כרמית

גנית פרג
קוראים לי גנית פרג, נשואה באושר לאופיר ואמא של ליהי ואילי המקסימים. אני מתמחה ב'הורים, ילדים והרגלים בריאים'. המטרה שלי היא לתת לכם - ההורים, "ארגז כלים" מעשי ויישומי של הרגלים יומיומיים בריאים, בתחומי החיים השונים הקשו... [לפירוט המלא]
מנהל/ת את הפורומים: הרגלי שינת תינוקות
עינת מזרחי
שמי עינת מזרחי, נשואה לאודי ואימא למאי עדן וניב. אני מדריכת התפתחות תינוקות ועוסקת בהקניית הרגלי שינה לתינוקות ופעוטות. הכניסה להורות לאחר לידתה של מאי זכורה לי כחוויה קשה, זה כלל כאבי הנקה, בכי ולילות ללא שינה. עד ג... [לפירוט המלא]
קוראים לי שרון זנג'ירי, נשואה באושר לבני ואמא של דורון, עידו ורוני המקסימים. אני עוסקת באימון אישי אדלריאני ובהקניית הרגלי שינה לתינוקות ופעוטות. במשך כעשר שנים עסקתי בתפקידי ניהול בתחום היי טק. התקדמתי, התפתחתי וב... [לפירוט המלא]

1. כרמית
23/02/2011 10:28
שלום, שאלתי היא לגבי התינוק שלי בן 7 חודשים, עד כה נרדם עם מוצץ, במיטה שלו, ללא עזרה, בלילות קם כל 3-4 שעות לאכול וחוזר לישון.

בשבועות האחרונים הוא קם כל שעה, לפעמים בוכה ולפעמים שמח, עירני ומשחק.
בד"כ עם אוכל או ע"י החזרת המוצץ מספר פעמים הוא חזר לישון.

הקושי התחיל ביומיים האחרונים, הוא מסרב לקחת את המוצץ (גם ביום וגם בלילה) ומתקשה להירדם לבד.
מה שעשינו בימים האחרונים הוא ניסיון להרגיע אותו כשהוא בוכה ע"י ליטופים או הנקה, היא מתעורר כל שעה-שעתיים ולקוח בערך 20-30 דקות כדי להרדים אותו.
ופרט נוסף שרציתי לציין הוא שהוא יישן עם 2 אחים בחדר והם מתעוררים מהבכי שלו אז אנחנו מוצאים אותו מהחדר ומנסים להרדים במיטה שלנו.

אני אשמח לקבל ייעוץ בשנוא, תודה רבה!
מאת: אורח/ת
2. כרמית
24/02/2011 9:41
הי,

נראה שבנך תלוי בכמה גורמי תלות חיצוניים כדי להירדם כמו האוכל והמוצץ, וכשילד תלוי בגורמים מעין אלו ואינו יודע להירדם לבד, עם הזמן מתפתחת עמידות אליהם. זה מתבטא בהרדמות ארוכות יותר ויקיצות תכופות. כדי להביא אותו לשינה טובה ורצופה אתם צריכים ללמד אותו להירדם לבד, ללא עזרה. השכיבו אותו במיטה ועיזרו לו להירדם עם מגע שלכם במיטה. אם המגע במיטה במיטה אינו עוזר הוציאו אותו והרגיעו על הידיים, וברגע שנרגע החזירו אותו למיטה והמשיכו עם המגע עד להירדמות.
באשר להנקה, כדי להפחית את כמות הארוחות שלו בלילה רווחי בכל כמה ימים בשעה נוספת את שעת האוכל עד שתגיעו ללילה עם האכלה אחת ואז תוכלו להחליט האם גם להפסיק אותה.

בהצלחה,
שרון
בברכה,
שרון זנג'ירי

יועצת שינה לפי שיטת 'לילה טוב' מבית 'גנית פרג'
טל' 077-9625605 | נייד 054-6664385 | sharonz  מייל הריון לידה ganit-prag.com
3. כרמית
24/02/2011 10:29
היי שרון ותודה על התגובה,
יש לי שתי שאלות לגבי התשובה שלך,
1. אתמול כאשר הוא בכה, ניסיתי ללטף, לא עזר, הוצאתי הרגעתי אותו מספר דקות, החזרתי למיטה ואז התחיל שוב לבכות ושוב הרמתי עד שבסוף התייאשתי והבאתי למיטה שלי... מה הייתי אמורה לעשות? להרגיע לשים במיטה ואז שוב להרגיע ולשים במיטה?
2. לגבי המרווחים של ההנקה, אני מרגישה שהמרווחים שציינת לא ממש תלויים בי, ז"א אני מאכילה כאשר הוא קם ולא נרגע אז אני מאכילה..., איך בדיוק אני מרווחת את הזמנים בין הארוחות?
תודה ויום טוב
מאת: אורח/ת
4. כרמית
24/02/2011 13:07
הי,

1. כאשר הוא בוכה את אמורה לנסות הרגעה במיטה ואם זה לא עובד להרגיע על הידיים ואז שוב להניח במיטה. אם הוא שוב בוכה עשי את אותו הדבר עד שירגע וירדם. ברגע שאת מוותרת ולוקחת אותו למיטתך הוא לומד שאם יבכה ויתעקש את בסופו של דבר תוותרי ותקחי אותו אלייך.
2. את אמורה להחליט מראש על זמני ההאכלה, ואם הוא מתעורר לפני זמן האוכל להרגיע ולהחזיר אותו לישון ללא אוכל.

בהצלחה,
שרון
בברכה,
שרון זנג'ירי

יועצת שינה לפי שיטת 'לילה טוב' מבית 'גנית פרג'
טל' 077-9625605 | נייד 054-6664385 | sharonz  מייל הריון לידה ganit-prag.com
הוספת תגובה:
שם: התחבר   *מומלץ להרשם לאתר ולהכניס תגובה על שמכם
כותרת: *
תוכן התגובה:
תמונה:
אני מסכים עם תקנון פורום הריון ולידה.