פורום: הכנה ללידה
תגובות: 0ניתוק הקשר בין הנקה להירדמות
תגובות אחרונות בפורומים
פורום: הנקה
תגובות: 0פורום: תמיכה בטיפולי פוריות
תגובות: 0פורום: דרושים
תגובות: 0פורום: זכויות נשים בהריון
תגובות: 0פורומים: 16 נושאים: 4095 תגובות: 5729
נושאים אחרונים בפורום הרגלי שינת תינוקות
01/06/2025 19:24
11/04/2025 14:43
26/02/2025 2:17
26/02/2025 2:12
15/02/2025 15:17

מנהל/ת את הפורומים: הרגלי שינת תינוקות

בעבר ניסיתי לבצע ניתוק הדרגתי של הקשר בין הנקת בתי בת ה 9 חודשים לתהליך ההירדמות שלה אך העניין נתקע כי לא ידעתי איך לעבור מהשלב בו אני מיניקה ומנתקת כשהיא מנומנמת, קצת לפני שהיא ישנה ממש, למצב בו אני מניחה אותה ערה לחלוטין והיא נרדמת לבד. לכן חזרתי להנקה וכעת המצב גרוע אף יותר (מתעוררת כל 45 דקות...). כשאני מנסה להניחה ערה היא מנסה להרדם אך כשזה לא הולך היא בוכה.
איך יוצרים את הנתק הסופי של הקשר הזה?
אודה מאוד לתשובתכן
יעל
הרעיון בניתוק הקשר הוא לא להמתין עד שהיא מנומנמת אלא ברגע שקצה היניקות נחלש ונעשה איטי עלייך לנתק אותה ולהשכיב במיטה. במקביל חשוב לעבוד איתה על הירדמות עצמאית במיטה, כשמתחילים ממגע בתוך המיטה ובהדרגה מפחיתים את המגע והנוכחות. כמו כן את צריכה לרווח בהדרגה את זמני הארוחות שלה.
בהצלחה,
שרון
אני חושבת שלא ניסחתי את עצמי טוב.
יש פעמים בהם אני מניחה אותה ערה לאחר ההנקה והיא משחקת עם עצמה עד שנרדמת (יכול לקחת בין מס דקות לעשרים דקות בערך).
אני יכולה בהדרגה להרגיל אותה שאין הנקה עד להירדמות אלא רק עד למצב של אותה "ערות רגועה" ובכך לבטל את הקשר המיידי הזה שכרגע קיים אצלה.
השאלה שהתכוונתי לשאול היא איך אני עוברת לשלב הבא, בו לא חייבת להיות הנקה לפני שאירוע כזה של הירדמות עצמאית מתרחש. לכך אני מתייחסת במונח ניתוק הקשר בין ההנקה להירדמות. ניכר כי היא מקשרת בין האירועים האלה, - אני חושבת שאולי היניקה מרגיעה אותה ומאפשרת את ההירדמות העצמאית. אם זה אכן המצב, לא הצלחתי למצוא משהו שירגיע אותה כך. לא אמבטיה, לא עיסוי, לא ליטוף, סיפור או שיר.
לפעמים היא מסוגלת להירדם כשמנשקים אותה בגב... :) אבל לא תמיד, ולא אם אני המנשקת (כי אמא יכולה להניק, אז קדימה...).
מה עלי לעשות כדי לבטל את התלות שתיארתי בהנקה? אילו אמצעים יכולים להחליף את אמצעי ההרגעה הזה? (מוצץ היא לא לוקחת).
תודה
יעל
תודה על המידע שהוספת, גם כך נשמע שהיא אכן תלויה בהנקה כדי להביא את עצמה למצב של הירגעות והירדמות. הנקה צריכה להיות אך ורק בהקשר של אוכל, כלומר כשמגיע זמן הארוחה ולא מתוך מטרה להירגע. אני מבינה שכרגע זה מה שעוזר לה להירגע אבל זה עניין של הרגל. נסי למצוא דרך אחרת כמו מגע, שיר, זימזום,ששש... וכו' על מנת לעזור לה להירגע ולהירדם ללא ההנקה.
בהצלחה,
שרון
1. ניתוק הקשר בין הנקה להירדמות
23/02/2011 23:42
שלום גנית/שרון,בעבר ניסיתי לבצע ניתוק הדרגתי של הקשר בין הנקת בתי בת ה 9 חודשים לתהליך ההירדמות שלה אך העניין נתקע כי לא ידעתי איך לעבור מהשלב בו אני מיניקה ומנתקת כשהיא מנומנמת, קצת לפני שהיא ישנה ממש, למצב בו אני מניחה אותה ערה לחלוטין והיא נרדמת לבד. לכן חזרתי להנקה וכעת המצב גרוע אף יותר (מתעוררת כל 45 דקות...). כשאני מנסה להניחה ערה היא מנסה להרדם אך כשזה לא הולך היא בוכה.
איך יוצרים את הנתק הסופי של הקשר הזה?
אודה מאוד לתשובתכן
יעל
מאת: אורח/ת
2. ניתוק הקשר בין הנקה להירדמות
24/02/2011 13:03
הי,הרעיון בניתוק הקשר הוא לא להמתין עד שהיא מנומנמת אלא ברגע שקצה היניקות נחלש ונעשה איטי עלייך לנתק אותה ולהשכיב במיטה. במקביל חשוב לעבוד איתה על הירדמות עצמאית במיטה, כשמתחילים ממגע בתוך המיטה ובהדרגה מפחיתים את המגע והנוכחות. כמו כן את צריכה לרווח בהדרגה את זמני הארוחות שלה.
בהצלחה,
שרון
מאת: שרון זנג'ירי
בברכה,
שרון זנג'ירי
יועצת שינה לפי שיטת 'לילה טוב' מבית 'גנית פרג'
טל' 077-9625605 | נייד 054-6664385 | sharonz
ganit-prag.com
שרון זנג'ירי

3. השלב הבא
27/02/2011 0:11
תודה על תשובתך המהירה,אני חושבת שלא ניסחתי את עצמי טוב.
יש פעמים בהם אני מניחה אותה ערה לאחר ההנקה והיא משחקת עם עצמה עד שנרדמת (יכול לקחת בין מס דקות לעשרים דקות בערך).
אני יכולה בהדרגה להרגיל אותה שאין הנקה עד להירדמות אלא רק עד למצב של אותה "ערות רגועה" ובכך לבטל את הקשר המיידי הזה שכרגע קיים אצלה.
השאלה שהתכוונתי לשאול היא איך אני עוברת לשלב הבא, בו לא חייבת להיות הנקה לפני שאירוע כזה של הירדמות עצמאית מתרחש. לכך אני מתייחסת במונח ניתוק הקשר בין ההנקה להירדמות. ניכר כי היא מקשרת בין האירועים האלה, - אני חושבת שאולי היניקה מרגיעה אותה ומאפשרת את ההירדמות העצמאית. אם זה אכן המצב, לא הצלחתי למצוא משהו שירגיע אותה כך. לא אמבטיה, לא עיסוי, לא ליטוף, סיפור או שיר.
לפעמים היא מסוגלת להירדם כשמנשקים אותה בגב... :) אבל לא תמיד, ולא אם אני המנשקת (כי אמא יכולה להניק, אז קדימה...).
מה עלי לעשות כדי לבטל את התלות שתיארתי בהנקה? אילו אמצעים יכולים להחליף את אמצעי ההרגעה הזה? (מוצץ היא לא לוקחת).
תודה
יעל
מאת: אורח/ת
4. השלב הבא
02/03/2011 19:41
הי,תודה על המידע שהוספת, גם כך נשמע שהיא אכן תלויה בהנקה כדי להביא את עצמה למצב של הירגעות והירדמות. הנקה צריכה להיות אך ורק בהקשר של אוכל, כלומר כשמגיע זמן הארוחה ולא מתוך מטרה להירגע. אני מבינה שכרגע זה מה שעוזר לה להירגע אבל זה עניין של הרגל. נסי למצוא דרך אחרת כמו מגע, שיר, זימזום,ששש... וכו' על מנת לעזור לה להירגע ולהירדם ללא ההנקה.
בהצלחה,
שרון
מאת: שרון זנג'ירי
בברכה,
שרון זנג'ירי
ganit-prag.com
שרון זנג'ירי

חזרה לעמוד הראשי של