פורום: הכנה ללידה
תגובות: 0שנת לילה רצופה לילדה בת שנה ושלושה חודשים
תגובות אחרונות בפורומים
פורום: הנקה
תגובות: 0פורום: תמיכה בטיפולי פוריות
תגובות: 0פורום: דרושים
תגובות: 0פורום: זכויות נשים בהריון
תגובות: 0פורומים: 16 נושאים: 4095 תגובות: 5729
נושאים אחרונים בפורום הרגלי שינת תינוקות
01/06/2025 19:24
11/04/2025 14:43
26/02/2025 2:17
26/02/2025 2:12
15/02/2025 15:17

מנהל/ת את הפורומים: הרגלי שינת תינוקות

כיצד אני מביאה אותה לישון לילה שלם? אני יוסיף כי בלילות האחרונים ממש קשה והיא התחילה להתעורר כל שעתיים (שיניים, נזלת ושאר ירקות).
אני רוצה גם לציין כי היא אוכלת ארוחת ערב ב- 7 בערב ואם אכלה ממש טוב היא לא גומרת את הבקבוק לפני השינה ואז מתעוררת מוקדם יותר.
איך אני מסיימת את התלות בבקבוק והאם היא באמת נרדמית עצמאית או שאני משלה את עצמי
תודה רבה
טל
מהדברים שאת מתארת נראה שתהליך ההירדמות בתחילת הלילה באמת נעים ואף לא ארוך אך זו עדיין הירדמות עם תלות בנוכחות שלך בחדר ולכן זו אינה הירדמות עצמאית. בנוסף קיימת התלות בבקבוקים שביתך מקבלת במהלך הלילה ואשר עוזרים לה לחזור לישון. כדי להביא לשנת לילה רצופה ואיכותית חשוב להגיע להירדמות עצמאית, כזו שאינה דורשת את הנוכחות שלכם בזמן ההרדמה וכמו כן הפסקת התלות בבקבוק. בגילה אפשר להפסיק את האכלת הלילה אך רצוי לעשות זאת בהדרגה. כדי לנתק את ההקשר שביתך עושה בין הבקבוק לשינה יש לנתק אותה מהבקבוק כאשר קצב היניקות שלה נחלש ונעשה איטי יותר ולהשכיב במיטה. בנוסף, החליטו על שעות האכלה קבועות, למשל בשעה מינימום 1:00 ומיניום 5:00 ובכל מספר ימים רווחו בעוד שעה. כך תהיה האכלה אחת בלילה שגם אותה תדחו בכל כמה ימים עד שתביאו להפסקת האוכל בלילה.
לגבי הנוכחות שלכם בחדר, המשיכו בתהליך והרחיקו עוד את הכיסא לכיוון הדלת וגשו אליה רק כדי להרגיע אם יש בכי. בהמשך תוכלו להשכיב אותה לישון, לתת נשיקה ולילה טוב ולצאת מהחדר. גם אז חשוב לגשת ולהיענות לכל בכי.
בהצלחה,
שרון
לא כל כך הבנתי מה זה אומר לרווח את שעות האכלה. לדוגמא אם נתתי לה בקבוק ב1:00 אז בלילה הבא לתת אותו ב12:00?. מה עם במקום בקבוק לתת מים? אתמול בלילה היא קמה ב- 11:30 ונתתי לה בקבוק מים כי היא מאוד בכתה. היא חזרה לישון וקמה שוב ב-3 ואז נתתי לה בקבוק חלב כפי שהמלצת וניתקתי אותה לפני שנרדמה עליו
הרעיון הוא לדחות בכל כמה ימים עוד את שע האוכל עד להפסקה מוחלטת. נסי במשך כמה ימים לתת לה בקבוק חלב אם היא מתעוררת החל מהשעה 1:00. אם היא מתעוררת מוקדם יותר החזירי אותה לישון ללא הבקבוק. כאשר תראי שזה עובד טוב, כלומר היא חוזרת לישון בקלות בלי הבקבוק ואף פותחת פערי שינה גדולים יותר תוכלי לדחות עוד את שעת הבקבוק לשעה 2:00.
לגבי מים, אני לא ממליצה לתת מים במהלך הלילה, במיוחד כשהיא עדיין מקבלת בקבוק כך שאין כאן עניין של צמא. מים הופכים במקרים רבים לתלות שקשה להיגמל ממנה, וכמויות המים שילדים מבקשים בלילה הולכות וגדלות.
בהצלחה,
שרון
בני הקטן בן 10 חודשים, הולך לישון ב- 19:30 עם בקבוק, נרדם מייד, אך מתעורר בלילה בין 3 ל-4 ואפילו 5 פעמיים, כשמתוכם פעמיים לפחות הוא מקבל בקבוק, מעבר לבעייתיות של השינה הלא רצופה שלנו כהורים, ישנה הבעיה של אחיו הגדול (כבן 5) שמתעורר בשעות מאוד מוקדמות (בין 5 ל-6 בבוקר) כתוצאה מהתעוררויות התכופות של הקטן.
ראשית כיצד ניתן לסיים את התלות בבקבוק ולגרום לו לישון שנת לילה רצופה, ושנית מה לעשות עם ההתעוררות המוקדמת מאוד של אחיו הגדול ?
תודה רבה,
תמר.
1. שנת לילה רצופה לילדה בת שנה ושלושה חודשים
10/11/2010 10:36
שלום גנית, בתי בת שנה ושלושה חודשים. הולכת לישון ב- 20:30 לאחר טכס שינה מסודר שכולל אמבטיה, בקבוק יחד הקראת סיפור, אמירת לילה טוב וחיבוק. כאשר אני מניחה אותה אני שרה לה ובין 5-10 דקות היא הרדמתי כאשר אני יושבת לא רחוק ממנה ויוצאת כאשר היא נרדמית. היא מתעוררת בין פעם לפעמים.בין חצות ל-2 בבוקר ובחמש בבוקר. בשני המיקרים היא מקבלת בקבוק אך בחמש בבוקר צריך גם להרים אותה כדי שהיא תרדם לפעמים כמה פעמים( שאני עושה זאת היא פשוט קמה לבוקר חדש, כאשר בעלי עושה זאת היא חוזרת לישון). כיצד אני מביאה אותה לישון לילה שלם? אני יוסיף כי בלילות האחרונים ממש קשה והיא התחילה להתעורר כל שעתיים (שיניים, נזלת ושאר ירקות).
אני רוצה גם לציין כי היא אוכלת ארוחת ערב ב- 7 בערב ואם אכלה ממש טוב היא לא גומרת את הבקבוק לפני השינה ואז מתעוררת מוקדם יותר.
איך אני מסיימת את התלות בבקבוק והאם היא באמת נרדמית עצמאית או שאני משלה את עצמי
תודה רבה
טל
מאת: אורח/ת
2. שנת לילה רצופה
13/11/2010 15:04
הי,מהדברים שאת מתארת נראה שתהליך ההירדמות בתחילת הלילה באמת נעים ואף לא ארוך אך זו עדיין הירדמות עם תלות בנוכחות שלך בחדר ולכן זו אינה הירדמות עצמאית. בנוסף קיימת התלות בבקבוקים שביתך מקבלת במהלך הלילה ואשר עוזרים לה לחזור לישון. כדי להביא לשנת לילה רצופה ואיכותית חשוב להגיע להירדמות עצמאית, כזו שאינה דורשת את הנוכחות שלכם בזמן ההרדמה וכמו כן הפסקת התלות בבקבוק. בגילה אפשר להפסיק את האכלת הלילה אך רצוי לעשות זאת בהדרגה. כדי לנתק את ההקשר שביתך עושה בין הבקבוק לשינה יש לנתק אותה מהבקבוק כאשר קצב היניקות שלה נחלש ונעשה איטי יותר ולהשכיב במיטה. בנוסף, החליטו על שעות האכלה קבועות, למשל בשעה מינימום 1:00 ומיניום 5:00 ובכל מספר ימים רווחו בעוד שעה. כך תהיה האכלה אחת בלילה שגם אותה תדחו בכל כמה ימים עד שתביאו להפסקת האוכל בלילה.
לגבי הנוכחות שלכם בחדר, המשיכו בתהליך והרחיקו עוד את הכיסא לכיוון הדלת וגשו אליה רק כדי להרגיע אם יש בכי. בהמשך תוכלו להשכיב אותה לישון, לתת נשיקה ולילה טוב ולצאת מהחדר. גם אז חשוב לגשת ולהיענות לכל בכי.
בהצלחה,
שרון
מאת: שרון זנג'ירי
בברכה,
שרון זנג'ירי
יועצת שינה לפי שיטת 'לילה טוב' מבית 'גנית פרג'
טל' 077-9625605 | נייד 054-6664385 | sharonz
ganit-prag.com
שרון זנג'ירי

3. המשך שאלה
15/11/2010 14:21
תודה שרון, לא כל כך הבנתי מה זה אומר לרווח את שעות האכלה. לדוגמא אם נתתי לה בקבוק ב1:00 אז בלילה הבא לתת אותו ב12:00?. מה עם במקום בקבוק לתת מים? אתמול בלילה היא קמה ב- 11:30 ונתתי לה בקבוק מים כי היא מאוד בכתה. היא חזרה לישון וקמה שוב ב-3 ואז נתתי לה בקבוק חלב כפי שהמלצת וניתקתי אותה לפני שנרדמה עליו
4. המשך - תשובה
16/11/2010 17:28
הי,הרעיון הוא לדחות בכל כמה ימים עוד את שע האוכל עד להפסקה מוחלטת. נסי במשך כמה ימים לתת לה בקבוק חלב אם היא מתעוררת החל מהשעה 1:00. אם היא מתעוררת מוקדם יותר החזירי אותה לישון ללא הבקבוק. כאשר תראי שזה עובד טוב, כלומר היא חוזרת לישון בקלות בלי הבקבוק ואף פותחת פערי שינה גדולים יותר תוכלי לדחות עוד את שעת הבקבוק לשעה 2:00.
לגבי מים, אני לא ממליצה לתת מים במהלך הלילה, במיוחד כשהיא עדיין מקבלת בקבוק כך שאין כאן עניין של צמא. מים הופכים במקרים רבים לתלות שקשה להיגמל ממנה, וכמויות המים שילדים מבקשים בלילה הולכות וגדלות.
בהצלחה,
שרון
מאת: שרון זנג'ירי
בברכה,
שרון זנג'ירי
ganit-prag.com
שרון זנג'ירי

5. שנת לילה של תינוק והפרעה לאחיו הגדול
18/11/2010 10:32
שלום גנית, בני הקטן בן 10 חודשים, הולך לישון ב- 19:30 עם בקבוק, נרדם מייד, אך מתעורר בלילה בין 3 ל-4 ואפילו 5 פעמיים, כשמתוכם פעמיים לפחות הוא מקבל בקבוק, מעבר לבעייתיות של השינה הלא רצופה שלנו כהורים, ישנה הבעיה של אחיו הגדול (כבן 5) שמתעורר בשעות מאוד מוקדמות (בין 5 ל-6 בבוקר) כתוצאה מהתעוררויות התכופות של הקטן.
ראשית כיצד ניתן לסיים את התלות בבקבוק ולגרום לו לישון שנת לילה רצופה, ושנית מה לעשות עם ההתעוררות המוקדמת מאוד של אחיו הגדול ?
תודה רבה,
תמר.
חזרה לעמוד הראשי של
פורום הריון ולידה
חזרה לפורום
הרגלי שינת תינוקות
חזרה לעמוד הראשי של
פורום הריון ולידה
חזרה לפורום
הרגלי שינת תינוקות