בעיית הרדמות קשה לבת 5 חוד'

גנית פרג
קוראים לי גנית פרג, נשואה באושר לאופיר ואמא של ליהי ואילי המקסימים. אני מתמחה ב'הורים, ילדים והרגלים בריאים'. המטרה שלי היא לתת לכם - ההורים, "ארגז כלים" מעשי ויישומי של הרגלים יומיומיים בריאים, בתחומי החיים השונים הקשו... [לפירוט המלא]
מנהל/ת את הפורומים: הרגלי שינת תינוקות
עינת מזרחי
שמי עינת מזרחי, נשואה לאודי ואימא למאי עדן וניב. אני מדריכת התפתחות תינוקות ועוסקת בהקניית הרגלי שינה לתינוקות ופעוטות. הכניסה להורות לאחר לידתה של מאי זכורה לי כחוויה קשה, זה כלל כאבי הנקה, בכי ולילות ללא שינה. עד ג... [לפירוט המלא]
קוראים לי שרון זנג'ירי, נשואה באושר לבני ואמא של דורון, עידו ורוני המקסימים. אני עוסקת באימון אישי אדלריאני ובהקניית הרגלי שינה לתינוקות ופעוטות. במשך כעשר שנים עסקתי בתפקידי ניהול בתחום היי טק. התקדמתי, התפתחתי וב... [לפירוט המלא]

1. בעיית הרדמות קשה לבת 5 חוד'
03/11/2010 19:06
היי, האפרוחית שלי בת כמעט 5 חוד'. ינקה במשך3.5 חוד וכעת עם תמ"ל. ילדה נינוחה ורגועה, מעסיקה את עצמה, לא תלותית ומאוד מתוקה.

יש לנו בעיית הרדמות, נתקלנו בתופעה לאורך החודשים אך בימים האחרונים המצב החמיר.
היא מגיעה למצב שהיא לא מצליחה להרדם,בד"כ ההרדמה נעשת במיטה(לא אוהבת על הידיים) ומתחילה לצרוח. בימים האחרונים צורחת עד שנחנקת.
אנחנו שומרים על קור רוח, מחבקים אותה חזק, מסבירים לה שאנחנו כאן איתה ושעוד כמה דקות היא תרדם אבל היא פשוט לא נרגעת, ניסינו טיולים שלא תמיד עוזרים (עוזרים להרגעה אך לא להרדמות) אנחנו די מיואשים ומודאגים, ליבנו יוצא איליה, מנסים לעזור בכל דרך ולא מצליחים.
פשוט קשה לה להתנתק ולהרדם (ידוע לי כתופעה מוכרת אצל תינוקות)
אשמח לקבל טיפים נוספים, אני ממש מודאגת
**אתמול חזרתי לעבודה, כרגע הסבתות מטפלות בה, לדעתי הבכי החמיר ביומיים האחרונים- יכול להיות שגם בגיל צעיר כזה הניתוק טראומתי עבורה?
היא בידיים אוהבות, במיטה שלה, בבית שלה עם הריח והמשחקים שלה..
אשמח לתובנות :(
תודה!
מאת: מעין27
2. בעיית הירדמות - בת 5 חודשים
08/11/2010 12:17
הי,

אני מבינה את הקושי שאתם חווים, ואכן הרבה פעמים תינוקות צעירים מתקשים להרגיע את עצמם ולהירדם ולכן נזקקים לעזרתינו - ההורים.
בתהליך הקניית הרגלי שינה חשוב מאד להיות עקביים כדי להעביר מסר אחיד ולא מבלבל. השלב הראשון הוא לידד אותה עם המיטה על ידי כך שהיא תירדם תמיד במיטה שלה עם עזרה שלכם. השכיבו אותה במיטה כשהיא ערה ועיזרו לה להירדם עם הרבה מגע שלכם. אם היא בוכה והמגע במיטה לא עוזר הוציאו והרגיעו על הידיים, וברגע שנרגעת החזירו אותה למיטה והמשיכו עם המגע עד להירדמות. ייתכן שבלילות הראשונים זה יקח זמן רב, ואולי גם תהיה התנגדות שלה, אבל ככל שתתמידו ותהיו עקביים ההתנגדות תפחת בצורה מאד משמעותית וההרדמות יהיו קלות יותר. כשזה יקרה תוכלו להפחית את המגע והנוכחות שלכם בהדרגה עד שתגיעו להירדמות עצמאית.

בהצלחה,
שרון
בברכה,
שרון זנג'ירי

יועצת שינה לפי שיטת 'לילה טוב' מבית 'גנית פרג'
טל' 077-9625605 | נייד 054-6664385 | sharonz  מייל הריון לידה ganit-prag.com
הוספת תגובה:
שם: התחבר   *מומלץ להרשם לאתר ולהכניס תגובה על שמכם
כותרת: *
תוכן התגובה:
תמונה:
אני מסכים עם תקנון פורום הריון ולידה.