פורום: הרגלי שינת תינוקות
תגובות: 3נרדמת רק בהנקה
תגובות אחרונות בפורומים
פורום: הריון ולידה רפואי
תגובות: 0פורום: הרגלי שינת תינוקות
תגובות: 0פורום: הרגלי שינת תינוקות
תגובות: 8פורום: הרגלי שינת תינוקות
תגובות: 0פורומים: 16 נושאים: 4088 תגובות: 5729
נושאים אחרונים בפורום הרגלי שינת תינוקות
11/04/2025 14:43
26/02/2025 2:17
26/02/2025 2:12
15/02/2025 15:17
04/06/2024 20:07

מנהל/ת את הפורומים: הרגלי שינת תינוקות

ביתי בת 10 חודשים, עד היום נרדמת תוך הנקה בלבד, גם ביום וגם בלילה. לעיתים קרובות גם אחרי שהיא נרדמת היא לא מוכנה להתנתק מהשד ומתעוררת כשאני מניחה אותה. תהליך ההרדמה שלה יכול לקחת זמן רב, ולא אחת כולל מספר הרמות והורדות, עד שהיא שוקעת בשינה מספיק עמוקה. אני מאד רוצה ללמד את ביתי להרדם בכוחות עצמה וגם מרגישה שהיא בשלה לכך. בכוונתי להניק אותה עד שלב שהיא כמעט נרדמת, להעביר אותה למיטתה ולשבת איתה עד שתרדם, בלי להוציא אותה מהמיטה. ברור לי שהדבר יהיה כרוך בבכי רב, לפחות בימים הראשונים.
ברצוני לדעת איך עליי להתייחס להרדמות של היום במהלך התקופה בה היא תלמד להרדם לבד? האם להמשיך כרגיל או שגם ביום עלי לנהוג באותה דרך?
בנוסף אשמח לדעת מה דעתכם על השיטה בה אני מתכוונת לנקוט.
חשוב לציין כי:
1. אנו מנהלים טקס שינה קבוע הכולל סיפורים, מקלחת, התלבשות באורות עמומים לצלילי מוסיקה מוכרת והנקה.
2. ביתי מתעוררת כ3-4 פעמים בלילה כשלאחרונה אני מביאה אותה למיטתנו באמצע הלילה והיא ממשיכה לשון איתנו עד הבוקר (מטעמי נוחות וסהרוריות).
3. בן זוגי מוכן ורוצה לקחת חלק בתהליך.
4. היו לנו עד היום מספר ניסיונות לא מוצלחים ואנו מאד רוצים להצליח.
נשמח לכל עצה טובה!
תודה וכל טוב, ורד
אתמול התחלנו את ניסיונותנו. ההתחלה היתה טובה, ישבתי לידה והיא הסכימה להרגע ולשכב, אך התרוממה מפעם לפעם וביקשה שאקח אותה. בשלב מסוים ביתנו החלה לבכות ועד מהרה הפך זה לבכי היסטרי בלתי נשלט שלא הותיר לנו ברירה אלא להוציא אותה ממיטתה, להרגיע בידיים ולאחר זמן רב להרדים כשאנו שוכבים לצידה.
מה עושים? האם ניתן להמנע ממצב זה?
וגם: איך מתייחסים להרדמות ביום?
תודה, ורד
אני שמחה לשמוע שהחלטתם ללמד את ביתכם להירדם לבד, וזה ללא ספק ישפר את איכות השינה שלה. לשאלתך על שנות היום, כדי שהתהליך יהיה מוצלח וכדי להקל עליה להטמיע את ההרגלים החדשים חשוב להיות עקביים. זה אומר שאם את מפסיקה להרדים אותה בהנקה בלילה, את אמורה לעשות את אותו דבר גם במהלך היום.
באשר לניתוק הקשר שבין הנקה ושינה, הרעיון הוא לנתק אותה מההנקה כשקצב היניקות נחלש ונעשה איטי על מנת שתושכב במיטה כשהיא עוד ערה ולא מנונמנת.
ובאשר לתגובה לבכי, על פי שיטת 'ילה טוב' חשוב להיענות לכל בכי בהרגעה. אם המגע במיטה אינו מרגיע, אתם יכולים להוציא אותה מהמיטה ולהרגיע על הידיים. ברגע שהיא נרגעת החזירו אותה למיטה והמשיכו עם המגע עד להירדמות.
בהצלחה,
שרון
1. נרדמת רק בהנקה
03/04/2011 21:32
שלום רב,ביתי בת 10 חודשים, עד היום נרדמת תוך הנקה בלבד, גם ביום וגם בלילה. לעיתים קרובות גם אחרי שהיא נרדמת היא לא מוכנה להתנתק מהשד ומתעוררת כשאני מניחה אותה. תהליך ההרדמה שלה יכול לקחת זמן רב, ולא אחת כולל מספר הרמות והורדות, עד שהיא שוקעת בשינה מספיק עמוקה. אני מאד רוצה ללמד את ביתי להרדם בכוחות עצמה וגם מרגישה שהיא בשלה לכך. בכוונתי להניק אותה עד שלב שהיא כמעט נרדמת, להעביר אותה למיטתה ולשבת איתה עד שתרדם, בלי להוציא אותה מהמיטה. ברור לי שהדבר יהיה כרוך בבכי רב, לפחות בימים הראשונים.
ברצוני לדעת איך עליי להתייחס להרדמות של היום במהלך התקופה בה היא תלמד להרדם לבד? האם להמשיך כרגיל או שגם ביום עלי לנהוג באותה דרך?
בנוסף אשמח לדעת מה דעתכם על השיטה בה אני מתכוונת לנקוט.
חשוב לציין כי:
1. אנו מנהלים טקס שינה קבוע הכולל סיפורים, מקלחת, התלבשות באורות עמומים לצלילי מוסיקה מוכרת והנקה.
2. ביתי מתעוררת כ3-4 פעמים בלילה כשלאחרונה אני מביאה אותה למיטתנו באמצע הלילה והיא ממשיכה לשון איתנו עד הבוקר (מטעמי נוחות וסהרוריות).
3. בן זוגי מוכן ורוצה לקחת חלק בתהליך.
4. היו לנו עד היום מספר ניסיונות לא מוצלחים ואנו מאד רוצים להצליח.
נשמח לכל עצה טובה!
תודה וכל טוב, ורד
מאת: אורח/ת
2. היסטריה
05/04/2011 8:58
שוב שלום,אתמול התחלנו את ניסיונותנו. ההתחלה היתה טובה, ישבתי לידה והיא הסכימה להרגע ולשכב, אך התרוממה מפעם לפעם וביקשה שאקח אותה. בשלב מסוים ביתנו החלה לבכות ועד מהרה הפך זה לבכי היסטרי בלתי נשלט שלא הותיר לנו ברירה אלא להוציא אותה ממיטתה, להרגיע בידיים ולאחר זמן רב להרדים כשאנו שוכבים לצידה.
מה עושים? האם ניתן להמנע ממצב זה?
וגם: איך מתייחסים להרדמות ביום?
תודה, ורד
מאת: אורח/ת
3. הירדמות בהנקה
06/04/2011 17:52
הי,אני שמחה לשמוע שהחלטתם ללמד את ביתכם להירדם לבד, וזה ללא ספק ישפר את איכות השינה שלה. לשאלתך על שנות היום, כדי שהתהליך יהיה מוצלח וכדי להקל עליה להטמיע את ההרגלים החדשים חשוב להיות עקביים. זה אומר שאם את מפסיקה להרדים אותה בהנקה בלילה, את אמורה לעשות את אותו דבר גם במהלך היום.
באשר לניתוק הקשר שבין הנקה ושינה, הרעיון הוא לנתק אותה מההנקה כשקצב היניקות נחלש ונעשה איטי על מנת שתושכב במיטה כשהיא עוד ערה ולא מנונמנת.
ובאשר לתגובה לבכי, על פי שיטת 'ילה טוב' חשוב להיענות לכל בכי בהרגעה. אם המגע במיטה אינו מרגיע, אתם יכולים להוציא אותה מהמיטה ולהרגיע על הידיים. ברגע שהיא נרגעת החזירו אותה למיטה והמשיכו עם המגע עד להירדמות.
בהצלחה,
שרון
מאת: שרון זנג'ירי
בברכה,
שרון זנג'ירי
יועצת שינה לפי שיטת 'לילה טוב' מבית 'גנית פרג'
טל' 077-9625605 | נייד 054-6664385 | sharonz
ganit-prag.com
שרון זנג'ירי
יועצת שינה לפי שיטת 'לילה טוב' מבית 'גנית פרג'
טל' 077-9625605 | נייד 054-6664385 | sharonz

חזרה לעמוד הראשי של