ילדה בת שנתיים וחצי

גנית פרג
קוראים לי גנית פרג, נשואה באושר לאופיר ואמא של ליהי ואילי המקסימים. אני מתמחה ב'הורים, ילדים והרגלים בריאים'. המטרה שלי היא לתת לכם - ההורים, "ארגז כלים" מעשי ויישומי של הרגלים יומיומיים בריאים, בתחומי החיים השונים הקשו... [לפירוט המלא]
מנהל/ת את הפורומים: הרגלי שינת תינוקות
עינת מזרחי
שמי עינת מזרחי, נשואה לאודי ואימא למאי עדן וניב. אני מדריכת התפתחות תינוקות ועוסקת בהקניית הרגלי שינה לתינוקות ופעוטות. הכניסה להורות לאחר לידתה של מאי זכורה לי כחוויה קשה, זה כלל כאבי הנקה, בכי ולילות ללא שינה. עד ג... [לפירוט המלא]
קוראים לי שרון זנג'ירי, נשואה באושר לבני ואמא של דורון, עידו ורוני המקסימים. אני עוסקת באימון אישי אדלריאני ובהקניית הרגלי שינה לתינוקות ופעוטות. במשך כעשר שנים עסקתי בתפקידי ניהול בתחום היי טק. התקדמתי, התפתחתי וב... [לפירוט המלא]

1. ילדה בת שנתיים וחצי
23/02/2011 12:54
שלום,

ילדתי בת שניים וחצי, מאוד נבונה, מדברת, מאוד עצמאית רוצה לעשות הכל לבד.
ישנה שעתים בצהריים.
מגיע הלילה, מקלחת, ארוחת ערב, ואז היא פשוט מסרבת לישון. היא באה למיטתי ל-10 דקות לצפות איתי טלוויזיה ולאחר מכן הולכת לישון ומקבלת בקבוק חלב.
ואז מתחיל הסרט, היא קוראת לי לקבל נשיקה לפחות כשש פעמים, לאחר מכן, נגמר לה החלב, היא רוצה שאמלא את הבקבוק מחדש.
עד שהיא נירדמת לוקח לפעמים שנתיים, עד לפחות 9 וחצי בלילה.
ואז בסביבות השעה 3 היא מעוררת שוב, פעם למוצץ, אח"כ לחלב, השיער מפריע לה, חסר לה איזה בובה במיטה, ועד הרבה דברים.
לפחות שנתיים, עד שאני מרימה את קולי וסוגרת את הדלת של חדרה.
גם עכשיו בעודי כותבת, אני אחרי שעתיים של "עינויי" אין אני מצליחה להרדם.
מה עלי לעשות, אני ממש מרגישה ייסורי מצפון בזה שאני צועקת עליה, אבל לפעמים נראה לי שרק ככה היא מבינה, לצערי.
בנוסף, לאחרונה היא פשוט בודקת את הגבולות גם במקלחת היא זורקת את הצעצועים על הריצפה, עד שאני מוציאה אותה, אם היא מסיימת משהו לאכול זורקת על הריצפה, כמובן שאני עומדת על זה שהיא תרים ותזרוק לפח, אבל היא מאוד עקשנית וכל הזמן מורדת.

לפעמים היא מרימה עליי ידיים, עד שאני מאיימת עליה שתקבל עונש.

מיואשתֿ
תודה
ורד 
מאת: אורח/ת
2. בת שנתיים וחצי
24/02/2011 9:45
הי,

אני בהחלט מבינה את הקושי שאת חווה בהרדמות של ביתך, אבל נראה שלמרות גילה היא עדיין זקוקה לעזרה בהרדמות. אתם צריכים לעבוד איתה על הירדמות עצמאית ולנטרל כל 'הפעלה' שהיא משתמשת בה בטקס השינה ובמהלך הלילה כשהיא מתעוררת. למשל, זה לא נכון לשתות את החלב במיטה ובוודאי שאתם לא אמורים להביא לה עוד כשהחלב נגמר. הגדירו מראש בצורה מדוייקת איך טקס השינה צריך להיראות, הסבירו לה שמהיום כך יראה טקס השינה והתעקשו לבצע אותו כפי שקבעתם. כמובן שיש כאן עניין של הצבת גבול שבאה לידי ביטוי באופנים שונים במהלך היום וגם בשינה.

בהצלחה,
שרון
בברכה,
שרון זנג'ירי

יועצת שינה לפי שיטת 'לילה טוב' מבית 'גנית פרג'
טל' 077-9625605 | נייד 054-6664385 | sharonz  מייל הריון לידה ganit-prag.com
הוספת תגובה:
שם: אורח/ת התחבר   *מומלץ להרשם לאתר ולהכניס תגובה על שמכם
כותרת: *
תוכן התגובה:
תמונה:
אני מסכים עם תקנון פורום הריון ולידה.