בעיות שינה במהלך היום

גנית פרג
קוראים לי גנית פרג, נשואה באושר לאופיר ואמא של ליהי ואילי המקסימים. אני מתמחה ב'הורים, ילדים והרגלים בריאים'. המטרה שלי היא לתת לכם - ההורים, "ארגז כלים" מעשי ויישומי של הרגלים יומיומיים בריאים, בתחומי החיים השונים הקשו... [לפירוט המלא]
מנהל/ת את הפורומים: הרגלי שינת תינוקות
עינת מזרחי
שמי עינת מזרחי, נשואה לאודי ואימא למאי עדן וניב. אני מדריכת התפתחות תינוקות ועוסקת בהקניית הרגלי שינה לתינוקות ופעוטות. הכניסה להורות לאחר לידתה של מאי זכורה לי כחוויה קשה, זה כלל כאבי הנקה, בכי ולילות ללא שינה. עד ג... [לפירוט המלא]
קוראים לי שרון זנג'ירי, נשואה באושר לבני ואמא של דורון, עידו ורוני המקסימים. אני עוסקת באימון אישי אדלריאני ובהקניית הרגלי שינה לתינוקות ופעוטות. במשך כעשר שנים עסקתי בתפקידי ניהול בתחום היי טק. התקדמתי, התפתחתי וב... [לפירוט המלא]

1. בעיות שינה במהלך היום
03/11/2010 22:47
שלום,
בני בן 4.5 חודשים. בסביבות השעה 19:15 אני ובעלי עושים לו אמבטיה, אח"כ אוכל תמ"ל 180 מ"ל (במהלך היום הוא יונק 5 פעמים). לאחר הבקבוק הוא נרדם בלי בעיה עד לשעות הבוקר (בסביבות השעה 6:30).
במהלך היום הוא מתקשה להירדם בלי ההנקה, גם לא לוקח מוצץ- לכן אני בבעייה. ניסיתי את שיטת "הרם הורד" וזה לא ממש מצליח.
לעיתים הוא נרדם ל- 45 דק' בשעה 9:00 ובשעה 12:30, אבל יכול גם לפסוח על זה.
ניסיתי גם את שיטת חמש הדקות, אבל התייאשתי, כי הצרחות שלו לא איפשרו לי להמשיך.
מה עלייל עשות?
מאת: אורח/ת
2. שינה במהלך היום
08/11/2010 12:30
הי,

אני מבינה שאתם חווים קושי בעיקר בשנות היום. כדי לעזור לבנך בתנומות היום חשוב לעבוד איתו על הירדמות עצמאית גם ביום וגם בלילה. לא ברור מדברייך האם בלילה הוא נרדם על הבקבוק או שהוא נרדם עצמאית.
לגבי שנות היום, חשוב לנתק את ההקשר שהוא עושה בין הנקה לשינה על יד כך שתשתדלי שלא להניק ממש לפני השינה. אם את בכל זאת מיניקה אותו ומייד משכיבה לישון הקפידי לנתק אותו כשהיניקות שלו נחלשות ונעשות איטיות יותר. השכיבי אותו במיטה כשהוא ער ועיזרי לו להירדם עם מגע רצוף. אם הוא בוכה והמגע במיטה לא עוזר הוציאי והרגיעי על הידיים וברגע שנרגע החזירי למיטה והמשיכי עם המגע עד להירדמות.
אצל ילדים רבים הרדמות היום קשות יותר מהלילה בשל היעדר מלטונין, וכן בשל הקושי לעשות הפסקה מהגירויים הרבים ולהירגע. לכן, אני ממליצה לעשות מעין טקס שינה גם ביום על מנת לעזור לו להוריד הילוך לקראת השינה. גם כאן, עקביות והתמדה יביאו לשיפור ולהקלה בהרדמות.

בהצלחה,
שרון
בברכה,
שרון זנג'ירי

יועצת שינה לפי שיטת 'לילה טוב' מבית 'גנית פרג'
טל' 077-9625605 | נייד 054-6664385 | sharonz  מייל הריון לידה ganit-prag.com
הוספת תגובה:
שם: התחבר   *מומלץ להרשם לאתר ולהכניס תגובה על שמכם
כותרת: *
תוכן התגובה:
תמונה:
אני מסכים עם תקנון פורום הריון ולידה.