תנומות קצרות במהלך היום

גנית פרג
קוראים לי גנית פרג, נשואה באושר לאופיר ואמא של ליהי ואילי המקסימים. אני מתמחה ב'הורים, ילדים והרגלים בריאים'. המטרה שלי היא לתת לכם - ההורים, "ארגז כלים" מעשי ויישומי של הרגלים יומיומיים בריאים, בתחומי החיים השונים הקשו... [לפירוט המלא]
מנהל/ת את הפורומים: הרגלי שינת תינוקות
עינת מזרחי
שמי עינת מזרחי, נשואה לאודי ואימא למאי עדן וניב. אני מדריכת התפתחות תינוקות ועוסקת בהקניית הרגלי שינה לתינוקות ופעוטות. הכניסה להורות לאחר לידתה של מאי זכורה לי כחוויה קשה, זה כלל כאבי הנקה, בכי ולילות ללא שינה. עד ג... [לפירוט המלא]
קוראים לי שרון זנג'ירי, נשואה באושר לבני ואמא של דורון, עידו ורוני המקסימים. אני עוסקת באימון אישי אדלריאני ובהקניית הרגלי שינה לתינוקות ופעוטות. במשך כעשר שנים עסקתי בתפקידי ניהול בתחום היי טק. התקדמתי, התפתחתי וב... [לפירוט המלא]

1. תנומות קצרות במהלך היום
23/02/2011 18:02
שלום. בני בן 3 חודשים ילד נוח וקל. בזמן האחרון התחיל להתגבש אצלו הרגל תנומות של מחזור שינה אחד- 40 דקות עד שעה, הוא אינו מצליח להחזיר את עצמו לישון וגם אם אני ניגשת אליו שמה מוצץ מלטפת ויוצאת מהחדר זה לא ממש עוזר. הוא מתחיל לבכות ועושה את הפעולות שוב. אחרי מספר פעמים, מוציאה אותו מהמיטה ומתחילה מחזוריות של פחות מ-3 שעות של אכילה, משחק ושינה. בלילה, אין איתו בעיה כלל. אחרי מסג, אמבטיה ואוכל. הוא ישן 10 שעות ברצף.
במהלך היום הוא מתעייף מאוד מהר, אולי כעבור שעה ורבע, אז אני משתדלת מאוד לזהות סימני עייפות ראשוניים, עוטפת אותו לחישה טפיחה ומכניסה למיטה שהוא על סף הרדמות. איך אני פותרת את התנומות הקצרות??
תודה
תמי
מאת: אורח/ת
2. תנומות קצרות
24/02/2011 12:52
הי,

אני שמחה לשמוע שבנך ישן טוב במהלך הלילה וכדי שהלילות הטובים יימשכו, חשוב שהוא יישן טוב במהלך היום. כדי להגיע לשינה טובה ביום חשוב לעבוד על הירדמות עצמאית ובדרך כלל כשילד נרדם לגמרי לבד הוא גם יצליח להאריך את השינה שלו. אם בכל זאת התנומות שלו ממשיכות להיות קצרות את יכולה לנסות למנוע את ההתעוררות שלו ולהאריך את השינה. נסי לשבת ליד המיטה כמה דקות לפני הזמן שבו הוא צפוי להתעורר וברגע שאת מזהה את התנועה הקלה ביותר נסי למנוע את ההתעוררות. זה לא תמיד פשוט אך אם תתעקשי ותנסי שוב ושוב זה אמור לעבוד. אחרי כמה ימים של הארכות שינה את יכולה להפסיק ולראות האם הוא למד להאריך את השינה בעצמו.

בהצלחה,
שרון
בברכה,
שרון זנג'ירי

יועצת שינה לפי שיטת 'לילה טוב' מבית 'גנית פרג'
טל' 077-9625605 | נייד 054-6664385 | sharonz  מייל הריון לידה ganit-prag.com
הוספת תגובה:
שם: אורח/ת התחבר   *מומלץ להרשם לאתר ולהכניס תגובה על שמכם
כותרת: *
תוכן התגובה:
תמונה:
אני מסכים עם תקנון פורום הריון ולידה.