התעוררויות מרובות בלילה

גנית פרג
קוראים לי גנית פרג, נשואה באושר לאופיר ואמא של ליהי ואילי המקסימים. אני מתמחה ב'הורים, ילדים והרגלים בריאים'. המטרה שלי היא לתת לכם - ההורים, "ארגז כלים" מעשי ויישומי של הרגלים יומיומיים בריאים, בתחומי החיים השונים הקשו... [לפירוט המלא]
מנהל/ת את הפורומים: הרגלי שינת תינוקות
עינת מזרחי
שמי עינת מזרחי, נשואה לאודי ואימא למאי עדן וניב. אני מדריכת התפתחות תינוקות ועוסקת בהקניית הרגלי שינה לתינוקות ופעוטות. הכניסה להורות לאחר לידתה של מאי זכורה לי כחוויה קשה, זה כלל כאבי הנקה, בכי ולילות ללא שינה. עד ג... [לפירוט המלא]
קוראים לי שרון זנג'ירי, נשואה באושר לבני ואמא של דורון, עידו ורוני המקסימים. אני עוסקת באימון אישי אדלריאני ובהקניית הרגלי שינה לתינוקות ופעוטות. במשך כעשר שנים עסקתי בתפקידי ניהול בתחום היי טק. התקדמתי, התפתחתי וב... [לפירוט המלא]

1. התעוררויות מרובות בלילה
19/10/2010 20:15
שלום רב,
לבני ימלאו 4 חודשים בעוד שבוע, שוקל 8 קילו ורק יונק. יש לו סדר יום. אני מתחילה מקלחת בערך בשבע בערב+הנקה ושינה. עד לפני 10 ימים ישן בעריסה.במשך היום ישן 4 תנומות של שעה וחצי כל אחת. השתמשנו בשמיכת עיטוף שעזרה מאוד בשינה, התעורר פעם אחת בלילה לאכול. בערך לפני 10 ימים הפסקתי לעטוף אותו והוא התחיל להתעורר 4 פעמים בלילה וחשבתי שזה בגלל שהעריסה קטנה כבר בשבילו והוא מתעורר כשהידיים שלו חובטות בדפנות של העריסה אז העברתי אותו לישון במיטה שלו. מאז מתעורר בערך כל שעה בלילה!!! אני מניקה אותו בערך ב-2 או 3 (רק אם בוכה גם על הידיים) וקשה להחזיר אותו לישון.אני משתמשת בטפיחות מלוות ב"ששש" וכשבוכה אני מרגיעה על הידיים ומחזירה שוב.ניסיתי על הצד ועל הבטן ולא תמיד מסכים. ברור לי שלא לימדתי אותו להרדם עצמאית אבל אני כן שמה אותו במיטה כשמראה סימני עייפות, יד על הבטן וליטופים והוא פשוט לא נרדם (עם מוצץ). יכול להיות במיטה ככה יותר משעה בלי לבכות ממש, רק חסר מנוחה ומקטר ולכן אני לא מרימה על הידיים.במשך היום אוכל כל 4 שעות וישן 3-4 פעמים בערך 50 דק'.הסבתות טוענות שזה צמיחת שיניים. זקוקה לעצה כי בעלי ואני מותשים ותשושים.
מאת: אורח/ת
2. התעוררויות מרובות
21/10/2010 16:43
הי,

אני מאד מבינה את הקושי שאתם חווים בשל ההתעוררויות המרובות של בנך. יכול להיות שהפסקת העיטוף והמעבר למיטה השפיעו על השינה שלו, ויחד עם זאת הסיבה שתינוקות מתעוררים בדרך כלל נובעת מחוסר היכולת שלהם להרדים את עצמם. בנך עדיין צעיר וזה טבעי שיזדקק לעזרה בהרדמות, אבל זה הזמן להתחיל לעבוד איתו על הרגלי שינה. כדי לעשות זאת השכיבי אותו במיטה ועזרי לו להירדם עם מגע שלך. אם הוא בוכה והמגע במיטה לא עוזר הרגיעי על הידיים, החזירי למיטה ברגע שנרגע והמשיכי עם המגע עד להירדמות. ההרדמות הראשונות יכולות לקחת זמן רב יותר אבל ככל שתתמידי הן ילכו ויתקצרו באופן משמעותי וכך גם הבכי.
באשר לשיניים, יכול להיות ששן שבוקעת מציקה, ועדיין חשוב מאד לעבוד על ההירדמות העצמאית מכיוון שאצל תינוקות שישנים טוב גם צמיחת שיניים לא תביא לרגרסיה בשינה.

בהצלחה,
שרון
בברכה,
שרון זנג'ירי

יועצת שינה לפי שיטת 'לילה טוב' מבית 'גנית פרג'
טל' 077-9625605 | נייד 054-6664385 | sharonz  מייל הריון לידה ganit-prag.com
הוספת תגובה:
שם: התחבר   *מומלץ להרשם לאתר ולהכניס תגובה על שמכם
כותרת: *
תוכן התגובה:
תמונה:
אני מסכים עם תקנון פורום הריון ולידה.