווא, היא המשיכה לבכות עד שהרמתי אותה וכשהחזרתי חזרה לבכות. בסופו של דבר אחרי שעה של נסיונות נתתי לה לינוק היא נרדמה והעברתי אותה למיטה. אני יודעת זה מקנה הרגל לא טוב. מה עושים? אם היא ממשיכה לבכות כל זמן שהיא במיטה וכשלוקחים נרגעת מחזירים בוכה. מה התהליך שעלינו לעשות. אני מבינה שאסור לתת לה להירדם בבכי, אז מהעושים?
מאת: אורח/ת
2. המשך
15/10/2010 23:17
להשלמת התמונה אני אוסיף עוד כמה פרטים:- טקס השינה שלנו מתחיל בד"כ בשבע וחצי עם אמבטיה, הנקה בחדר חשוך ושינה.
- לרוב בתי מתעוררת פעם אחת בלילה ליניקה בסביבות ארבע ארבע וחצי. אני מניקה אותה בחדרה והיא חוזרת מייד לישון
- בהתעוררות השנייה של הבוקר שיכולה להיות בשש וחצי או שבע אני מביאה אותה למיטתנו ומניקה אותה שם ואז היא נרדמת שוב (ואני איתה) ומעוררת כעבור שעה שעה וחצי (יכול להיות שזה בעייתי? )
זהו מקווה שנתתי תמונה מספיק מלאה כדי לקבל תשובה
מאת: אורח/ת
3. בת שישה חודשים
18/10/2010 13:08
הי,ממה שאת מתארת ביתך קיבלה ועדיין מקבלת עזרה בהרדמות. ברגע שתינוק תלוי בגורם תלות חיצוני (הנקה למשל) על מנת להירדם, עם הזמן מתפתחת עמידות אשר באה לידי ביטוי בהרדמות ארוכות יותר, יקיצות שהולכות ומתרבות ואף בחלונות עירות. כדי להימנע בכל אלו חשוב לעבוד על הירדמות עצמאית והרגלי שינה טובים.
כדי לעשות זאת, עליכם להתחיל מהשלב הראשון בשיטת 'לילה טוב', כלומר, להשכיב את ביתך במיטה תמיד כשהיא ערה ולא רדומה או מנומנמת ולעזור לה להירדם עם מגע רצוף שלכם במיטה. חשוב מאד להיענות לכל בכי, ולכן, אם היא בוכה והמגע במיטה אינו עוזר הוציאו והרגיעו על הידיים, וברגע שהיא נרגעת החזירו אותה למיטה והמשיכו עם המגע עד להירדמות.
מנסיוני התחלת התהליך יכולה להיות מלווה בהתנגדות, אך אם תנהגו בצורה נכונה ועקבית ההתנגדות והבכי יפחתו בצורה מאד משמעותית בתוך לילה או שניים.
כשתרגישו שההרדמות הופכות להיות קלות ורגועות יותר תוכלו בהדרגה להפחית את המגע והנוכחות עד שתגיעו להירדמות עצמאית.
הרדמה תוך הנקה היא בעייתית מכיוון שהיא יוצרת תלות, ולכן חשוב לשים לב לקצב היניקות כשהיא אוכלת ולנתק אותה כשהיניקות נחלשות ונעשות איטיות.
לגבי המשך השינה במיטתכם בבוקר, זה יכול להיות בעייתי מכיוון שהיא לא מודעת לכך שעכשיו בוקר ומבחינתה זה חלק מהלילה שבו שוב היא מקבלת עזרה בהירדמות. ההתעוררות הזו שבה היא מצפה להגיע למיטתכם סביר להניח שתלך ותקדים עם הזמן. רצוי מאד ללמד אותה לישון כל הלילה במיטה שלה.
בהצלחה,
שרון
מאת: שרון זנג'ירי
בברכה,
שרון זנג'ירי
יועצת שינה לפי שיטת 'לילה טוב' מבית 'גנית פרג'
טל' 077-9625605 | נייד 054-6664385 | sharonz
ganit-prag.com
שרון זנג'ירי
יועצת שינה לפי שיטת 'לילה טוב' מבית 'גנית פרג'
טל' 077-9625605 | נייד 054-6664385 | sharonz

חזרה לעמוד הראשי של