בן 4 חודשים פתאום הפסיק להירדם לבד

גנית פרג
קוראים לי גנית פרג, נשואה באושר לאופיר ואמא של ליהי ואילי המקסימים. אני מתמחה ב'הורים, ילדים והרגלים בריאים'. המטרה שלי היא לתת לכם - ההורים, "ארגז כלים" מעשי ויישומי של הרגלים יומיומיים בריאים, בתחומי החיים השונים הקשו... [לפירוט המלא]
מנהל/ת את הפורומים: הרגלי שינת תינוקות
עינת מזרחי
שמי עינת מזרחי, נשואה לאודי ואימא למאי עדן וניב. אני מדריכת התפתחות תינוקות ועוסקת בהקניית הרגלי שינה לתינוקות ופעוטות. הכניסה להורות לאחר לידתה של מאי זכורה לי כחוויה קשה, זה כלל כאבי הנקה, בכי ולילות ללא שינה. עד ג... [לפירוט המלא]
קוראים לי שרון זנג'ירי, נשואה באושר לבני ואמא של דורון, עידו ורוני המקסימים. אני עוסקת באימון אישי אדלריאני ובהקניית הרגלי שינה לתינוקות ופעוטות. במשך כעשר שנים עסקתי בתפקידי ניהול בתחום היי טק. התקדמתי, התפתחתי וב... [לפירוט המלא]

1. בן 4 חודשים פתאום הפסיק להירדם לבד
20/10/2010 16:13
שלום! בני בו 4 חודשים ושבוע ובשבוע וחצי אחרונים פתאום התחיל הבכי בזמן שהוא מתעייף ורוצה להירדם. עד אז הרבה פעמים הייתי מוצאת אותו שעה אחרי שהוא אוכל רדום באוניברסיטה. אם לא, הוא היה מתחיל ליילל קצת - הייתי לוקחת אותו ושמה במיטה שלו עם מוצץ וחיתול ותוך שניות הוא היה נרדם. עכשיו אני לא יודעת מה קרה לו, בערך חצי שעה אחרי אוכל הוא מתחיל לבכות וכאן מתחיל המסע שלי: אוניברסיטה, מיטה, עגלה בתוך הבית ועד שאני ממש נאלצת לצאת החוצה מהבית עם העגלה וכך הוא נרדם - בחוץ. וככה זה נמשך כל יום וכל היום. זה ממש מתסכל, אם הוא לא ישן, הוא בוכה.
אני רוצה לציין שהוא על הנקה בלבד והוא עולה במשקל, אבל אולי בכל זאת פתאום לא מספיק לו האוכל.
אשמח לקצת עזרה. תודה
מאת: אורח/ת
2. בן 4 חודשים
21/10/2010 17:36
הי,

אני מבינה שעד לא מזמן בנך היה נרדם בקלות ועכשיו ההרדמות קשות יותר. בדרך כלל הסיבה לרגרסיה בשינה היא התפתחות של עמידות לגורם תלות חיצוני. יחד עם זאת חשוב לזכור שדפוסי השינה של תינוקות משתנים לא פעם גם מבלי שנעשתה טעות כלשהי. הדרך להתמודד עם ההרדמות היא לעבוד איתו על הירדמות עצמאית במיטה. כשאת מזהה סימני עייפות השכיבי אותו במיטה ועזרי לו להירדם עם מגע רצוף. אם הוא בוכה והמגע במיטה לא עוזר הרגיעי על הידיים והחזירי למיטה על מנת שירדם בה. כשההרדמות יהיו קלות יותר תוכלי להפחית בהדרגה את המגע והנוכחות עד להירדמות עצמאית.

בהצלחה,

שרון
3. 4 חודשים
22/10/2010 11:01
תודה על התגובה. אני ניסיתי את השיטה ופעם ראשונה הייתי איתו שעה וחצי ככה עד שלבסוף הוא היה צריך לאכול והוא נרדם על הציצי. בפעם שניה אני 40 דקות הייתי ככה עד שלקחתי עגלה - לא יכולתי יותר ( לדעתי השיטה נוראית, כי הוא כל כך בוכה שנקרא הלב) ובכל זאת ניסיתי... אולי שי שיטה אחרת להרדמות?

תודה
4. בן 4 חודשים
24/10/2010 22:38
הי,

שיטת לילה טוב דוגלת בהיענות לכל בכי, כלומר שאם הילד בוכה חשוב להרגיע אותו על הידיים ורק כשנרגע להחזיר אותו למיטה ולעזור לו להירדם עם מגע. בכך אנחנו בעצם יוצרים חווית שינה חיובית עבור הילד ומנסיוני אחרי לילה או שניים הקושי פוחת בצורה מאד משמעותית וההרדמות הופכות להיות קלות בהרבה וללא בכי משמעותי.
אני מבינה את הקושי שאת מתארת, ויחד עם זאת, רק כשבנך ילמד להרדים את עצמו ההרדמות שלו והשינה יהיו טובים.

בהצלחה,
שרון
בברכה,
שרון זנג'ירי

יועצת שינה לפי שיטת 'לילה טוב' מבית 'גנית פרג'
טל' 077-9625605 | נייד 054-6664385 | sharonz  מייל הריון לידה ganit-prag.com
הוספת תגובה:
שם: אורח/ת התחבר   *מומלץ להרשם לאתר ולהכניס תגובה על שמכם
כותרת: *
תוכן התגובה:
תמונה:
אני מסכים עם תקנון פורום הריון ולידה.