בעיית שינה לתינוקת בת שלושה וחצי חודשים

גנית פרג
קוראים לי גנית פרג, נשואה באושר לאופיר ואמא של ליהי ואילי המקסימים. אני מתמחה ב'הורים, ילדים והרגלים בריאים'. המטרה שלי היא לתת לכם - ההורים, "ארגז כלים" מעשי ויישומי של הרגלים יומיומיים בריאים, בתחומי החיים השונים הקשו... [לפירוט המלא]
מנהל/ת את הפורומים: הרגלי שינת תינוקות
עינת מזרחי
שמי עינת מזרחי, נשואה לאודי ואימא למאי עדן וניב. אני מדריכת התפתחות תינוקות ועוסקת בהקניית הרגלי שינה לתינוקות ופעוטות. הכניסה להורות לאחר לידתה של מאי זכורה לי כחוויה קשה, זה כלל כאבי הנקה, בכי ולילות ללא שינה. עד ג... [לפירוט המלא]
קוראים לי שרון זנג'ירי, נשואה באושר לבני ואמא של דורון, עידו ורוני המקסימים. אני עוסקת באימון אישי אדלריאני ובהקניית הרגלי שינה לתינוקות ופעוטות. במשך כעשר שנים עסקתי בתפקידי ניהול בתחום היי טק. התקדמתי, התפתחתי וב... [לפירוט המלא]

1. בעיית שינה לתינוקת בת שלושה וחצי חודשים
24/10/2010 8:30
היי,

יש לי תינוקת מקסימה בת שלושה וחצי חודשים. כל ערב אנחנו מתחילים "טקס שינה" בסביבות שש וחצי שבע הכולל מקלחת, בקבוק ואז אני שמה אותה ערה במיטה עם מוצץ והיא נרדמת לבד די בקלות. בשבועיים האחרונים, אחרי שחודש קודם היא לא אכלה בכלל בלילה אך גם לא ישנה כל הלילה, התחלתי לתת לה בקבוק נוסף מתוך שינה באחת עשרה וחצי (היא אוכלת רק שליש מהכמות הרגילה) ואז היא ממשיכה לישון עד שלוש. עד השעה הזאת היא ישנה מעולה שינה מאוד עמוקה ממש שנת לילה ואז באופן קבוע בשלוש היא מתעוררת (היא לא רוצה לאכול כבר ניסיתי מספר פעמים) ומאז עד שש וחצי שבע שאנחנו קמות היא ממש נאבקת עם עצמה לישון- רואים שהיא מאוד רוצה אבל מה שקורה זה שאני נותנת לה את המוצץ והיא מפילה אותה עם הידיים לא בכוונה ואז היא מתעוררת בוכה וכך זה חוזר חלילה עד הבוקר כלומר היא מתעוררת בערך על 20 דקות.

ממש כואב לי עליה כי היא מאוד רוצה להמשיך לישון אך בלשב הזה של הלילה היא מתקשה...דרך אגב אני בטוחה שאם אני ארים אותה ארדים אותה על הידיים ואשים אותה איתי במיטה היא תמשיך לישון מעולה אך למרות ההנאה והכיף הגדול הזה אני לא רוצה שהיא תתרגל לזה....

אודה אם תייעצו לי כיצד עלי לפעול על מנת שביתי תוכל להמשיך לישון? האם יש דרך לשנות את השעון הביולוגי הזה שלה שגורם לה להתעורר בשלוש כל לילה?

בנוסף, עוד "בעיה" קטנה שיש לנו זה שלעומת הלילה ביום היא מתקשה להירדם לבד וזקוקה לידיים וברוב המקרים שאני מניחה אותה אחרי שנרדמה היא מתעוררת בבכי ובבוקר היא תופסת תנומות של 20 דקות ואז בצהריים היא ממש ממש עייפה ועצבנית ואז היא יכולה פתאו לישון 3 שעות...אודה לעזרה גם בעניין ההרדמות לבד במהלך היום וכמה מומלץ שהיא תישן ביום?

מצטערת על המייל הארוך......:)

אודה לקבלת עזרה,

מורן.
מאת: אורח/ת
2. שינה משותפת
24/10/2010 15:56
שינה משותפת עם התינוק משפרת במידה ניכרת את איכות השינה הן של התינוק והן של ההורים. בעצמך כתבת על ההנאה והכיף הגדול שבשינה המשותפת, הקשיבי לעצמך ולא לעצות של אחרים. למה לא ללכת עם מה שטוב לך ולה? כן, הילדה תתרגל לתחושת הביטחון שבשינה עם ההורים ותגדל ללא פחדי לילה. כשמגיע הזמן המתאים, אפשר להעביר אותה למיטה משלה. לא סתם כ"כ הרבה ילדים מתעוררים בלילה ועוברים למיטת ההורים, למה לא לישון יחד מלכתחילה?

(אמא לשניים שגדלו בשינה משותפת והיום ישנים כמו מלאכים במיטתם :-)
3. בת 3 וחצי חודשים
24/10/2010 22:55
הי,

ראשית, לגבי לינה משותפת, היא יכולה לשפר את איכות השינה של התינוק כאשר היא נעשית מתוך בחירה מודעת של ההורים והבנה של כל האספקטים שכרוכים בהחלטה שכזו. כשלוקחים ילדים למיטת ההורים מתוך עייפות ותחושת חוסר ברירה הלינה המשותפת אינה תורמת לאורך זמן לשינה של הילדים וההתעוררויות ממשיכות גם שם.
באשר לשינה של ביתך, היא עדיין מאד צעירה וזה טבעי שתהיה זקוקה לעזרה בהרדמות. לפי התיאור שלך היא נרדמת לבד בתחילת הלילה אך בהמשך הלילה ובמהלך היום היא עדיין נזקקת לעזרה בהרדמות וככל הנראה זו הסיבה להתעוררויות הרבות. כדי להקנות לה הרגלי שינה טובים ושינה רצופה תוכלי להתחיל לעבוד איתה על הירדמות עצמאית. כדי לעשות זאת השכיבי אותה במיטה ועזרי לה להירדם תוך שימוש במגע בתוך המיטה. אם היא בוכה והמגע במיטה אינו מרגיע, הוציאי והרגיעי על הידיים. ברגע שהיא נרגעת החזירי אותה למיטה והמשיכי עם המגע עד להירדמות שלה.
אגב, אני לא ממליצה על מתן ארוחת חלום מכיוון שזה יוצר תלות נוספת ומנסיוני מקבע יקיצה בשעה הזו וגורם גם ליקיצות נוספות.
לגבי שנות היום, גם כאן חשוב לעבוד על ההירדמות העצמאית ועם הזמן תוכלי לראות שיפור גם בתנומות אלו.

בהצלחה,
שרון
בברכה,
שרון זנג'ירי

יועצת שינה לפי שיטת 'לילה טוב' מבית 'גנית פרג'
טל' 077-9625605 | נייד 054-6664385 | sharonz  מייל הריון לידה ganit-prag.com
4. בת שלושה וחצי חודשים
25/10/2010 9:53
היי שרון,

תודה רבה על תשובתך.

לגבי עניין העזרה בלילה- זה בדיוק מה שאני עושה היא ישנה בעריסה לידי אני מכניסה את היד שלי לעריסה מלטפת אותה מחזיקה לה את היד ולפעמים את המוצץ על מנת שלא ייפול אבל מה שקורה זה שברגע שהוא נופל היא בוכה....

לגבי מהלך היום- ניסיתי את השיטה של להרים כשבוכים ולהניח בחזרה ואז מגע....אבל זה לא עבד אצלנו היא פשוט בכתה מאוד כל פעם שרק התחלתי להוריד את הידיים לכיוון המיטה וחרי 10 פעמים כאלה פשוט התייאשתי כי כאב לי לךראות שהיא כל כך עייפה ואני יכולה להרדים אותה בשנייה--- מה עושים??

לגבי האכלת חלום- אם יש יום שהיא לא אוכלת טוב (קורה לה בזמן האחרון) אז עדיין לא כדאי לתת לה את ההשלמה? (היא עולה יפה במשקל אבל אם לא אכלה במהלך היום כמו תמיד איך אדע שהתעוררות הזאת היא לא רעב?)

את חושבת שכל השינוי הזה ישנה את השעון הביולוגי הזה של ההתעוררות בדיוק בשלוש?

תודה רבה רבה מראש,
מורן.
5. המשך לתשובתי הקודמת
25/10/2010 16:31
היי שרון,

היום ניסיתי שוב את עניין ההירדמות לבד במהלך היום....ההתחלה נראתה טוב הנחתי אותה היא לא בכתה וממש ניסתה להירדם אבל אחרי 40 דקות שהיא לא הצליחה היא התחילה לבכות הרמתי, הרגעתי וכך חוזר חלילה במשך שעתיים וחצי. כל השעה וחצי האחרונות היו מלוות בצרחות ובכי לא נורמלי שהתחיל כל פעם מחדש ברגע שרק עשיתי את תנועת ההורדה מהידיים. לבסוף היא הייתה כל כך עייפה מהבכי שהיא נרדמה עלי ללא כוונה פשוט עניין של שניות ואז הנחתי אותה היא ישנה רבע שעה וקמה...

מייאש ביותר...שעתיים של מאבק ובסוף קיבלתי תינוקת עייפה שלא ישנה.....
איך זה יכול להיות שבערב היא נרדמת מדהים לבד וביום אין סיכוי?

זקוקה לעזרתך....האם יש משהו לא נכון שאני עושה?

תודה,
מורן
6. עדכון
26/10/2010 15:13
היי שרון,

עוד לפני שאת מספיקה לענות לי יש לי עדכונים-
אתמול אחרי שהיא התעוררה בצהריים נתתי לה מוצץ ואחרי כמה דקות היא אכן נרדמה לבד במיטה....
והיום בצהריים גם כן והאמת ללא כל קושי- אני חושבת שזה שאני משכיבה אותה בעריסה שבה היא ישנה בלילה (ולא בעריסה הנוספת או במיטה הגדולה שלה) תרם מאוד לעניין שהיא מבינה שעכשיו ישנים...

הקשבתי להמלצתך ואמש לא נתתי לה ארוחת חלום והאמת כפי שאמרת היא ישנה יותר טוב....

בעקבות השינויים יש לי עוד שאלה קטנה-

האם למידת השינה העצמאית צריכה להיות באותה מיטה כל הזמן או למשל גם בטיול בעגלה או בלול אצל סבתא?
אני שואלת כי שבוע הבא אני חוזרת לעבודה והיא תהיה עם אמא שלי חלק מהימים וחלק עם מטפלת.....

תודה,
מורן
7. תשובה - המשך
27/10/2010 11:32
הי מורן,

תודה על העידכון, אני מאד שמחה לשמוע על השיפור שחל בהרדמה של ביתך במהלך היום וכמו כן על העובדה שהחלטת להפסיק את ההאכלת החלום.
אני מבינה שביתך נרגעת ונרדמת עם מוצץ, וכרגע היא עדיין מאד צעירה ולא לוקחת אותו לבד, אבל חשוב להתחיל לאט לאט לעבוד איתה על כך שתיקח את המוצץ באופן עצמאי. התחילו לאמן אותה במהלך היום, בשעות עירות כשהיא על מזרן פעילות או בזמן טיול בעגלה. הציעו לה לקחת את המוצץ מהיד שלכם. עם הזמן חשוב שגם במהלך הלילה היא תלמד לקחת אותו לבד ולא תהיה תלויה בכם.
כאשר עובדים עם תינוק על השינה והקניית הרגלים שינה טובים רצוי שכמה שיותר הרדמות יהיו בבית, במיטה, ויחד עם זאת זה בסדר גמור אם מדי פעם היא תירדם במקום אחר כמו בעגלה או אצל הסבתא. לגבי חזרתך לעבודה, תינוקות עושים הפרדה בין אמא / אבא לבין מטפלים אחרים ולכן העובדה שהיא תהיה עם סבתא או עם מטפלת לא אמורה להשבש את תהליך הלמידה שהתחלת.

בהצלחה,
שרון
בברכה,
שרון זנג'ירי

8. המשך עדכון
29/10/2010 16:07
היי שרון,

תודה על התשובה.

התחלנו לעבוד על לקיחת המוצץ לבד.
האמת שהלילות האחרונים היו מאוד מוזרים- ביתי התעוררה המון פעמים גם בשעות שבהן היא תמיד ישנה מצוין ועמוק מאוד כמו אחת עשה ואחת בלילה וכן התקשתה מאוד מאוד לחזור לישון....

האם יכול להיות שהעבודה שלי איתה על שינה עצמאית במהלך היום השפיעה על הלילה?
איך אני יכולה להוריד לה קצת את התלות במוצץ כדי להירדם?

תודה,
מורן
9. תשובה - המשך
01/11/2010 14:55
הי,

מכיוון שאני לא מלווה אתכם באופן אישי קשה לי לומר בוודאות מה הסיבה שיש יותר התעוררויות במהלך הלילה. אני כן יכולה לומר שאם היא מתעוררת זה סימן שהיא מצפה לעזרה כלשהי בהירדמות. כשעובדים באופן נכון על שנת הלילה וכמובן גם על שנות היום ככל שמתקדמים בשלבים ההתעוררויות אמורות לפחות משמעותית.
באשר לשאלה על המוצץ - אם את מאפשרת לה לקחת מוצץ במהלך הלילה והמוצץ אכן מרגיע אותה התלות תיווצר וקשה לנו ההורים לשלוט בכך. לכן חשוב ללמד אותה לקחת אותו בעצמה.

בהצלחה,
שרון
בברכה,
שרון זנג'ירי

הוספת תגובה:
שם: התחבר   *מומלץ להרשם לאתר ולהכניס תגובה על שמכם
כותרת: *
תוכן התגובה:
תמונה:
אני מסכים עם תקנון פורום הריון ולידה.