פורום: הכנה ללידה
תגובות: 0התעוררויות מרובות בלילה אצל תינוק בן 8 חודשים
תגובות אחרונות בפורומים
פורום: הנקה
תגובות: 0פורום: תמיכה בטיפולי פוריות
תגובות: 0פורום: דרושים
תגובות: 0פורום: זכויות נשים בהריון
תגובות: 0פורומים: 16 נושאים: 4095 תגובות: 5729
נושאים אחרונים בפורום הרגלי שינת תינוקות
01/06/2025 19:24
11/04/2025 14:43
26/02/2025 2:17
26/02/2025 2:12
15/02/2025 15:17

מנהל/ת את הפורומים: הרגלי שינת תינוקות

אני אימא לתינוק כמעט בן שמונה חודשים, מניקה באופן מלא+מוצקים, בני הולך לישון בשעה 7 בערב ולרוב נרדם עם מוצץ באופן עצמאי במיטתו (נדיר שנרדם בהנקה). החלטתי על זמני ארוחות ליליות קבועות ואני מנסה ליישמם, בין השעות 11-12, בין השעות 2-3 ובין השעות 5-6 לפנות בוקר(הייתי שמחה לוותר על אחת משתי ההנקות הללו).בחודשים האחרונים משהו משתבש וההתעוררויות הפכו מרובות ותכופות, לעיתים חוזר לישון בכוחות עצמו, לעיתים זקוק רק למוצץ או לההרגעה על הידיים, לפעמים בוכה עד שאני נכנעת ומניקה ורק כך נרגע, משתדלת לנתק ברגע שקצב היניקות מואט.חשוב לציין שלעיתים אנחנו נכנסים למין סדרת התעוררויות, שיכולה להימשך כשעה ושלבסוף או שמגיעה שעת ההנקה או שאני נכנעת ומניקה, ואז נרגע ונרדם למחזור שינה יותר ארוך ורציף.
בנוסף, לקראת הבוקר ההתעוררויות נעשות תכופות יותר עד שמתעורר סופית בסביבות 6-6 וחצי.
במהלך היום ישן במיטתו, נרדם באופן עצמאי (לעיתים עם נוכחות שלי ומעט מגע) ישן בין 45-90 דקות כ-3 תנומות ביום. (בד"כ תנומה אחת יותר ארוכה ושתיים קצרות).
מה לדעתך יכול לעזור לשינת לילה רציפה מעבר למה שיישמתי?
אשמח לעזרתך,
תודה.
למרות הניסיון לנתק את הקשר שבנך עושה בין הנקה לשינה, נראה שעדיין הוא תלוי בהנקה וזקוק לה על מנת להירדם. בגילו, שלוש ארוחות במהלך הלילה זה לא מעט ורצוי להפחית בהדרגה את כמות הארוחות על ידי הגדלת הפערים ביניהן. נראה שיש גורמי תלות נוספים כגון המוצץ, אבל גם אם בנך נרדם לגמרי באופן עצמאי, ללא כל עזרה של גורמי תלות, הוא עדיין יתעורר לפחות שלוש פעמים בלילה כדי לינוק וזאת בהנחה שהוא התעורר בזמן שקבעת מראש. מכיוון שההתעוררויות שלו נקבעות על ידי שעון ביולוגי, באופן טבעי הוא גם מתעורר לפני זמן הארוחה ואם את מאפשרת לו לינוק נוצרת שוב ציפיה לאוכל. אני לא מכירה את המקרה באופן אישי ולכן אני לא יכולה לדעת בוודאות מהם גורמי התלות הנוספים, אבל חשוב לנטרל את כולם כדי להגיע לשנת לילה רצופה. כדי לרווח את הארוחות הגדילי את הפער ביניהן בשעה בכל כמה ימים.
בהצלחה,
שרון
איך מנטרלים את התלות במוצץ?
מוצץ הוא גורם הרגעה מצויין כל עוד בנך ילמד לקחת אותו בכוחות עצמו. כדי לעשות זאת אמני אותו בשעות עירות, במהלך היום על מנת שילמד לקחת את המוצץ לבד. במקביל עבדי איתו גם במהלך הלילה ולמדי אותו בהדרגה לא לצפות שתשימי לו את המוצץ בפה אלא שיקח אותו באופן עצמאי.
בהצלחה,
שרון
שוב תודה, אך מתשובתך לא ברור לי איך אני מאמנת אותו לקחת מוצץ בלילה ללא עזרתי?
להתעלם מבכיו? לפי הבנתי בכי זה לא חלק משיטתך.
לתשובתך אודה,
שלומית
לפי שיטת לילה טוב חשוב להיענות לכל בכי ולא להתעלם אף פעם מבכי של תינוק. הרעיון הוא בהדרגה להפחית את העזרה עם המוצץ עד שהוא ילמד לקחת אותו לבד מהמיטה ללא כל עזרה. בגילו הוא כבר מסוגל לעשות זאת אלא שהוא רגיל שאתם שמים לו את המוצץ בפה. אתם יכולים להתחיל בכך שתציעו לו לקחת את המוצץ מידכם ובהמשך להפסיק את העזרה. יחד עם זאת, גם אם אתם לא עוזרים עם המוצץ רצוי תמיד להרגיע את הבכי.
בהצלחה,
1. התעוררויות מרובות בלילה אצל תינוק בן 8 חודשים
25/01/2011 8:54
שלום גנית,אני אימא לתינוק כמעט בן שמונה חודשים, מניקה באופן מלא+מוצקים, בני הולך לישון בשעה 7 בערב ולרוב נרדם עם מוצץ באופן עצמאי במיטתו (נדיר שנרדם בהנקה). החלטתי על זמני ארוחות ליליות קבועות ואני מנסה ליישמם, בין השעות 11-12, בין השעות 2-3 ובין השעות 5-6 לפנות בוקר(הייתי שמחה לוותר על אחת משתי ההנקות הללו).בחודשים האחרונים משהו משתבש וההתעוררויות הפכו מרובות ותכופות, לעיתים חוזר לישון בכוחות עצמו, לעיתים זקוק רק למוצץ או לההרגעה על הידיים, לפעמים בוכה עד שאני נכנעת ומניקה ורק כך נרגע, משתדלת לנתק ברגע שקצב היניקות מואט.חשוב לציין שלעיתים אנחנו נכנסים למין סדרת התעוררויות, שיכולה להימשך כשעה ושלבסוף או שמגיעה שעת ההנקה או שאני נכנעת ומניקה, ואז נרגע ונרדם למחזור שינה יותר ארוך ורציף.
בנוסף, לקראת הבוקר ההתעוררויות נעשות תכופות יותר עד שמתעורר סופית בסביבות 6-6 וחצי.
במהלך היום ישן במיטתו, נרדם באופן עצמאי (לעיתים עם נוכחות שלי ומעט מגע) ישן בין 45-90 דקות כ-3 תנומות ביום. (בד"כ תנומה אחת יותר ארוכה ושתיים קצרות).
מה לדעתך יכול לעזור לשינת לילה רציפה מעבר למה שיישמתי?
אשמח לעזרתך,
תודה.
מאת: אורח/ת
2. התעוררויות מרובות - בן 8חודשים
25/01/2011 20:50
הי,למרות הניסיון לנתק את הקשר שבנך עושה בין הנקה לשינה, נראה שעדיין הוא תלוי בהנקה וזקוק לה על מנת להירדם. בגילו, שלוש ארוחות במהלך הלילה זה לא מעט ורצוי להפחית בהדרגה את כמות הארוחות על ידי הגדלת הפערים ביניהן. נראה שיש גורמי תלות נוספים כגון המוצץ, אבל גם אם בנך נרדם לגמרי באופן עצמאי, ללא כל עזרה של גורמי תלות, הוא עדיין יתעורר לפחות שלוש פעמים בלילה כדי לינוק וזאת בהנחה שהוא התעורר בזמן שקבעת מראש. מכיוון שההתעוררויות שלו נקבעות על ידי שעון ביולוגי, באופן טבעי הוא גם מתעורר לפני זמן הארוחה ואם את מאפשרת לו לינוק נוצרת שוב ציפיה לאוכל. אני לא מכירה את המקרה באופן אישי ולכן אני לא יכולה לדעת בוודאות מהם גורמי התלות הנוספים, אבל חשוב לנטרל את כולם כדי להגיע לשנת לילה רצופה. כדי לרווח את הארוחות הגדילי את הפער ביניהן בשעה בכל כמה ימים.
בהצלחה,
שרון
מאת: שרון זנג'ירי
בברכה,
שרון זנג'ירי
יועצת שינה לפי שיטת 'לילה טוב' מבית 'גנית פרג'
טל' 077-9625605 | נייד 054-6664385 | sharonz
ganit-prag.com
שרון זנג'ירי

3. מוצץ
10/02/2011 20:15
שחום שרון ותודה על תשובתך.איך מנטרלים את התלות במוצץ?
4. מוצץ
14/02/2011 22:09
הי,מוצץ הוא גורם הרגעה מצויין כל עוד בנך ילמד לקחת אותו בכוחות עצמו. כדי לעשות זאת אמני אותו בשעות עירות, במהלך היום על מנת שילמד לקחת את המוצץ לבד. במקביל עבדי איתו גם במהלך הלילה ולמדי אותו בהדרגה לא לצפות שתשימי לו את המוצץ בפה אלא שיקח אותו באופן עצמאי.
בהצלחה,
שרון
בברכה,
שרון זנג'ירי
ganit-prag.com
שרון זנג'ירי

5. מוצץ
16/02/2011 11:38
הי שרון,שוב תודה, אך מתשובתך לא ברור לי איך אני מאמנת אותו לקחת מוצץ בלילה ללא עזרתי?
להתעלם מבכיו? לפי הבנתי בכי זה לא חלק משיטתך.
לתשובתך אודה,
שלומית
6. מוצץ
21/02/2011 19:27
הי,לפי שיטת לילה טוב חשוב להיענות לכל בכי ולא להתעלם אף פעם מבכי של תינוק. הרעיון הוא בהדרגה להפחית את העזרה עם המוצץ עד שהוא ילמד לקחת אותו לבד מהמיטה ללא כל עזרה. בגילו הוא כבר מסוגל לעשות זאת אלא שהוא רגיל שאתם שמים לו את המוצץ בפה. אתם יכולים להתחיל בכך שתציעו לו לקחת את המוצץ מידכם ובהמשך להפסיק את העזרה. יחד עם זאת, גם אם אתם לא עוזרים עם המוצץ רצוי תמיד להרגיע את הבכי.
בהצלחה,
בברכה,
שרון זנג'ירי
ganit-prag.com
שרון זנג'ירי

חזרה לעמוד הראשי של
פורום הריון ולידה