פורום: הרגלי שינת תינוקות
תגובות: 3בת שנה ושבעה חודשים שלוקח לה זמן לישון
תגובות אחרונות בפורומים
פורום: הריון ולידה רפואי
תגובות: 0פורום: הרגלי שינת תינוקות
תגובות: 0פורום: הרגלי שינת תינוקות
תגובות: 8פורום: הרגלי שינת תינוקות
תגובות: 0פורומים: 16 נושאים: 4088 תגובות: 5729
נושאים אחרונים בפורום הרגלי שינת תינוקות
11/04/2025 14:43
26/02/2025 2:17
26/02/2025 2:12
15/02/2025 15:17
04/06/2024 20:07

מנהל/ת את הפורומים: הרגלי שינת תינוקות

אני אב לילדה בת שנה ושבעה חודשים שלוקח לה כמעט שעה להרדם
לפני השינה אנו עושים לה אמבטיה והיא אוכלת ארוחת ערב
לאחר מכן אנו מודיעים לה שבעוד כמה דקות הולכים לישון כי כעת לילה
לאחר כמה דקות מכבים אורות שמים אותה במיטתה ואנו יושבים במיטתנו ומחכים שהיא תרדם
במהלך ארבעים דקות או שעה לפעמים היא קמה שוב ושוב זורקת את השמיכה האהובה עליה עלינו ומצפה שנכסה אותה שוב ושוב פעם אני ופעם בת זוגתי
היא משחקת צוחקת ובועטת בסורגי המיטה
שאלתי היא האם זה טבעי והאם עלינו לעשות משהו על מנת שהיא תירדם לבד
כמו כן אין אפשרות שאנו נצא מהחדר היות ופעם אחת היא טיפסה על סורגי המיטה ולמזלנו קפצה על המיטה שלנו ולא קרה כלום אך בפעם הבאה זה יכול להיגמר על הרצפה ואנו כמובן לא מעוניינים בכך
בקרוב נארגן לה מיטת מעבר אני לא יודע אם זה יעזור או לא אבל בכל מקרה אשמח לדעת כיצד לגרום לה להיות עצמאית ולהרדם לבד ומהר
מהתיאור שלך נשמע שתהליך ההירדמות של ביתך ארוך ומייגע והנוכחות שלכם בזמן ההרדמה עדיין נדרשת. לא ציינת איך היא היתה נרדמת לפני שהצליחה לקפוץ מהמיטה ובכל מקרה הירדמות של ילדה בגילה צריכה להיות עצמאית וכמו כן קצרה בהרבה.
אני מבינה את החשש שלכם להשאיר אותה לבד בזמן ההירדמות ותוכלו כמובן לעשות זאת ברגע שתרגישו בטוחים יותר מבחינה בטיחותית. עד אז חשוב שתעבירו מסר מאד ברור שזמן ההרדמה אינו זמן משחק אלא עליה לנסות ולהירדם. למשל, בנושא השמיכה אם היא מפריעה לתהליך ההירדמות אתם יכולים להוציא אתשמיכה מהמיטה. כל עוד אתם נוכחין בחדר אתם מהווים קהל עבורה וזה בעייתי ולכן חשוב שלא תשתפו פעולה עם הנסיונות שלה ליצור איתכם אינטראקציה.
בהצלחה,
שרון
1. בת שנה ושבעה חודשים שלוקח לה זמן לישון
16/11/2010 15:56
שלוםאני אב לילדה בת שנה ושבעה חודשים שלוקח לה כמעט שעה להרדם
לפני השינה אנו עושים לה אמבטיה והיא אוכלת ארוחת ערב
לאחר מכן אנו מודיעים לה שבעוד כמה דקות הולכים לישון כי כעת לילה
לאחר כמה דקות מכבים אורות שמים אותה במיטתה ואנו יושבים במיטתנו ומחכים שהיא תרדם
במהלך ארבעים דקות או שעה לפעמים היא קמה שוב ושוב זורקת את השמיכה האהובה עליה עלינו ומצפה שנכסה אותה שוב ושוב פעם אני ופעם בת זוגתי
היא משחקת צוחקת ובועטת בסורגי המיטה
שאלתי היא האם זה טבעי והאם עלינו לעשות משהו על מנת שהיא תירדם לבד
כמו כן אין אפשרות שאנו נצא מהחדר היות ופעם אחת היא טיפסה על סורגי המיטה ולמזלנו קפצה על המיטה שלנו ולא קרה כלום אך בפעם הבאה זה יכול להיגמר על הרצפה ואנו כמובן לא מעוניינים בכך
בקרוב נארגן לה מיטת מעבר אני לא יודע אם זה יעזור או לא אבל בכל מקרה אשמח לדעת כיצד לגרום לה להיות עצמאית ולהרדם לבד ומהר
מאת: אורח/ת
2. בת שנה ושבעה חודשים
17/11/2010 23:14
הי,מהתיאור שלך נשמע שתהליך ההירדמות של ביתך ארוך ומייגע והנוכחות שלכם בזמן ההרדמה עדיין נדרשת. לא ציינת איך היא היתה נרדמת לפני שהצליחה לקפוץ מהמיטה ובכל מקרה הירדמות של ילדה בגילה צריכה להיות עצמאית וכמו כן קצרה בהרבה.
אני מבינה את החשש שלכם להשאיר אותה לבד בזמן ההירדמות ותוכלו כמובן לעשות זאת ברגע שתרגישו בטוחים יותר מבחינה בטיחותית. עד אז חשוב שתעבירו מסר מאד ברור שזמן ההרדמה אינו זמן משחק אלא עליה לנסות ולהירדם. למשל, בנושא השמיכה אם היא מפריעה לתהליך ההירדמות אתם יכולים להוציא אתשמיכה מהמיטה. כל עוד אתם נוכחין בחדר אתם מהווים קהל עבורה וזה בעייתי ולכן חשוב שלא תשתפו פעולה עם הנסיונות שלה ליצור איתכם אינטראקציה.
בהצלחה,
שרון
מאת: אורח/ת
חזרה לעמוד הראשי של
פורום הריון ולידה
חזרה לפורום
הרגלי שינת תינוקות
חזרה לעמוד הראשי של
פורום הריון ולידה
חזרה לפורום
הרגלי שינת תינוקות