פורום: הרגלי שינת תינוקות
תגובות: 3שינה והנקה
תגובות אחרונות בפורומים
פורום: הריון ולידה רפואי
תגובות: 0פורום: הרגלי שינת תינוקות
תגובות: 0פורום: הרגלי שינת תינוקות
תגובות: 8פורום: הרגלי שינת תינוקות
תגובות: 0פורומים: 16 נושאים: 4088 תגובות: 5729
נושאים אחרונים בפורום הרגלי שינת תינוקות
11/04/2025 14:43
26/02/2025 2:17
26/02/2025 2:12
15/02/2025 15:17
04/06/2024 20:07

מנהל/ת את הפורומים: הרגלי שינת תינוקות

ביתי בת 5.5 חודשים, יונקת הנקה מלאה. עד כה תהליך ההרדמות שלה קשור באופן הדוק להנקה, ביום וגם בלילה. יתרה מכך, שמתי לב שהיא ממשיכה לינוק בצורה אקטיבית מאד גם אחרי שהיא נרדמת. כשהיא מסיימת לינוק אני מנתקת אותה משד ומשכיבה אותה במיטתה. לעיתים פעולה זו גורמת לה להתעורר וכדי להרדים אותה שוב אני מצמידה אותה חזרה לשד.
בימים אלו אני שוקלת איך ומתי להתחיל להרגיל אותה להרדם בעצמה, אך כיוון שהיא נרדמת בעודה אוכלת, נראה לי מוזר להעיר אותה ולתת לה להרדם שוב לבד.
חשוב לי לציין שלמעט מקרים נדירים היא ישנה טוב, מתעוררת 2-3 פעמים בלילה, יונקת וממשיכה לשון ללא כל בעיה. בנוסף חשוב לציין שבכל התעוררות שלה במהלך הלילה אני מרימה ומניקה אותה.
מה דעתך? איך ומתי כדאי להתחיל בתהליך?
תודה רבה, ורד
אנינשמחה לשמוע שאת מעוניינת להתחיל לעבוד עם ביתך על הרגלי שינה וגיל 5-6 חודשים זה זמן מצויין להתחיל, מכיוון שבגיל זה יש לתינוקות כבר יכולת הירדמות עצמאית.
כדי להפסיק את התלות שלה בהנקה לצורך הירדמות, נסי לשים לב לקצב היניקות שלה. כאשר הקצב נחלש ונעשה איטי נתקי אותה והשכיבי במיטה. תינוקות בדרך כלל יונקים בלילה כשהעיניים עצומות ולכן הסימן להתנמנמות הוא קצב היניקות שנחלש. כשהיא במיטה עזרי לה להירדם תוך מגע רצוף שלך (טפיחות, ליטוף, נידנוד קל) עד להירדמות. בהמשך, כשההרדמות יהיו קלות יותר תוכלי להפחית בהדרגה את המגע והנוכחות עד להירדמות עצמאית.
בהצלחה,
שרון
1. שינה והנקה
15/11/2010 22:56
שלום רב,ביתי בת 5.5 חודשים, יונקת הנקה מלאה. עד כה תהליך ההרדמות שלה קשור באופן הדוק להנקה, ביום וגם בלילה. יתרה מכך, שמתי לב שהיא ממשיכה לינוק בצורה אקטיבית מאד גם אחרי שהיא נרדמת. כשהיא מסיימת לינוק אני מנתקת אותה משד ומשכיבה אותה במיטתה. לעיתים פעולה זו גורמת לה להתעורר וכדי להרדים אותה שוב אני מצמידה אותה חזרה לשד.
בימים אלו אני שוקלת איך ומתי להתחיל להרגיל אותה להרדם בעצמה, אך כיוון שהיא נרדמת בעודה אוכלת, נראה לי מוזר להעיר אותה ולתת לה להרדם שוב לבד.
חשוב לי לציין שלמעט מקרים נדירים היא ישנה טוב, מתעוררת 2-3 פעמים בלילה, יונקת וממשיכה לשון ללא כל בעיה. בנוסף חשוב לציין שבכל התעוררות שלה במהלך הלילה אני מרימה ומניקה אותה.
מה דעתך? איך ומתי כדאי להתחיל בתהליך?
תודה רבה, ורד
מאת: אורח/ת
2. שינה והנקה
17/11/2010 22:20
הי ורד,אנינשמחה לשמוע שאת מעוניינת להתחיל לעבוד עם ביתך על הרגלי שינה וגיל 5-6 חודשים זה זמן מצויין להתחיל, מכיוון שבגיל זה יש לתינוקות כבר יכולת הירדמות עצמאית.
כדי להפסיק את התלות שלה בהנקה לצורך הירדמות, נסי לשים לב לקצב היניקות שלה. כאשר הקצב נחלש ונעשה איטי נתקי אותה והשכיבי במיטה. תינוקות בדרך כלל יונקים בלילה כשהעיניים עצומות ולכן הסימן להתנמנמות הוא קצב היניקות שנחלש. כשהיא במיטה עזרי לה להירדם תוך מגע רצוף שלך (טפיחות, ליטוף, נידנוד קל) עד להירדמות. בהמשך, כשההרדמות יהיו קלות יותר תוכלי להפחית בהדרגה את המגע והנוכחות עד להירדמות עצמאית.
בהצלחה,
שרון
מאת: שרון זנג'ירי
בברכה,
שרון זנג'ירי
יועצת שינה לפי שיטת 'לילה טוב' מבית 'גנית פרג'
טל' 077-9625605 | נייד 054-6664385 | sharonz
ganit-prag.com
שרון זנג'ירי
יועצת שינה לפי שיטת 'לילה טוב' מבית 'גנית פרג'
טל' 077-9625605 | נייד 054-6664385 | sharonz

חזרה לעמוד הראשי של