התעוררויות תכופות בלילה לתינוק בן שנה ושלושה חודשים

גנית פרג
קוראים לי גנית פרג, נשואה באושר לאופיר ואמא של ליהי ואילי המקסימים. אני מתמחה ב'הורים, ילדים והרגלים בריאים'. המטרה שלי היא לתת לכם - ההורים, "ארגז כלים" מעשי ויישומי של הרגלים יומיומיים בריאים, בתחומי החיים השונים הקשו... [לפירוט המלא]
מנהל/ת את הפורומים: הרגלי שינת תינוקות
עינת מזרחי
שמי עינת מזרחי, נשואה לאודי ואימא למאי עדן וניב. אני מדריכת התפתחות תינוקות ועוסקת בהקניית הרגלי שינה לתינוקות ופעוטות. הכניסה להורות לאחר לידתה של מאי זכורה לי כחוויה קשה, זה כלל כאבי הנקה, בכי ולילות ללא שינה. עד ג... [לפירוט המלא]
קוראים לי שרון זנג'ירי, נשואה באושר לבני ואמא של דורון, עידו ורוני המקסימים. אני עוסקת באימון אישי אדלריאני ובהקניית הרגלי שינה לתינוקות ופעוטות. במשך כעשר שנים עסקתי בתפקידי ניהול בתחום היי טק. התקדמתי, התפתחתי וב... [לפירוט המלא]

1. התעוררויות תכופות בלילה לתינוק בן שנה ושלושה חודשים
29/12/2010 22:32
שלום גנית, בני בן שנה ושלושה חודשים. הולך לישון ב- 20:30 לאחר טכס שינה מסודר שכולל אמבטיה, הקראת סיפור ובקבוק כאשר את הבקבוק אנו נותנים לו בתנוחת ערסול בידינו בישיבה., לאחר שנועם סיים את הבקבוק כשמסיים אותו הוא כבר נרדם .מהידיים שלנו אנו מעבירים אותו ישן למיטה שלו. רק בחודש האחרון זה לא היה עד כה בכלל בכלל נועם מתעורר מס' פעמים בלילה החל מהשעה 24:00 ובוכה. לפעמים רק ליטוף תוך כדי שכיבה עוזר ןלפעמים מתחיל בכי מטורף עם סיטואציה של מאבק שנועם רוצה להירדם בידיים או לחילופין לצאת לטייל בסלון. הבכי הוא מטורף מה שבחיים לא שמעתי אותו כך מהרגע שנולד.אני מכירה את השיטה שלך בקריאה קודמת ואני עושה את מה שאת מדברת עליו . אך לאחרונה יש את התחושה שזה כבר לא עוזר . לרב זה עוזר עד שיש שבירה בשיגרה כלשהי שינה במיטה לא שלו אצל סבא וסבתא, מחלה וכו'. אם עד היום לא היון בעיות שינה זה מתחיל עכשיו .. בכל המיקרים
כיצד אני מביאה אותה לישון לילה שלם? אני יוסיף כי בלילות האחרונים ממש קשה והיא התחילה להתעורר כל שעתיים (שיניים, נזלת ושאר ירקות).
אני רוצה גם ל אני מתעקשת על השיטה שלך עם הזמן זה עוזר ופוחת אך לא ניפתר לחלוטין.כשנועם קם הוא רוצה להירדם במיטה שלנו - שזה היה פעם אחת ויחידה מאז שנולד ומאז הוא זוכר זאת או רוצה לצאת מהחדר או סתם רוצה שאשאר לידו עד שיירדם

מה עושים ? במה התלות שלו ? ומאיפה מגיעים כל המאבקים האילו שאני לא מכירה עד כה?!י
תודה רבה
שירלי
מאת: אורח/ת
2. התעוררויות תכופות
03/01/2011 17:47
הי שירלי,

מהדברים שאת מתארת ברור שנועם זקוק להרבה עזרה בהרדמות. כשילד תלוי בגורמי תלות חיצוניים עם הזמן (או בזמן מחלה, בקיעת שיניים וכו') מתרחשת עמידות ואחד הביטויים שלה אלו התעוררויות תכופות. את מציינת שבתחילת הערב הוא נרדם על הבקבוק וזה כמובן יוצר תלות. אני מבינה שגם בהתעוררויות במהלך הלילה נועם נזקק למגע או ידיים כדי לחזור לישון וגם אלו הם כמובן גורמי תלות. כשמיישמים נכון את שיטת 'לילה טוב' ההרגלים מוטמעים כך שגם אחרי מחלה או לינה מחוץ לבית הילד יחזור מייד לשיגרה וללילות רגועים.
הבכי הסוער שאת מתארת הוא בדרך כלל תוצאה של בילבול בכל הקשור לשינה ורגשות שליליים כלפי המיטה והשינה. בעבודה נכונה ועקבית הרעיון הוא ליצור שיגרת לילה ברורה יותר וחוויית שינה חיובית.
מכיוון שאני לא מלווה אתכם באופן אישי אני לא יודעת באיזה שלב אתם נמצאים. בכל מקרה, התחילו בעבודה על הירדמות בתוך המיטה ולא תוך שתיית הבקבוק, גם בתחילת הלילה וגם במהלך הלילה כשהוא מתעורר.
כשנועם יידע להירדם לבד תוכלו להינות מלילות רצופים.

בהצלחה,

שרון
בברכה,
שרון זנג'ירי

יועצת שינה לפי שיטת 'לילה טוב' מבית 'גנית פרג'
טל' 077-9625605 | נייד 054-6664385 | sharonz  מייל הריון לידה ganit-prag.com
3. תינוק בן 1 שנה וחודשיים יונק ומתעורר תכופות מאז לידתו
10/02/2011 21:38
שלום גנית

שמי מיכל והתינוק שלי יונק והוא נמצא איתי במהלך היום בבית (אני לא עובדת), הוא מתעורר כל לילה במשך בין פעמיים לכל הפחות ל-5 פעמים
וזה מתיש אותי, מה גם שיש לי ילדים נוספים בבית.

רוב הזמן הוא נרדם תוך כדי יניקה ואז אני מניחה אותו במיטה הוא נרדם לשעתיים וכעבור שעתיים הוא נעמד במיטה, ובוכה.

מה לדעתך עלי לעשות בענין זה?

אודה לעזרתך
מיכל
4. בן שנה וחודשיים
14/02/2011 22:14
הי מיכל,

מדברייך נשמע שבנך פיתח תלות בהנקה ונזקק להנקה התכופה בלילה על מנת להירדם. כדי שהוא ילמד לישון טוב יותר עלייך ללמד אותו להירדם לבד, ללא כל תלות בגורם חיצוני כמו ההנקה. כשהוא יונק, נתקי אותו כשקצב היניקות נחלש ונעשה איטי והשכיבי אותו במיטה כשהוא ער. עזרי לו להירדם תוך שימוש במגע. עם הזמן תוכלי להפחית את המגע והנוכחות עד להירדמות עצמאית.

בהצלחה,
שרון
בברכה,
שרון זנג'ירי

יועצת שינה לפי שיטת 'לילה טוב' מבית 'גנית פרג'
טל' 077-9625605 | נייד 054-6664385 | sharonz  מייל הריון לידה ganit-prag.com
5. בת שנה וחודש
05/10/2014 21:55
שלום גנית, שמי ענת ואני אמא לנעמי בת השנה וחודש. עד עכשיו נעמי ישנה זה זמן לילות רצופים. פתאום, בלילות האחרונים היא החלה להתעורר בבכי חזק ולהעמד במיטתה כדי שיוציאו אותה. לתחושתי, היא פשוט פוחדת (למרות שאחיה הגדול ישן איתה בחדר). אבל לא באמת ברור לי מניין בא השינוי לרעה הזה...אנחנו מקפידים על טקס שינה שמסתיים בבקבוק בסלון , באור על מנת שהיא תשאר ערה. ואז מעבירים אותה למיטתה. אשמח לעצתך. בברכה, ענת
6. בת שנה וחודש
06/10/2014 12:16
היי ענת,

ללא אבחון קשה לי לומר מדוע יש שינוי כדאי לבדוק מה אתם עושים על מנת שהיא תחזור לישון ומה קורה בתחילת הלילה עד שהיא נרדמת (מבחינת ההתערבות שלכם), לרוב שם נמצאת התשובה. אפשרות נוספת היא לוודא שאינה עייפה. אפשרות שלישית- אם יש תחושה כזו גם במהלך היום ייתכן וזה פחד נטישה שזהו שלב התפתחותי כשהוא יחלוף במהלך היום הוא יחלוף גם בלילה ובינתיים חשוב לגשת אליה ולתת מענה לבכי, להרגיע ולצאת.
בברכה,
עינת מזרחי, 'חלום מתוק'

יעוץ שינה לתינוקות ופעוטות
נייד 052-5616602 | http://www.halommatok.co.il | einat.mizrachi  מייל הריון לידה gmail.com
הוספת תגובה:
שם: אורח/ת התחבר   *מומלץ להרשם לאתר ולהכניס תגובה על שמכם
כותרת: *
תוכן התגובה:
תמונה:
אני מסכים עם תקנון פורום הריון ולידה.
טוען נתונים, נא המתן...

* שדות חובה
* גודל מקסימלי להעלאת תמונות: 700 KB
* ניתן להעלות קבצי jpg / gif בלבד