בתי מסרבת להרדם במיטה

גנית פרג
קוראים לי גנית פרג, נשואה באושר לאופיר ואמא של ליהי ואילי המקסימים. אני מתמחה ב'הורים, ילדים והרגלים בריאים'. המטרה שלי היא לתת לכם - ההורים, "ארגז כלים" מעשי ויישומי של הרגלים יומיומיים בריאים, בתחומי החיים השונים הקשו... [לפירוט המלא]
מנהל/ת את הפורומים: הרגלי שינת תינוקות
עינת מזרחי
שמי עינת מזרחי, נשואה לאודי ואימא למאי עדן וניב. אני מדריכת התפתחות תינוקות ועוסקת בהקניית הרגלי שינה לתינוקות ופעוטות. הכניסה להורות לאחר לידתה של מאי זכורה לי כחוויה קשה, זה כלל כאבי הנקה, בכי ולילות ללא שינה. עד ג... [לפירוט המלא]
קוראים לי שרון זנג'ירי, נשואה באושר לבני ואמא של דורון, עידו ורוני המקסימים. אני עוסקת באימון אישי אדלריאני ובהקניית הרגלי שינה לתינוקות ופעוטות. במשך כעשר שנים עסקתי בתפקידי ניהול בתחום היי טק. התקדמתי, התפתחתי וב... [לפירוט המלא]

1. בתי מסרבת להרדם במיטה
26/01/2011 14:49
שלום,
בתי בת שנה ו-3 חודשים ומיום היוולדה רגילה להרדם בידיים באמצעות נדנוד או בנדנדה או תוך כדי האכלה מבקבוק ואז מעבירים אותה למיטה שלה והייתה ישנה כל הלילה רוב הזמן,מידי פעם הייתה מתעוררת כדי לאכול או כי הציק לה משהו, גם בצהריים הייתה נרדמת בין 3-4 שעות רצוף,כיום לפני חודש בערך,היא כבר לא מעוניינת לישון במיטה שלה בכלל,ברגע שמרדימים אותה בידיים ומעבירים אותה למיטה,מיד מתחילה לבכות, או שנרדמת לחצי שעה עד שעה ומתעוררת מיד בבכי,וברגע שמרימים אותה מהמיטה מיד נרדמת בידיים,מרגישים שהיא ממש עייפה ורוצה מאוד לישון, אך רק בידיים,במידה וגם נרדים אותה איתנו במיטה היא תרדם ללא בעיה, אך לא מרגילים אותה לזה,עשינו זאת רק פעם אחת.היא לא לוקחת מוצץ, והיא גם לא רגילה להרדם עם חיתול,ובדרך כלל היא לא מתעוררת כדי לאכול רק כדי שנחזיק אותה בידיים.ניסינו לאפשר לה להרדם לבד במיטה בכתה בכי חזק, יותר מ-5 דקות,נאלצנו להרים אותה.אני לא יודעת מה לעשות, איך לגרום לה להרדם לבד במיטתה,האם כדאי לאפשר לה לבכות עד שתרדם?מה ניתן לעשות?

תודה מראש.
מאת: אורח/ת
2. מסרבת להירדם במיטה
30/01/2011 22:56
הי,

נראה שביתך פיתחה תלות בהירדמות על הידיים. כשילד נעזר בגורם תלות חיצוני על מנת להירדם עם הזמן מתפתחת עמידות לאותו גורם תלות וזו באה לידי ביטוי בהרדמות קשות יותר, יקיצות במהלך הלילה ואף חלונות עירות. כדי להתמודד עם הקושי עליכם לעבוד איתה על הירדמות עצמאית במיטתה. כדי לעשות זאת התחילו בשלב הראשון שבו תשכיבו אותה במיטה כשהיא ערה ותעזרו לה להירדם עם מגע. אם היא בוכה והמגע במיטה לא עוזר, הוציאו אותה והרגיעו על הידיים. ברגע שהיא נרגעת החזירו אותה למיטה והמשיכו עם המגע עד להירדמות. כשההרדמות יהיו קלות יותר תוכלו להפחית את המגע והנוכחות עד להירדמות עצמאית. בשיטת לילה טוב נענים לכל בכי ולכן חשוב לא להשאיר אותה בוכה במיטה ללא מענה. אם היא בוכה הקפידו תמיד לגשת ולהרגיע, אך שההירדמות תהיה בתוך המיטה.

בהצלחה,
שרון
בברכה,
שרון זנג'ירי

יועצת שינה לפי שיטת 'לילה טוב' מבית 'גנית פרג'
טל' 077-9625605 | נייד 054-6664385 | sharonz  מייל הריון לידה ganit-prag.com
3. תודה על התגובה,
31/01/2011 15:49
היי שרון,תודה על התגובה.

אך הבעיה של בתי לא נפתרת בדרך שהסברת זה מה שאנחנו גם עושים, מרימים אותה מרגיעים,מניחים אותה במיטה מנסים ללטף לגעת בה, היא לא מעוניינת בכלל שניגע בה,מייד נעמדת על המיטה ובוכה בכי היסטרי ביותר, לא מעוניינת בכלל להרדם במיטה בשום דרך,ניסינו זאת דווקא מס' רב פעמים, היא מצליחה להרדם רק בידיים,או בנדנה שלה שהיא לא על פעולת נדנוד,או יכולה להרדם לבד ברכב,רק לא במיטה, אני כבר לא יודעת כיצד לפתור זאת מפני שהלילות נהיו יותר ויותר גרועים שהיא מתעוררת ממש כל שעה ולא ישנה בכלל,וגם ביום כמעט ולא ישנה.

תודה מראש.
4. מסרבת להירדם במיטה
03/02/2011 22:10
הי,

אני מבינה את הקושי שאתם חווים, אבל ברגע שתהיו עקביים ונחושים להצליח, אין לי ספק שתוכלו ללמד אותה להירדם במיטה. אם אתם מנסים ומוותרים בסופו של דבר ומרדימים אותה על הידיים או על הנדנדה אתם מעבירים לה מסר מאד בעייתי. היא לומדת שכדאי לה להמשיך ולהתעקש (כלומר לבכות) כי בסופו של דבר תוותרו לה. מנסיוני, כשמיישמים את השיטה בצורה נכונה, הקושי וההתנגדות יכולים להיות לילה או שניים ואז הבכי פוחת בצורה מאד משמעותית.

בהצלחה,
שרון
בברכה,
שרון זנג'ירי

5. תודה על התגובה המהירה.
06/02/2011 23:12
היי שרון,המון המון תודה לך על תגובתך המהירה וסבלנותך הרבה.

אכן יישמנו בדיוק מה שציינת,יש לציין שזה היה קשה נורא, גרמנו לה לבכות אתמול פעם אחת במשך שעתיים עד שנרדמה וגם היום בצהריים בכתה במשך חצי שעה עד שהחלטתי להכנס אליה להרגיע אותה בליטוף ואכן נרדמה,גם היום בערב נרדמה באמצעות ליטוף קטן וקצת בכי,אך נרדמה בקלילות,צר לי על הבכי שגרמתי לה,הרגשתי נורא עם זה, האמת שגם לא יכלתי להתמודד עם זה,אני מאוד מקווה שאכן זה הסתדר וימשיך להיות קל ותתרגל להרדם לבדה במיטתה.ברצוני לשאול שאלה נוספת:
במידה ונמצאים איתה מחוץ לבית והיא נמצאת בעגלה במשך מס' שעות ונרדמת בעגלה,זה יכול להוות בעיה שתגרום לה שוב להרדם במיטה? האם היא חייבת תמיד להרדם במיטתה,לפעמים לא נמצאים בבית, יש זמנים שאנחנו ישנים אצל חמתי וגם שם יש לה מיטה,זה יכול גם לגרום לבעיות?
תודה מראש על כל העצות והסבלנות הרבה שיש לך.
6. המשך - תשובה
08/02/2011 14:34
הי,

אין בעיה לצאת מהבית, גם אם זה בשעות השינה, אבל רצוי שרוב ההרדמות יהיו בבית, במיטה שלה. כשאתם מחוץ לבית השתדלו שלא לחזור להרגלים ישנים, כלומר לא להרדים על הידיים.

בהצלחה,

שרון
בברכה,
שרון זנג'ירי

הוספת תגובה:
שם: התחבר   *מומלץ להרשם לאתר ולהכניס תגובה על שמכם
כותרת: *
תוכן התגובה:
תמונה:
אני מסכים עם תקנון פורום הריון ולידה.