פורום: הכנה ללידה
תגובות: 0שינוי הרגלי שינה
תגובות אחרונות בפורומים
פורום: הנקה
תגובות: 0פורום: תמיכה בטיפולי פוריות
תגובות: 0פורום: דרושים
תגובות: 0פורום: זכויות נשים בהריון
תגובות: 0פורומים: 16 נושאים: 4095 תגובות: 5729
נושאים אחרונים בפורום הרגלי שינת תינוקות
01/06/2025 19:24
11/04/2025 14:43
26/02/2025 2:17
26/02/2025 2:12
15/02/2025 15:17

מנהל/ת את הפורומים: הרגלי שינת תינוקות

ביתי בת חצי שנה. כיום היא נרדמת בהנקה בלבד, במהלך היום וגם בלילה. אין לי בעיה עם עניין זה כשלעצמו, אך לאחרונה החלו להופיע בעיות אחרות.
בחודשיים האחרונים היא החלה להתעורר לעיתים תכופות ואף תכופות מאד במהלך הלילה. עד כדי כך שבלילות מסויימים היא מתעוררת כמעט כל שעה. (יש לציין כי לפני כן היא התעוררה כפעמיים עד שלוש בלילה. עוד יש לציין כי היא ישנה איתי ועם בעלי באותו חדר).כמובן שכשהיא מתעוררת בלילה אני לוקחת אותה אליי ומניקה אותה עד שהיא (או אני) נרדמת שוב. הדבר הפך למטרד של ממש ואני לא יודעת מה יכולה להיות הסיבה לכך ואיך לטפל בעיניין.
בנוסף, באם נרצה לשנות את הרגלי ההרדמות שלה, האם את ממליצה כבר כצעד ראשון לנתק את הקשר שבין ההנקה לשינה. כלומר, לצור רצף פעולות חדש שמוביל לשינה, בו לא ההנקה היא "התחנה" האחרונה?
אשמח לעצתך.
שבוע טוב, ורד
אז תצטרכי להמשיך הלאה ולהרדים אותה בתחילה מנומנמת במיטה עם מגע (או עלייך, תלויי איפה את בוחרת להתחיל) וזה תהליך הדרגתי של לימוד הרדמות עצמאית, שתחילתו ניתוק הקשר בין הנקה לשינה. אם היא רגילה להרדם בהנקה, ברור שכשהיא קמה ככה תוכלי להרדים אותה... היא רוצה לשחזר את תנאי ההרדמות הקודמים שלה.
ועוד משהו - באמצע הלילה תני לה כמה שניות לפני שאת קופצת להניק אותה. אולי היא תפתיע אותך ותחזור לישון. תעמידי פנים שאת עדיין ישנה וחכי מעט. וגם - אולי תני לאבא לקום אליה (תחליפו צדדים, שהיא לא תהיה צמודה לחלב), אולי מאבא לא יהיה צורך נוסף והיא פשוט תחזור לישון.
טיפים שקראתי במספר מקומות (כולל "לישון בלי לבכות") ונוסו על חברותיי המניקות.
מתיאור הדברים נראה שביתך פיתחה תלות בהנקה. כשתינוק תלוי בגורם תלות חיצוני, עם הזמן מתפתחת עמידות לאותו גורם. הביטוי של עמידות היא בהרדמות ארוכות יותר, יקיצות הולכות ומתרבות במהלך הלילה וגם חלונות עירות. כדי להתמודד עם ההתעוררויות התכופות יש ללמד אותה להירדם באופן עצמאי ללא תלות בהנקה. כדי לעשות זאת עלייך לנתק אותה כשהיניקות נחלשות ונעשות איטיות, ולהשכיב אותה במיטה כשהיא עדיין ערה ולא מנומנמת. עזרי לה להירדם תוך שילוב של מגע כשהיא במיטה. אם המגע לא עוזר הרגיעי על הידיים והחזירי אותה שוב למיטה על מנת שההירדמות תהיה במיט ולא מחוץ לה. עם הזמן כשההרדמות ילכו ויהיו קלות יותר תוכלי להפחית את המגע והנוכחות הקרובה עד שתגיעו להירדמות עצמאית.
בהצלחה,
שרון
אני בדילמה גדולה איך לשנות את זה?
האם כדאי לקבע שיטת הרדמה אחרת שאינה קשורה באוכל ורק אחכ לנסות את ההרדמה העצמאית- יותר הדרגתי אולי... או שמייד לנתק את ההרגל מה שיהיה יותר דרמטי מבחינתה.. אשמח לתגובה בהקדם
שיטת לילה טוב היא שיטה הדרגתית שבה למדים את הילד הירדמות עצמאית בהדרגה, כאשר בשלב הראשון יש מגע רב עד להירדמות ובהדרגה מפחיתים אותו עדשמגיעים להירדמות עצמאית.
אני לא ממליצה כרגע לקבע תלות אחרת, אלא להחליף את התלות בהנקה בתלות במגע בתוך המיטה. אם היא מאד בוכה כשאת מניחה אותה במיטה המשיכי להרגיע על הידים עד שהיא תירגע. חשוב היות עקביים בעניין הזה ולא להעביר את המסר שאם היא תתעקש ותמשיך לבכות את בסופו של דבר תניקי אותה.
בהצלחה,
שרון
1. שינוי הרגלי שינה
04/12/2010 21:18
שלום רב,ביתי בת חצי שנה. כיום היא נרדמת בהנקה בלבד, במהלך היום וגם בלילה. אין לי בעיה עם עניין זה כשלעצמו, אך לאחרונה החלו להופיע בעיות אחרות.
בחודשיים האחרונים היא החלה להתעורר לעיתים תכופות ואף תכופות מאד במהלך הלילה. עד כדי כך שבלילות מסויימים היא מתעוררת כמעט כל שעה. (יש לציין כי לפני כן היא התעוררה כפעמיים עד שלוש בלילה. עוד יש לציין כי היא ישנה איתי ועם בעלי באותו חדר).כמובן שכשהיא מתעוררת בלילה אני לוקחת אותה אליי ומניקה אותה עד שהיא (או אני) נרדמת שוב. הדבר הפך למטרד של ממש ואני לא יודעת מה יכולה להיות הסיבה לכך ואיך לטפל בעיניין.
בנוסף, באם נרצה לשנות את הרגלי ההרדמות שלה, האם את ממליצה כבר כצעד ראשון לנתק את הקשר שבין ההנקה לשינה. כלומר, לצור רצף פעולות חדש שמוביל לשינה, בו לא ההנקה היא "התחנה" האחרונה?
אשמח לעצתך.
שבוע טוב, ורד
מאת: אורח/ת
2. לדעתי שווה לך קודם כל לנתק את הקשר בין הנקה לשינה
05/12/2010 15:41
לדעתי האינטואיציה שלך נכונה (מאוד). תניקי אותה, אבל כשהיניקות נחלשות והיא מתחילה להתנמנם נתקי אותה מהפיטמה וסגרי לה את הפה בעדינות עם האצבע (או דחפי מוצץ אם היא לוקחת מוצץ). אם היא מתעצבנת, תחזירי אותה לפיטמה ותני לה עוד קצת ואז חזרי על הפעולה (נתקי אותה אחרי 10-60 שניות). אחרי כמה פעמים היא תהיה בזרועותייך מנומנמת אבל לא ישנה בהנקה. אז תצטרכי להמשיך הלאה ולהרדים אותה בתחילה מנומנמת במיטה עם מגע (או עלייך, תלויי איפה את בוחרת להתחיל) וזה תהליך הדרגתי של לימוד הרדמות עצמאית, שתחילתו ניתוק הקשר בין הנקה לשינה. אם היא רגילה להרדם בהנקה, ברור שכשהיא קמה ככה תוכלי להרדים אותה... היא רוצה לשחזר את תנאי ההרדמות הקודמים שלה.
ועוד משהו - באמצע הלילה תני לה כמה שניות לפני שאת קופצת להניק אותה. אולי היא תפתיע אותך ותחזור לישון. תעמידי פנים שאת עדיין ישנה וחכי מעט. וגם - אולי תני לאבא לקום אליה (תחליפו צדדים, שהיא לא תהיה צמודה לחלב), אולי מאבא לא יהיה צורך נוסף והיא פשוט תחזור לישון.
טיפים שקראתי במספר מקומות (כולל "לישון בלי לבכות") ונוסו על חברותיי המניקות.
3. שינוי הרגלי שינה
07/12/2010 8:43
הי,מתיאור הדברים נראה שביתך פיתחה תלות בהנקה. כשתינוק תלוי בגורם תלות חיצוני, עם הזמן מתפתחת עמידות לאותו גורם. הביטוי של עמידות היא בהרדמות ארוכות יותר, יקיצות הולכות ומתרבות במהלך הלילה וגם חלונות עירות. כדי להתמודד עם ההתעוררויות התכופות יש ללמד אותה להירדם באופן עצמאי ללא תלות בהנקה. כדי לעשות זאת עלייך לנתק אותה כשהיניקות נחלשות ונעשות איטיות, ולהשכיב אותה במיטה כשהיא עדיין ערה ולא מנומנמת. עזרי לה להירדם תוך שילוב של מגע כשהיא במיטה. אם המגע לא עוזר הרגיעי על הידיים והחזירי אותה שוב למיטה על מנת שההירדמות תהיה במיט ולא מחוץ לה. עם הזמן כשההרדמות ילכו ויהיו קלות יותר תוכלי להפחית את המגע והנוכחות הקרובה עד שתגיעו להירדמות עצמאית.
בהצלחה,
שרון
מאת: שרון זנג'ירי
בברכה,
שרון זנג'ירי
יועצת שינה לפי שיטת 'לילה טוב' מבית 'גנית פרג'
טל' 077-9625605 | נייד 054-6664385 | sharonz
ganit-prag.com
שרון זנג'ירי

4. בעיה דומה אך שונה- היא איננה מפסיקה לבכות כשמנסים להרגיע על הידיים
13/12/2010 8:22
יש לי בדיוק את אותה הבעיה, כבר ניסית את העניין של לנתק ולשים במיטה, אך ברגע שמשכיבים אותה במיטה היא נעשית היסטרית ולא מפסיקה לבכות גם כשלוקחים אותה על הידיים. נראה שמאד ברור לה מה היא רוצה והיא לא מוכנה לפשרות או הרגעות. יש לציין שהיא אוהבת את המיטה שלה ויכולה לשהות בה בזמנים אחרים גם כשאיננה ישנה. זקוקה נואשות לעזרה! אנחנו מתעוררים כל שעה וחצי בלילה, מנסים גם שיטות הרדמה אחרות - ידיים או כדור אבל היא ממש מתנגדת ולפעמים גם על אלה לא מצליחה להירגע. אני בדילמה גדולה איך לשנות את זה?
האם כדאי לקבע שיטת הרדמה אחרת שאינה קשורה באוכל ורק אחכ לנסות את ההרדמה העצמאית- יותר הדרגתי אולי... או שמייד לנתק את ההרגל מה שיהיה יותר דרמטי מבחינתה.. אשמח לתגובה בהקדם
5. תלות בהנקה
13/12/2010 9:03
הי,שיטת לילה טוב היא שיטה הדרגתית שבה למדים את הילד הירדמות עצמאית בהדרגה, כאשר בשלב הראשון יש מגע רב עד להירדמות ובהדרגה מפחיתים אותו עדשמגיעים להירדמות עצמאית.
אני לא ממליצה כרגע לקבע תלות אחרת, אלא להחליף את התלות בהנקה בתלות במגע בתוך המיטה. אם היא מאד בוכה כשאת מניחה אותה במיטה המשיכי להרגיע על הידים עד שהיא תירגע. חשוב היות עקביים בעניין הזה ולא להעביר את המסר שאם היא תתעקש ותמשיך לבכות את בסופו של דבר תניקי אותה.
בהצלחה,
שרון
מאת: שרון זנג'ירי
בברכה,
שרון זנג'ירי
ganit-prag.com
שרון זנג'ירי

חזרה לעמוד הראשי של