פורום: הכנה ללידה
תגובות: 0הנקה בלילה
תגובות אחרונות בפורומים
פורום: הנקה
תגובות: 0פורום: תמיכה בטיפולי פוריות
תגובות: 0פורום: דרושים
תגובות: 0פורום: זכויות נשים בהריון
תגובות: 0פורומים: 16 נושאים: 4095 תגובות: 5729
נושאים אחרונים בפורום הרגלי שינת תינוקות
01/06/2025 19:24
11/04/2025 14:43
26/02/2025 2:17
26/02/2025 2:12
15/02/2025 15:17

מנהל/ת את הפורומים: הרגלי שינת תינוקות

יש לי כמה שאלות בנושא: האם הקולות האלו באמת מצביעים על רעב? עדיף שאחכה עד שהיא תגיע לבכי כדי להאכיל אותה? או שעדיף ככה שהיא מקבלת אוכל עוד לפני שמתחילה לבכות? אם הקולות האלו נהיים יותר דחופים לאחר שיונקת ייתכן שאני רק מפריעה לה בשינה עם ההנקה? בנוסף לדעתי הקולות והתזוזות שלה אחרי שהיא יונקת קשורים לכך שהיא אף פעם לא עושה גרפס לאחר שיונקת בלילה מכיוון שישר נרדמת. האם כדאי להרים אותה שוב להוציא את הגרפס? פעם ניסיתי וזה רק העיר אותה. כרגע אני פשוט מתעלמת מהקולות האלו אך אני חוששת שזה גורם לה לישון פחות טוב ושהיא סובלת.
תודה מראש
קרן
ראשית אני שמחה לשמוע שביתך מרווחת את שעות ההאכלה שלה בלילה ויישנה יותר שעות ברצף. תינוקות משמיעים הרבה קולות בלילה ולעיתים זה כשהם מנסים להרדים את עצמם. יכולים להיות מצבים שבהם אנחנו מספקים עזרה למרות שהם לא זקוקים לה ואז דווקא מקבעים את התלות בעזרה בהירדמות. לכן, נכון יותר לתת לה לקרוא לכם ולסמן לכם שהיא זקוקה לעזרה או רעבה. מכיוון שהיא עדיין תינוקת מאד צעירה אני ממליצה לך להתייעץ גם עם אחות טיפת חלב או רופא הילדים כדי לוודא שהאכלה אחרי 6-7 שעות מספיקה לה ושהיא עולה מספיק במשקל.
בהצלחה,
שרון
1. הנקה בלילה
14/02/2011 23:17
שלום. ביתי בת חודשיים ושבוע. יונקת ומקבלת בקבוק עם חלב שאוב פעם ביום. בשבועיים האחרונים החלה לינוק פחות בלילה ולישון יותר שעות רצוף. יונקת ארוחה אחרונה סביב 19:00-20:00 ואז בדר"כ שוב ב- 2:00-3:00 ושוב ב- 6:00-7:00. לפני כן היתה יונקת כל 3 שעות גם בלילה. העניין הוא שבלילה היא מעולם לא הגיעה למצב של בכי שמראה על רעב. מה שקורה זה שבאיזשהו שלב היא מתחילה להשמיע קולות מתוך שינה של כחכוך וכשהקולות נהיים כבר יותר ויותר דחופים ואני רואה שעברו כמה שעות אז אני מניקה אותה, היא נרדמת ואני מניחה אותה חזרה במיטה, לאחר ההנקה היא משמיעה אף יותר קולות כאלו של כחכוך וגם זזה מצד לצד ונראה שמשהו מפריע לה. כל הזמן שהיא משמיעה את הקולות האלו היא עם עיניים עצומות, וזה יכול להמשך שעה שלמה שהיא משמיעה קולות דקה ואז שוכבת בשקט כמה דקות וכך שוב ושוב.. יש לי כמה שאלות בנושא: האם הקולות האלו באמת מצביעים על רעב? עדיף שאחכה עד שהיא תגיע לבכי כדי להאכיל אותה? או שעדיף ככה שהיא מקבלת אוכל עוד לפני שמתחילה לבכות? אם הקולות האלו נהיים יותר דחופים לאחר שיונקת ייתכן שאני רק מפריעה לה בשינה עם ההנקה? בנוסף לדעתי הקולות והתזוזות שלה אחרי שהיא יונקת קשורים לכך שהיא אף פעם לא עושה גרפס לאחר שיונקת בלילה מכיוון שישר נרדמת. האם כדאי להרים אותה שוב להוציא את הגרפס? פעם ניסיתי וזה רק העיר אותה. כרגע אני פשוט מתעלמת מהקולות האלו אך אני חוששת שזה גורם לה לישון פחות טוב ושהיא סובלת.
תודה מראש
קרן
מאת: אורח/ת
2. הנקה בלילה
15/02/2011 14:18
הי,ראשית אני שמחה לשמוע שביתך מרווחת את שעות ההאכלה שלה בלילה ויישנה יותר שעות ברצף. תינוקות משמיעים הרבה קולות בלילה ולעיתים זה כשהם מנסים להרדים את עצמם. יכולים להיות מצבים שבהם אנחנו מספקים עזרה למרות שהם לא זקוקים לה ואז דווקא מקבעים את התלות בעזרה בהירדמות. לכן, נכון יותר לתת לה לקרוא לכם ולסמן לכם שהיא זקוקה לעזרה או רעבה. מכיוון שהיא עדיין תינוקת מאד צעירה אני ממליצה לך להתייעץ גם עם אחות טיפת חלב או רופא הילדים כדי לוודא שהאכלה אחרי 6-7 שעות מספיקה לה ושהיא עולה מספיק במשקל.
בהצלחה,
שרון
מאת: שרון זנג'ירי
בברכה,
שרון זנג'ירי
יועצת שינה לפי שיטת 'לילה טוב' מבית 'גנית פרג'
טל' 077-9625605 | נייד 054-6664385 | sharonz
ganit-prag.com
שרון זנג'ירי
יועצת שינה לפי שיטת 'לילה טוב' מבית 'גנית פרג'
טל' 077-9625605 | נייד 054-6664385 | sharonz

חזרה לעמוד הראשי של