בעייה בתנומת צהריים

גנית פרג
קוראים לי גנית פרג, נשואה באושר לאופיר ואמא של ליהי ואילי המקסימים. אני מתמחה ב'הורים, ילדים והרגלים בריאים'. המטרה שלי היא לתת לכם - ההורים, "ארגז כלים" מעשי ויישומי של הרגלים יומיומיים בריאים, בתחומי החיים השונים הקשו... [לפירוט המלא]
מנהל/ת את הפורומים: הרגלי שינת תינוקות
עינת מזרחי
שמי עינת מזרחי, נשואה לאודי ואימא למאי עדן וניב. אני מדריכת התפתחות תינוקות ועוסקת בהקניית הרגלי שינה לתינוקות ופעוטות. הכניסה להורות לאחר לידתה של מאי זכורה לי כחוויה קשה, זה כלל כאבי הנקה, בכי ולילות ללא שינה. עד ג... [לפירוט המלא]
מנהל/ת את הפורומים: הרגלי שינת תינוקות
קוראים לי שרון זנג'ירי, נשואה באושר לבני ואמא של דורון, עידו ורוני המקסימים. אני עוסקת באימון אישי אדלריאני ובהקניית הרגלי שינה לתינוקות ופעוטות. במשך כעשר שנים עסקתי בתפקידי ניהול בתחום היי טק. התקדמתי, התפתחתי וב... [לפירוט המלא]
מנהל/ת את הפורומים: הרגלי שינת תינוקות

1. בעייה בתנומת צהריים
04/12/2010 15:46
ליועצות השינה שלום,
בתי בת שנה וארבעה חודשים, נרדמת לבד (תלויה במוצץ אבל מכניסה אותו בעצמה) מהשבועות הראשונים לחייה, תמיד הייתה עם סדר יום שהשתנה עם הגיל, כיום ישנה רק צהריים בערך שעתיים וחצי וכמעט 12 שעות בלילה (טפו-טפו). היא החלה להתנגד לשינת הבוקר לפני 3 שבועות אז הפסקנו.
בימים האחרונים (מיום שלישי) מייללת בלילה, כנראה חולה או משהו (אתמול היה לה חום גבוה והיא בכיינית בימים האלה), אבל לא קוראת לנו. הבעיה היא בסופ"ש - גם אתמול וגם היום כששמנו אותה לישון בצהריים היא פשוט נכנסה להיסטריה. חיכינו כמה דקות והיא נרדמה לפחות משעה, קמה וכבר אי אפשר היה להרגיע אותה.
אין לנו מושג מה לעשות עם זה. אנחנו תוהים אם היינו צריכים להכנס ישר על ההתחלה ולעשות לה הרם-הורד או משהו, או שזה בגלל מחלה, או חרדת נטישה פתאום. או שהיא פוחדת מהתנור שהכנסנו לה לחדר (למרות שגם בלילה החדר שלה עם אור קלוש ורואים אותו).
נשמח לקבל רעיונות להתמודדות, שכן שינת הצהריים חיונית לה לתפקוד במהלך היום, היא מאוד עייפה כשהיא לא ישנה.
בתודה מראש.
מאת: אורח/ת
2. תנומת צהריים
07/12/2010 8:37
הי,

שנת צהריים אכן חשובה מאד ובגילה היא עדיין זקוקה לה על מנת לתפקד היטב במהלך היום.
הבכי הסוער בזמן השכבה בצהריים יכול לנבוע מסיבות שונות כגון שלבי התפתחות, שינוי כלשהו בטקס השינה וכו'. בכל מקרה, על מנת שחוויית השינה תהיה חיובית, חשוב לא להשאיר אותה במיטה כשהיא בוכה אלא לגשת אליה ולהרגיע. רק ברגע שהיא נרגעת אתם יכולים להחזיר אותה למיטה ולצאת מהחדר. גם אם תהליך ההרדמה יהיה מעט ארוך יותר במשך כמה ימים התעקשו על כך שהיא תירדם ורוב הסיכויים שהקושי שאתם חווים כרגע ייעלם.

בהצלחה,
שרון
בברכה,
שרון זנג'ירי

יועצת שינה לפי שיטת 'לילה טוב' מבית 'גנית פרג'
טל' 077-9625605 | נייד 054-6664385 | sharonz  מייל הריון לידה ganit-prag.com
הוספת תגובה:
שם: התחבר   *מומלץ להרשם לאתר ולהכניס תגובה על שמכם
כותרת: *
תוכן התגובה:
תמונה:
אני מסכים עם תקנון פורום הריון ולידה.
טוען נתונים, נא המתן...

* שדות חובה
* גודל מקסימלי להעלאת תמונות: 700 KB
* ניתן להעלות קבצי jpg / gif בלבד