הרגלי שינה לילדה בת שנתיים

גנית פרג
קוראים לי גנית פרג, נשואה באושר לאופיר ואמא של ליהי ואילי המקסימים. אני מתמחה ב'הורים, ילדים והרגלים בריאים'. המטרה שלי היא לתת לכם - ההורים, "ארגז כלים" מעשי ויישומי של הרגלים יומיומיים בריאים, בתחומי החיים השונים הקשו... [לפירוט המלא]
מנהל/ת את הפורומים: הרגלי שינת תינוקות
עינת מזרחי
שמי עינת מזרחי, נשואה לאודי ואימא למאי עדן וניב. אני מדריכת התפתחות תינוקות ועוסקת בהקניית הרגלי שינה לתינוקות ופעוטות. הכניסה להורות לאחר לידתה של מאי זכורה לי כחוויה קשה, זה כלל כאבי הנקה, בכי ולילות ללא שינה. עד ג... [לפירוט המלא]
קוראים לי שרון זנג'ירי, נשואה באושר לבני ואמא של דורון, עידו ורוני המקסימים. אני עוסקת באימון אישי אדלריאני ובהקניית הרגלי שינה לתינוקות ופעוטות. במשך כעשר שנים עסקתי בתפקידי ניהול בתחום היי טק. התקדמתי, התפתחתי וב... [לפירוט המלא]

1. הרגלי שינה לילדה בת שנתיים
08/11/2010 14:27
ביתי בת השנתיים ילדה מקסימה ובוגרת עד שמגיע זמן השינה ואז החגיגה מתחילה ואני אסביר:
היא ילדה יחידה שינקה עד גיל שנה ורק השנה היא התחילה ללכת לפעוטון עד כה היא היתה אצל הסבתא ולכן היא היתה מאד קשורה אלי....מרגע שהיא נגמלה מההנקה היא נרדמה אצל בעלי בכייף עד שיום אחד היא החליטה שרק אמא מרדימה ..וכשאני אומרת מרדימה אני מתכוונת שהיא ישנה לידי או עלי אחרת אין מצב שהיא נרדמת....
כיום היא ישנה בשעה שמונה אחרי ארוחת ערב ומקלחת עם בקבוק מים בלבד...אך לפני 3 חודשים עברנו דירה ומאז כל לילה בשעה 11:30-12:00 היא חייבת לבוא לישון אינו במיטה , דבר שהפך להיות ממש מעיק ולא נעים..
חייבת לציין שניסינו לתת לה להירדם לבד במיטה שלה והלהקירא לה סיפור לפני אבל היא פשוט פורצת בבכי היסטרי בלי להפסיק...
השאלה היא איך ניתן ללמד אותה להירדם לבד במיטה בדרך שתיהיה נעימה לכולנו.....כי המצב ממש מייאש!!!
תודה וסליחה על האריכות
מאת: אורח/ת
2. הרגלי שינה - בת שנתיים
13/11/2010 15:12
הי,

אני מבינה את הקושי שאתם חווים וכדי ללמד את ביתכם להירדם לבד וליצור אצלה חווית שינה חיובית התחילו בעבודה על הירדמות עצמאית על פי שיטת השלבים של 'לילה טוב'. ראשית הסבירו לה שמהיום היא תירדם במיטה שלה ותישן בה כל הלילה ולא במיטתכם. בשלב הראשון השכיבו אותה במיטה לאחר טקס השינה ועיזרו לה להירדם עם מגע רצוף שלכם. אם היא בוכה והמגע במיטה לא מרגיע אותה, הוציאו אותה והרגיעו על הידיים. ברגע שהיא נרגעת החזירו למיטה והמשיכו עם המגע עד שתירדם. אם תהיו עקביים וברורים הבכי וההתנגדות יפחתו באופן מאד משמעותי בתוך לילה או שניים. בהמשך, כשההרדמות יהיו קלות יותר תוכלו להפחית את המגע והנוכחות שלכם בחדר עד להירדמות עצמאית. אם היא מתעוררת בלילה ומגיעה למיטתכם החזירו אותה בעקביות למיטה שלה ועיזרו לה להירדם. העקביות תעזור לה להטמיע את ההרגלים החדשים והיא תלמד שמיטה שלה היא מקום בטוח ונעים.

בהצלחה,
שרון
בברכה,
שרון זנג'ירי

יועצת שינה לפי שיטת 'לילה טוב' מבית 'גנית פרג'
טל' 077-9625605 | נייד 054-6664385 | sharonz  מייל הריון לידה ganit-prag.com
הוספת תגובה:
שם: התחבר   *מומלץ להרשם לאתר ולהכניס תגובה על שמכם
כותרת: *
תוכן התגובה:
תמונה:
אני מסכים עם תקנון פורום הריון ולידה.