פורום: הכנה ללידה
תגובות: 0שינה אשר השתנתה..
תגובות אחרונות בפורומים
פורום: הנקה
תגובות: 0פורום: תמיכה בטיפולי פוריות
תגובות: 0פורום: דרושים
תגובות: 0פורום: זכויות נשים בהריון
תגובות: 0פורומים: 16 נושאים: 4095 תגובות: 5729
נושאים אחרונים בפורום הרגלי שינת תינוקות
01/06/2025 19:24
11/04/2025 14:43
26/02/2025 2:17
26/02/2025 2:12
15/02/2025 15:17

מנהל/ת את הפורומים: הרגלי שינת תינוקות

ביתי יובל בת חצי שנה. מגיל חודשיים ישנה לילה שלם ללא אכילה ומתעוררת בסביבות שמונה בבוקר כאשר סדר היום שלנו מתוקתק. לפני כחודש, היא החלה להתעורר בלילות, כאשר היא ערנית לחלוטין והיה קושי עצום להרדים אותה בחזרה. מרגע שהתחלנו להשכיב אותה לישון בין שש לשמונה, היא חדלה לקום בלילה. בעייתי היא כרגע שאני לא מצליחה להרדים אותה עצמאית, רק עם מותץ ו שימוש בצליל ששששש. מזה כמה ימים היא נרדמת ונדמה כי היא בוכה מתוך שינה ומשמיעה צלילים. היא לא באמת מתעוררת עם עיניים פקוחות אבל היא נרגעת רק כאשר אני קמה להחזיר לה את המוצץ. רופא לא מצא שום בעיה. שאלתי היא מדוע היא בוכה מתוך שינה ומה אני יכולה לעשות על מנת לעזור לה כדי שתישן שינה יותר רגועה וכיצד ללמד אותה להירדם לבד? האם לא מאוחר כבר בגיל חצי שנה???
תודה מראש על התגובה!
דיאנה
ביתך ישנה לילות רצופים וזה נהדר, אולם כדי שהלילות השקטים יימשכו חשוב שביתך תילמדלהירדם באופן לגמרי עצמאי ללא תלות במגע, קול אוהעזרה שלכם עם המוצץ. הגיל שלה הוא מצויין לעבודה על הרגלי שינה וזה בוודאי לא מאוחר מדי. אמנו אותה ולמד אותה לקחת את המוצץ בכוחות עצמה והפחיתו בהדרגה את העזרה שאתם מספקיםלה בהירדמות. סביר להניח שככל היכולת ההירדמות שלה תשתפר גם הבכי והיבבות שהיא משמיעהמתוך שינה יפחתו.
בהצלחה,
שרון
המצב נהיה גרוע יותר ויותר. יובל החלה לקום בשעות לא שעות, עירנית לחלוטין כאשר אני מנסה בכל הכוח להחזיר אותה לישון ולאחרונה הדבר לוקח גם עד שלוש שעות עד שהיא נרדמת. היא בוכה וצורחת, אני מרגיעה ומחזירה..ממש מתעקשת איתה וללא הועיל. אני רוצה ללמד אותה הירדמות עצמאית, אך לא הבנתי איך לעשות את זה. איך ללמד אותה להרדים את עצמה כיוון שכאשר היא מתחילה לבכות אני כמובן ניגשת להרגיע ולתת מוצץ.אם תוכלי לומר מהי הדרך הנכונה.. אני עיקשת ואין לי בעיה של עקביות.. אני פשוט לא יודעת איך ללמד אותה.
תודה!!!!
נראה שההרעה במצב היא תוצאה של עמידות לגורמי התלות שעוזרים לה להירדם. כדי להפסיק את תחלונות העירות ואת ההתעוררויות הנוספות חשוב להתחיל בתהליך של לימוד הירדמות עצמאית. מכיוון שאני לא מכירה את המקרה באופן אישי קשה לי לאבחן את השלב המדוייק שבו אתם נמצאים. באופן עקרוני, הדרך הנכונה לעשות זאת היא להשכיב את יובל במיטה תמיד כשהיא ערה ולעזור לה להירדם עם מגע במיטה. אם היא בוכה והמגע במיטה אינו עוזר אתם יכולים להוציא אותה ולהרגיע על הידיים. כשהיא נרגעת להחזיר אותה למיטה ולהמשיך עם המגע עד להירדמות. עשו את אותו דבר אם היא מתעוררת בלילה. במקביל חשוב לעבוד יתה על לקיחה עצמאית של המוצץ כדי לנטרל גם את התלות הזו. כשההרדמות יהיו קלות יותר תוכלו להפסיק את המגע ובהמשך גם את הנוכחות שלכם עד שהיא תלמד להירדם לגמרי לבד, ללא כל עזרה. בשיטת 'לילה טוב' לכל אורך התהליך, חשוב להרגיע במגע כל בכי.
בהצלחה,
שרון
1. שינה אשר השתנתה..
01/03/2011 18:09
שלום רב!ביתי יובל בת חצי שנה. מגיל חודשיים ישנה לילה שלם ללא אכילה ומתעוררת בסביבות שמונה בבוקר כאשר סדר היום שלנו מתוקתק. לפני כחודש, היא החלה להתעורר בלילות, כאשר היא ערנית לחלוטין והיה קושי עצום להרדים אותה בחזרה. מרגע שהתחלנו להשכיב אותה לישון בין שש לשמונה, היא חדלה לקום בלילה. בעייתי היא כרגע שאני לא מצליחה להרדים אותה עצמאית, רק עם מותץ ו שימוש בצליל ששששש. מזה כמה ימים היא נרדמת ונדמה כי היא בוכה מתוך שינה ומשמיעה צלילים. היא לא באמת מתעוררת עם עיניים פקוחות אבל היא נרגעת רק כאשר אני קמה להחזיר לה את המוצץ. רופא לא מצא שום בעיה. שאלתי היא מדוע היא בוכה מתוך שינה ומה אני יכולה לעשות על מנת לעזור לה כדי שתישן שינה יותר רגועה וכיצד ללמד אותה להירדם לבד? האם לא מאוחר כבר בגיל חצי שנה???
תודה מראש על התגובה!
דיאנה
מאת: אורח/ת
2. שינה אשר השתנתה
05/03/2011 20:45
הי,ביתך ישנה לילות רצופים וזה נהדר, אולם כדי שהלילות השקטים יימשכו חשוב שביתך תילמדלהירדם באופן לגמרי עצמאי ללא תלות במגע, קול אוהעזרה שלכם עם המוצץ. הגיל שלה הוא מצויין לעבודה על הרגלי שינה וזה בוודאי לא מאוחר מדי. אמנו אותה ולמד אותה לקחת את המוצץ בכוחות עצמה והפחיתו בהדרגה את העזרה שאתם מספקיםלה בהירדמות. סביר להניח שככל היכולת ההירדמות שלה תשתפר גם הבכי והיבבות שהיא משמיעהמתוך שינה יפחתו.
בהצלחה,
שרון
מאת: שרון זנג'ירי
בברכה,
שרון זנג'ירי
יועצת שינה לפי שיטת 'לילה טוב' מבית 'גנית פרג'
טל' 077-9625605 | נייד 054-6664385 | sharonz
ganit-prag.com
שרון זנג'ירי

3. הי שרון
11/03/2011 13:17
קודם כל תודה על תגובתך המהירה..המצב נהיה גרוע יותר ויותר. יובל החלה לקום בשעות לא שעות, עירנית לחלוטין כאשר אני מנסה בכל הכוח להחזיר אותה לישון ולאחרונה הדבר לוקח גם עד שלוש שעות עד שהיא נרדמת. היא בוכה וצורחת, אני מרגיעה ומחזירה..ממש מתעקשת איתה וללא הועיל. אני רוצה ללמד אותה הירדמות עצמאית, אך לא הבנתי איך לעשות את זה. איך ללמד אותה להרדים את עצמה כיוון שכאשר היא מתחילה לבכות אני כמובן ניגשת להרגיע ולתת מוצץ.אם תוכלי לומר מהי הדרך הנכונה.. אני עיקשת ואין לי בעיה של עקביות.. אני פשוט לא יודעת איך ללמד אותה.
תודה!!!!
מאת: אורח/ת
4. המשך תשובה
14/03/2011 20:31
הי,נראה שההרעה במצב היא תוצאה של עמידות לגורמי התלות שעוזרים לה להירדם. כדי להפסיק את תחלונות העירות ואת ההתעוררויות הנוספות חשוב להתחיל בתהליך של לימוד הירדמות עצמאית. מכיוון שאני לא מכירה את המקרה באופן אישי קשה לי לאבחן את השלב המדוייק שבו אתם נמצאים. באופן עקרוני, הדרך הנכונה לעשות זאת היא להשכיב את יובל במיטה תמיד כשהיא ערה ולעזור לה להירדם עם מגע במיטה. אם היא בוכה והמגע במיטה אינו עוזר אתם יכולים להוציא אותה ולהרגיע על הידיים. כשהיא נרגעת להחזיר אותה למיטה ולהמשיך עם המגע עד להירדמות. עשו את אותו דבר אם היא מתעוררת בלילה. במקביל חשוב לעבוד יתה על לקיחה עצמאית של המוצץ כדי לנטרל גם את התלות הזו. כשההרדמות יהיו קלות יותר תוכלו להפסיק את המגע ובהמשך גם את הנוכחות שלכם עד שהיא תלמד להירדם לגמרי לבד, ללא כל עזרה. בשיטת 'לילה טוב' לכל אורך התהליך, חשוב להרגיע במגע כל בכי.
בהצלחה,
שרון
מאת: שרון זנג'ירי
בברכה,
שרון זנג'ירי
ganit-prag.com
שרון זנג'ירי

5. תודה רבה! (ל"ת)